Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
7er vs ostatní prémiové vozy
- soukupadam
Re: 7er vs ostatní prémiové vozy
Prezident by měl jezdit Tatrou a ne nějakym šajzrem překopanym passatem.
Myslis T815 ? Medzi nalozenym sutrom ? 

Kurevtore neměli bychom začít budovat ty zásoby jak radil Filozof?Filozof píše:Xalere něco po servisu spíše když už tu tvrdou X5.
Kdyby byla aspon měkká a pohodlná na to jak je velká ale já jel jednou na sraz BMW někde nad prahu už je to pár let a 4,4 V8 M62 motor v X5 a strašně mě ta první generace zklamala jak je to tvrdé auto.
Sice prej nejede ale motor stojí pár korun a servis je za pakatel toho motoru.
https://auto.bazos.cz/inzerat/142455162 ... 0i-lpg.php
Když už vybíráš auto raději pár korun připlat za slušnej stav a servis. Nevybírej to nejlevnější.
O předpovědi na další roky raději nebudu mluvit ... stejně by se tu pár lidí ozvalo že je to nesmysl a pár lidí by bylo v depresích ... lepší nevědět.
Řeknu to ve zkratce co bych udělal mít hodně peněz.
Investoval bych do čehokoliv co jsem plánoval kupovat dalších pár let, tak ihned bych to nakoupil a udělal zásoby pro rodinu na 30-60dní jídla a energie alternativní jako jsou kamna tuhá paliva hlavně dřevo/uhlí.
A zásoboval se.
Plus zásoby paliv do auta a techniku na zahradu minimálně pár set litrů paliva benzín/nafta budou výpadky veškerého zboží v ČR i paliv během pár měsíců až 3let. Budou mít problémy fabriky i firmy které se uplně zastaví a některé zkrachují a odejdou pryč.... bude vlna vysoké nezaměstnanosti v průběhu roku 2021 - 2024.
A at si šetří duchodci budou výpadky duchodů a plateb státu...
A bude vysoká umrtnost v ČR ... daleko vyšší než byla dosud 2022-2024.
Bude vysoká migrace našich lidí pryč z ČR která bude závislá na pomoci z venčí....
Bude vysoká rozvodovost v rodinách a rozpad tradiční rodiny...
Padne burza... a znehodnocení měny.
Výprodeje nemovitostí a méně nakupování a odchod studovaných lidí z čr za prací a životem ....atd.
Bude zde nové náboženství a nový lidé z jiných zemí ...
Pozitivní zlom přijde v 2025 kdy se začneme trochu oklepávat ale země bude uplně jiná jako dnes.
Střední třída extrémně schudne a život bude vypadat jinak.
Víc raději psát nebudu není to moc pěkné čtení. A není to z mé hlavy.
Nechci lidem dělat deprese...navíc vždy je možno že se to naplní jen z 50procent....
A je to předpověď kterou někdo dělal v 2017 na roky 2020 - 25 a roky 20-21 se naplnila z 90procent.
Proto se od toho distancuji ikdyž s těmi daty pracuji a přemýšlím co stím...
Ale jako jednotlivec bez velkého kapitálu toho moc nezmohu.
Kež by to nebyla pravda a bylo to jak v roce ještě 2000-2005.... a my si žili klidně...

Nevím kde k tomu filozof přišel, smáli jsme se mu, ale když to teď čtu znova tak mi teda do smíchu moc není až z toho mrazí.
cheater píše:Nevím kde k tomu filozof přišel, smáli jsme se mu, ale když to teď čtu znova tak mi teda do smíchu moc není až z toho mrazí.
Netřeba propadat panice

Jsem vůbec nevěděl, že se dělá nějakej obrněnej Sup

Zajímalo by mě, jestli odsud už někdo přesedlal z e65 jinam a jestli je spokojenej. Jestli fakt cítí, že si pomohl.
(krom těch štastlivců, co maj w222
)
(krom těch štastlivců, co maj w222

-
- Člen Klubu
JohnyB.. nevím jestli sem ten pravej k nějakýmu posuzování , ale každý auto má "něco" co se týče pohodlnosti a komfortu si myslím, že báw vede , ale je to věc názoru .... někdo nedá dopustit na helmuta , někdo bude tvrdit že nej pérování má citron atd atd..... 

auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy.....

