Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
7er vs ostatní prémiové vozy
- soukupadam
Re: 7er vs ostatní prémiové vozy
Takova lidovka jako je e65 uz nikdy nebude.
Tak když chceš E65 nebo E66 držet fakt v topu, tak ono to taky není úplně lidové
Ale taky se obávám, že W222 bude asi ještě jiný level

Ale taky se obávám, že W222 bude asi ještě jiný level
kabyr01: je to jak řikáš. To dále prohlubuje deziluzi, která tady vzniká u některých členů.... ti pak nabývají dojem, že provoz E65 je klídek a že spotřeba s el pé gé je "jako octavia v tdi"
W222 je jinej level, potřebuješ 30 tisíc EUR a máš nejlevnější možnou s-classe vojetou, 5-6 let starou, který skončila záruka
Ale podle mě i v té nejnižší variantě to z normálního člověka udělá docela spoko ještírka. Já bych byl šťastnej na sto i za ten nejslabší motor, klidně dvoulitr co šel jen do číny nebo nějakej slabej diesel do toho, vůbec by mě neuráželo cokoli i to nejslabší
Ježdění v tom musí bejt super, ale já to chci mít doma v garáži vedle ostatních hraček a zevlovat kolem toho s kafíčkem a najít to tam ráno jakože jé čau ty vole já mam doma W222 no hustý
A z jízdy někam bych udělal totální rituál. Na normální ježdění kdy furt do někoho bouram nebo se někde cpu na to bych si nechal jiný vraky. Ale je to jen sen. Koukam po W221, ale abych řekl pravdu mám z toho strach, protože nevim, kde bych to servisoval a nevim čemu věřit co se týče toho top podvozku....
Já myslim, že se ještě nějaký lidovky najdou, ne? Ale samozřejmě kategorie "lidovka-V8-zadokolka-pohodlí" už svou královnu našla a ta už je za zenitem a lepší už to nebude.

W222 je jinej level, potřebuješ 30 tisíc EUR a máš nejlevnější možnou s-classe vojetou, 5-6 let starou, který skončila záruka

Já myslim, že se ještě nějaký lidovky najdou, ne? Ale samozřejmě kategorie "lidovka-V8-zadokolka-pohodlí" už svou královnu našla a ta už je za zenitem a lepší už to nebude.
- soukupadam
V Praze na to musí bejt servisů. A jestli se bojíš podvozku, tak to vezmeš na vzduchu.
Mám víc než silnej dojem, že W221 si bez vzduchu (airmaticu) ani koupit nemůžeš
Já ty W221 sledoval docela dlouho, ale v téhle generaci u mě prostě vyhrála E66 - ano, musel to být 750Li Individuál, ale pak to podle mě převyšovalo to S-ko úplně ve všem. Dneska už je to prostě staré auto, najít něco třeba po prvním majiteli s dobrým nájezdem bude hodně náročný a taky třeba otázka 500-600k, což mě by se už za tak staré auto dávat nechtělo
Horší je, jak i ty ojetý pekáče zdražují, tak mi přijde, že se ta W222 o moc nepropadá... Jo koupíš za 700-800, ale bude to mít najeto 250-300k a to už je podle mě po smrti. Respektive to bude chtít tučnou finanční injekci a pak už bude možná lepší si připlatit za míň jetý kus... A já se taky veřejně přiznám, že by mě neurazila ani 350d, klidně bych to utrpení zkousnul
Servis je prostě vždycky problém na tyhle krámy.... Mám tady kousek od sebe velmi chváleného odborníka na MB, kterej má ale už tolik práce, že tě ve dveřích s plnou parádou pošle do p*če a je mu to jedno

Já ty W221 sledoval docela dlouho, ale v téhle generaci u mě prostě vyhrála E66 - ano, musel to být 750Li Individuál, ale pak to podle mě převyšovalo to S-ko úplně ve všem. Dneska už je to prostě staré auto, najít něco třeba po prvním majiteli s dobrým nájezdem bude hodně náročný a taky třeba otázka 500-600k, což mě by se už za tak staré auto dávat nechtělo

Horší je, jak i ty ojetý pekáče zdražují, tak mi přijde, že se ta W222 o moc nepropadá... Jo koupíš za 700-800, ale bude to mít najeto 250-300k a to už je podle mě po smrti. Respektive to bude chtít tučnou finanční injekci a pak už bude možná lepší si připlatit za míň jetý kus... A já se taky veřejně přiznám, že by mě neurazila ani 350d, klidně bych to utrpení zkousnul

Servis je prostě vždycky problém na tyhle krámy.... Mám tady kousek od sebe velmi chváleného odborníka na MB, kterej má ale už tolik práce, že tě ve dveřích s plnou parádou pošle do p*če a je mu to jedno

- soukupadam
Vzduch nebo ABC. Například u dvoudvířka je klasicky ABC a čtyřkolka na vzduchu. Kdy právě to ABC je asi největší strašák u těhlech vraků.
Kabry: neni ten odbornik MB z Kutne Hory?
V12 ma dobrou spotrebuPetoK píše:Neries kraviny, popozeraj aspon nejaky riadny kus 740xd F01, je to super kara, a na veterany typu napr. E65 radsej zabudni... naco ti je nezmysel s V12, co ma spotrebu jak tank...
A uz vobec neries hluposti co tu pisu taki, ktori taketo auta nikdy nemali...
- soukupadam
-
- Člen Klubu
soukupadam... ten vypadá "žratelně" 

auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy.....

