Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E46 325ti Compact

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
m4zzy

E46 325ti Compact

#1 Příspěvek od m4zzy »

Ahoj,

jelikož jsem trochu magor a rád jezdím pořád dokola a dokola (trackdaye na místních menších okruzích v čr jako je Mýto, Písek) tak jsem si minulý rok s kolegou z práce pořídil stařičké Mitsubishi Colt CAO 1.6 GLXi. Našli jsme krásný nezrezlý kousek po starší paní a to autko je super. Minulý rok jsme se v řízení zdokonalovali, ale mě prostě láká RWD.

Tím, že mám už poměrne dobré zkušenosti a znalosti, tak první volba padla na klasické kadeřnické auto MX-5. Jenže ty reznou před očima jak blázen, je jich poměrně dost ale ta rez mě trochu odrazuje, ikdyž co se týče techniky, tak samosvor v základu je dobrá záminka do toho jít.

No a pak mě napadlo ošklivé káčátko Kompost E46. Něco jsem si načetl, pohledal, a dle všeho je to fakt super auto na moje účely. No a jak to tak bývá i u E66, je to tak hnusný až je to pěkný :) a mě se to i začíná dost líbit. Vlastnil jsem E46 330i před 5ti lety, hrabal jsem se i v motoru, takže to by mě i bavilo a nebál bych se toho tolik. Podvozkově je to prý taky fajnovka no a interiér se mi u E46 vždy líbil. Nejhorší věc je ten samosvor. Nedělla se, čili buď dát z M ale to znamená komplet zadek z M3, což je utopie, a nebo pak řešit aftermarket svor jako Quaife nebo tak. Jenže to pak stojí polovic co celé auto. Takže bych asi samosvor i dokázal oželet, nebo bych ho případně řešil časem. Zavářku asi nechci, hodlám s tím i na ten okruh dojet a spíš neš driftit chci jezdit čistou stopu.

Pokud by tu byl někdo, kdo má s Kompostem zkušenosti, nebo obecně i se svorama na E46 (vím, že klasický sedan/coupe má jiný diferák a poměr než právě zmíněný kompost) tak budu rád. Hledal jsem po googlu a i na zahraničních forech jsem kloudně nenašel relevantní informace.

Kompost E36 asi nepřichází v úvahu, už je to staré a v tom bych už jezdit nechtěl po silnicích.
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu

Re: E46 325ti Compact

#2 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

Ahoj, co se svoru týče, tak asi nejlevnější funkční řešení je od Racing Diffs (https://racingdiffs.com/collections/lsd ... ersion-set) . Jako je otázka, kolik toho vydrží v závodním prostředí. Jsou tam jen dvě lamely, takže nástup nebude plynulý, ale zas je to "levné" a můžeš si to tam dát sám.

Pak samozřejmě svorné vložky Quaife, KAAZ a podobně... chtějí za to celkem dost no...

Nedávno jsem ještě na youtube kanále Dominika Kouby (drifter PRO kategorie CDS kdybys neznal :D ) dozvěděl, že na Slovensku funguje chlapík, který ti samosvor vyrobí na míru. Samozřejmě to také není levné ...
DKx
Kontaktovat uživatele:

Re: E46 325ti Compact

#3 Příspěvek od DKx »

na Slovensku funguje chlapík, který ti samosvor vyrobí na míru
Ano mám ho, a mám ho v 325ti Compact. Funguje, lehce hučí.
Ale nějak výrazněji jsem ho zatím nevyzkoušel.
Odpovědět