No, mne staci koukat na ceny PHM. Ted jsem rad, ze mam LPG
. Bratr dela pro jednu spolecnost, co vlastni benzinky a nic jineho nedelaj, nez ze porad precenujou. Za tyden o 6 kc/l. Pry bude hur.

-
- Člen Klubu
brzy pade + minimálně
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy.....

Jaris330D píše:No, mne staci koukat na ceny PHM. Ted jsem rad, ze mam LPG. Bratr dela pro jednu spolecnost, co vlastni benzinky a nic jineho nedelaj, nez ze porad precenujou. Za tyden o 6 kc/l. Pry bude hur.
Jarisi tak jsem zaslechl, že na benzínkách začínají vysychat zásoby LPG, je to pravda?
Což každej, kdo má přístup k velkoobchodním ceníkům, vidí jako absolutní kurvárnu a podvod na zákaznících. Jasně, byznys, dělejte si co chcete, ale současný ceny na benzínkách nemají nákladový opodstatnění...Jaris330D píše:No, mne staci koukat na ceny PHM. Ted jsem rad, ze mam LPG. Bratr dela pro jednu spolecnost, co vlastni benzinky a nic jineho nedelaj, nez ze porad precenujou. Za tyden o 6 kc/l. Pry bude hur.
- soukupadam
Dej sem nějaký čísla.
Stepan1 píše:Což každej, kdo má přístup k velkoobchodním ceníkům, vidí jako absolutní kurvárnu a podvod na zákaznících. Jasně, byznys, dělejte si co chcete, ale současný ceny na benzínkách nemají nákladový opodstatnění...Jaris330D píše:No, mne staci koukat na ceny PHM. Ted jsem rad, ze mam LPG. Bratr dela pro jednu spolecnost, co vlastni benzinky a nic jineho nedelaj, nez ze porad precenujou. Za tyden o 6 kc/l. Pry bude hur.
Tvorba ceny je založená nikoliv na nákladech, ale na hodnotě, kterou danému produktu přisoudí spotřebitel....
-
- Člen Klubu
zatím není nejmenší důvod zdražovat ..je to umělej tlak na to urvat a omrdat lidi z peněz co nejvíc ... stejně jako s ad blue , elektřinou a pod ..důsledek idiotský politiky eu a všech těch sviní... důvod přijde , až rus zavře kohouty uplně a skončí s veškerejma dodávkama všeho ...pak přijde to správný maso.....