To bude nejaky fake ne? Kazdopadne to nema zadni komforty a el. zadni roletky. Socka 

Uvnitr to vypada jak Mercedes,ale pritom to budi dojem Hyundai,ale zvenku pekny.soukupadam píše:https://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v%C5%AFz/Jaguar-XJ-Supersport-5.0-V8-Lang-DVD-Fond/vhc:car,srt:price,sro:asc,ms1:12400_9_,frn:2010,ful:petrol/pg:vipcar/335397220.html
Jaris330D píše:Kabry: neni ten odbornik MB z Kutne Hory?
Jj, je tady v hned první prdeli za Kutnou Horou, mám ho tady úplně nejblíž, ale stejně bych tam nešel, prostě nemůžu dát svoje peníze nekomu, kdo mi ještě vynadá

ABC je něco podobného jako jako náš svatý Adaptive drive - dělá auto ještě o něco plavnější, a zabraňuje náklonům v zatáčkách. Jako nové je to určitě super, ale když to koupíš jako 15let starou skoro mrtvolu, tak už je tam prostě riziko vysokých nákladů. To je ABC pumpa + tlumiče a co jsem pochopil, tak oproti airmaticu ještě řádově jinde. Mercedes ale neumožňuje to mít u všech motorů - u W222 s 350d si ABC neobjednáš, minimálně S500 a výš. Nemám s tím praktickou zkušenost, jízdně to bude podle všeho asi lepší, ale člověk pak musí rozmyslet, jestli chce do toho rizika jít

Kurevtore, já bych taky bral, jako že by se mi objevilo doma před barákem, ideálně aby si toho ani účet nevšiml

Jinak jsem měl v pátek možnost si sednout (bohužel zatím jenom to) do W222 S-coupé v 63AMG - první dojem splnil moje očekávání - moc se mi to líbilo

Celkově jsem se tedy utvrdil v tom,že bych to vážně jako chtěl, i v normální lidové verzi. A i když je coupé hezké, já jsem víc na ty limuzíny. Možná se mi povede se v tom v brzké době svézt, tak bych přidal kdyžtak další dojmy a pojmy

Jo a klíč stejněj shit jako dostaneš u áčka dvě generace dozadu

No w221 je za me skvely auto a dlouho po ni pokukuju. Idealne v AMG paketu, potom tomu neni co vytknout a oproti e65 je to vylozene nadherny auto. Navic pusobi vevnitr znacne moderneji.
ABC nechci, je to tvrdsi a sportovnejsi, dam prednost Airmaticu (u ctyrkoly vzdy). Motory M273 drzaky, ktery dokonce ani nemivaj tendence chcat olej.)))
No a w222 je uplnej sen. Cekal jsem po vydani nove generace vetsi cenovej drop, skoda
ABC nechci, je to tvrdsi a sportovnejsi, dam prednost Airmaticu (u ctyrkoly vzdy). Motory M273 drzaky, ktery dokonce ani nemivaj tendence chcat olej.)))
No a w222 je uplnej sen. Cekal jsem po vydani nove generace vetsi cenovej drop, skoda
Já bych W221 už nekoupil... Leda nějakej super kup skoro nového auta za nesmysl - ale to by mi pravděpodobně vyfouknul Fíla
Mě to teda modernější než E66 po Fl nepřijde, má to uprostřed display na kterém to ukazuje nudné, fádní budíky... To raději klasiku
U ty M273 bych si nebyl tak jistej, ta V8 bude taky topit a guma už nějak z principu věci nemlže vydržet 20let původní... Tipuju, že to bude podobné jako N62, ale praktickou zkušenost nemám

Mě to teda modernější než E66 po Fl nepřijde, má to uprostřed display na kterém to ukazuje nudné, fádní budíky... To raději klasiku

U ty M273 bych si nebyl tak jistej, ta V8 bude taky topit a guma už nějak z principu věci nemlže vydržet 20let původní... Tipuju, že to bude podobné jako N62, ale praktickou zkušenost nemám

Hosi, ale kde to uz sme... Fil uz 20r nic nekupil lebo nema prachy, a kto aspon nejake ma, pokukuje po MB... no bavoraci riadne dopadli...
Už jsem to tu psal, min. C-klasse (w205, r.2014-2020) je imo někde jinde než srovnatelná 3er a to i jízdními vlastnostmi…
“Ability is what you're capable of doing.”
Tak částečně to taky může být tím, že o Mercedesu a servisu není tolik informací jako o bmw, kterých je na poslední generaci poměrně dost a né úplně pozitivních... Takže žijeme v naději, že to u Mercedesu bude trošku lepší než Fka od BMW
A za mě G11 nebo W222 je jasná volba -> Mercedes

A za mě G11 nebo W222 je jasná volba -> Mercedes
- soukupadam
W222 je prostě "king of the hill", na to se BMW nechytá.
-
- Kontaktovat uživatele:
Vcera jsem se potloukal chvilku po stodolni a centru ostravy a bylo mne docela smutno. Je tam stale dost bmw a MB a mam naprosto jasno kterym smerem se budu ubirat. Tema bobrima zubama se muzouv Mnichove kousnout tak akorat do prdele... Smutna realita.