A jaký čísla by sis představoval? Zdražení v rámci velkoobchodu bylo o cca 30%. Už to je zlodějina, ke který není důvod, sama ropa vyrostla o to samý, nicméně i velkoobchodní cena nafty zahruje spotřební daň, která jaksi neroste společně s cenou ropy.soukupadam píše:Dej sem nějaký čísla.
Že se okamžitě vyrojili šmelináři, který začali nabízet malým pumpám / zemědělcům / dopravcům naftu za 65 Kč bez DPH je sice vtipný, ale mají na to holt plný právo. Část distibutorů dokonce malý prodejce uplně odstřihla.
K přerušení dodávek ropy nedošlo. Cena nevzrostla o tolik, aby to ospravedlnilo nárůst prodejních cen k 50 korun za litr včetně DPH.
Přeceňování jedný cisterny několikrát za den jde omluvit snahou vydělat na pracovní kapitál. To všechno jo. Ale ať se netváří jako chudáčci, které do zdražování někdo nutí. To prostě není pravda...
Což sice zní hrozně moudře a v určitým kontextu je to pravda. Nicméně když chci bejt tvrdej obchodník, tak mám bejt tvrdej obchodník a nehrát si na to, že vole já chudinka, náklady mi rostou. Hovno.ettore píše: Tvorba ceny je založená nikoliv na nákladech, ale na hodnotě, kterou danému produktu přisoudí spotřebitel....
To nic nemění na tom, že pro koncového spotřebitele s průměrným nájezdem a "normální" spotřebou je zdražení nafty o 10 korun na litru problém v rámci stovek korun měsíčně. Tečka. Aby kvůli tomu zasedala vláda a bůh ví co, je akorát podněcování hysterie.
Já jakožto spotřebitel s průměrným nájezdem a velmi rozumnou spotřebou musím konstatovat že to měsíčně není rozdíl pár stovek korun, ale je to rozdíl objemu jedné nádrže. Takže v podstatě když dnes jedu tankovat tak je to jako bych tankoval před měsícem dvě auta.
Tím si nechci stěžovat, ale pokud tento trend potrvá delší dobu tak to pro hodně lidí bude mít fatální finanční následky.
Tím si nechci stěžovat, ale pokud tento trend potrvá delší dobu tak to pro hodně lidí bude mít fatální finanční následky.
Prumernej najezd vozidla do 3,5t je v CR sub 20 000 km, dle Garaze asi 14k.
V tom sou i dodavkari PPL, taxikari, OZtka. Ale tak vezmu tech 14k
Necelych 1200km mesicne.
Pri 7l/100 ses na 84l za mesic. To je cely...
Ze ma nekdo potrebu tam lejt Vervu, jezdit za 15 (...) je jeho svobodna volba. Ale pak na to holt musi mit.
V tom sou i dodavkari PPL, taxikari, OZtka. Ale tak vezmu tech 14k
Necelych 1200km mesicne.
Pri 7l/100 ses na 84l za mesic. To je cely...
Ze ma nekdo potrebu tam lejt Vervu, jezdit za 15 (...) je jeho svobodna volba. Ale pak na to holt musi mit.
jako obvykle souhlasim se Stepanem.... ale vidim to teda trosicku cerneji... ano jedna se "jen" o stokoruny/tisicikoruny mesicne, ale psychologickej efekt je fakt docela silnej... z 33kc na pade za par dni... to je prece sileny. To na cloveka, co resi kazdej litr z vyplaty, fakt dolehne. Navic ta multiplikace - proste zdrazi zase vsechno kvuli tomu a pak ten talir za PHM mesicne pro toho cloveka je problem...
Proto nejvetsi pojistka na stesti je mit superba v dyzlackovi co ti zere 5 litru, nebo nejakej jinej ctyrvalcovej shit v tyhle kategorii. Nafta vylitne z 33 na pade, coz je dost, ale kdyz to prepocitam tak me holt kilometr nestoji korunu pade, ale dve koruny pade. Furt pohoda.
Novejsi vraky tohle uz neumi, 125 kw superb mi zere 4,8l coz je super. Dvoulitr karoq uz ma tu nadrz na Adchcanky a ten proste nepojede pod 7,5l + zvuk toho motoru uplne nenadchne kdyz si clovek rekne do pici vole coze takhle zni nove auto o kurwa? Ten zvuk je fakt jak zetor tricitka.
Zde auto pro the King of the Kolenovrts, muj tajny sen - koupil bych si to pro sebe, ale jezdil bych jen vzadu.
https://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v% ... 54755.html
Proto nejvetsi pojistka na stesti je mit superba v dyzlackovi co ti zere 5 litru, nebo nejakej jinej ctyrvalcovej shit v tyhle kategorii. Nafta vylitne z 33 na pade, coz je dost, ale kdyz to prepocitam tak me holt kilometr nestoji korunu pade, ale dve koruny pade. Furt pohoda.
Novejsi vraky tohle uz neumi, 125 kw superb mi zere 4,8l coz je super. Dvoulitr karoq uz ma tu nadrz na Adchcanky a ten proste nepojede pod 7,5l + zvuk toho motoru uplne nenadchne kdyz si clovek rekne do pici vole coze takhle zni nove auto o kurwa? Ten zvuk je fakt jak zetor tricitka.
Zde auto pro the King of the Kolenovrts, muj tajny sen - koupil bych si to pro sebe, ale jezdil bych jen vzadu.

https://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v% ... 54755.html