Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
martin440 Člen Klubu
Člen Klubu

Re: e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů

#4241 Příspěvek od martin440 Člen Klubu »

fishmaker píše:změna...asi vyměnil manželku...už nehledá auto s manželkou, ale s kamarádem :D
třeba se "zamiloval" :smich2: :smich2:
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy..... :wink: :wink: :wink:
Stepan1

#4242 Příspěvek od Stepan1 »

hlavně doprdele ten kluk chodí X let na klub. Všechno to vlastně "ví". Že N57 je motor na čtvrt mega, stejně jako celý Fko.
A pak stejně jde a shání přesně tu nejžádanější variantu, na samým cenovým dnu. Jak tohle může dopadnout (kdyby se náhodou něco koupilo) je snad uplně jasný. Achjo
HyndaDan

#4243 Příspěvek od HyndaDan »

Protože kamarádovo známej říkal, že na tom má 412,59k km a nic to nechtělo :lol:
e66 750Li
soukupadam

#4244 Příspěvek od soukupadam »

Jsem teda rychle proklikl nabídku f11 530d a to teda nebude prdel něco sehnat. Za tuhle cenu se prodávají bouraný nebo motorschaden.
Stepan1

#4245 Příspěvek od Stepan1 »

No jasně. Protože každej junior v korporátu co konečně dosáhl na průměrnou mzdu nebo finanční poradce, sní o tom, jak bude domů jezdit vole v bávu. A na co kouká. Fko, protože to je docela ještě moderní auto. Na pětku, protože trojka je na flex moc malá a sedmičky se bojí, na třílitr v naftě, protože úspora, ale na druhou stranu "silnej motor chápeš woe" a v kombíku, protože jsme v čechách a partnerka už se vidí, jak tam bude cpát kočárek.
To ty ceny přirozeně tlačí nahoru, kdyby sháněl cokoliv jinýho, dočká se daleko větší hodnoty za prachy, protože tam ten cenovej propad proti novýmu bude prostě větší.
Ať už vyloženě slabý motory, obecně benzíny, nebo naopak extrémně silný motory, kterých se prodá nových málo a lidi se jich bojí. Nebo sedany, který se prostě v čechách moc nenosí.

Kdysi sem četl, že největší problém při nákupu auta je, že lidi většinou chtějí "špatná auta", která reálně neodpovídají jejich potřebám, potažmo možnostem. A tohle je přesně ten případ. Při objektivním vstupu "rodina, 250k, větší kombík" je odpověď Superb II. nebo nějaký Mondeo. Nebo i oktávka, dyť za poslední dobu vyrostla jak svině, je to reálně "velký" auto. Rozumně starý, rozumně velký, servisovatelný u každýho trouby a s plným vrakáčem. Ne notoricky průserová prémie, u který je kvůli mrňavýmu rozpočtu navíc nutnost kupovat ten největší dostupnej krám, protože "dobrej kus" je nezaplatitelnej.
Nadzi

#4246 Příspěvek od Nadzi »

Ludia potrebujem poradit.
Kupil som novy snimac vacky a vymenil. Auto islo super a prestalo hadzat chybu senzora vacky. Po par km auto zacalo triast a ukazovat ze nepali spravne 5 valec. Vymenil som teda cievku za original a vse ok. Potom zacalo pisat ze nepali 6ty valec. Tak som vymenil aj tam za origo cievku. Vsetko okej ale auto jemne trasie na volnobehu. Dal som to znova na diagnostiku a auto len sporadicky hodi chybu SYSTEM TO LEAN AT IDLE BANK 1. moze to trasenie vyvolavat tato zavada?

Este by som chcel vediet kam patri tato trubka na fotke.

Obrázek
Nadzi

#4247 Příspěvek od Nadzi »

No teraz mi to vyhodilo ze znova nepali 5 valec... uz je tam druha origo cievka tak kde by mohol byt problem?
ricrd1

#4248 Příspěvek od ricrd1 »

Co jako čekáš že to bude dělat, když měníš cívky po jednom kuse.
Nadzi

#4249 Příspěvek od Nadzi »

Pdoteraz 300 tiwic to jazdilo a teraz zrazu jedna po druhej bude odchadzat?
Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu

#4250 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

Svíčky jsou nový?
Nadzi

#4251 Příspěvek od Nadzi »

Mno vymenil som zatial len tie dve sviecky na piatom a 6tom valci.
Vsimol som si ze ked odpojim ten senzor vacky tak auto prestane triast a ide uplne normalne a nevyhadzuje ziadnu chybu s valcami okrem toho senzoru vacky... neviem fakt kde je problem
Ewou

#4252 Příspěvek od Ewou »

Čidlo je origo?
Nadzi

#4253 Příspěvek od Nadzi »

Nie cidlo je SWAG. Take tam aj bolo ked som to teraz menil. Ale to povodne cidlo malo ulomeny pin a preto nefungovalo.
Michal595

#4254 Příspěvek od Michal595 »

Len zo zvedavosti kolko tak realne chces za to auto?lebo je frajerina zacat predavat cca tyzden dva dozadu s cenovkou myslim 8500 s tym ze cena je viac menej pevna a dneska byt na 4900 je akoze dost slusna zlavicka…
Nadzi

#4255 Příspěvek od Nadzi »

Uz mam len 7 dni na kupu druheho bmw o ktore by som naozaj nechcel prist. S cenou uz som na hrane a co sa tyka zlavy tak uz len pri aute par stoviek inak by to premna nemalo zmysel predavat. Navyse s cenou 8500 som asi dost prestrelil a takovu cenu co sa tyka stavu nema ale zadarmo ho urcite predavat nebudem... to ho radsej hodim zo skaly.
Jaris330D

#4256 Příspěvek od Jaris330D »

Nadzi píše:Ludia potrebujem poradit.
Kupil som novy snimac vacky a vymenil. Auto islo super a prestalo hadzat chybu senzora vacky. Po par km auto zacalo triast a ukazovat ze nepali spravne 5 valec. Vymenil som teda cievku za original a vse ok. Potom zacalo pisat ze nepali 6ty valec. Tak som vymenil aj tam za origo cievku. Vsetko okej ale auto jemne trasie na volnobehu. Dal som to znova na diagnostiku a auto len sporadicky hodi chybu SYSTEM TO LEAN AT IDLE BANK 1. moze to trasenie vyvolavat tato zavada?

Este by som chcel vediet kam patri tato trubka na fotke.

Obrázek
Ta hadicka patri do nasavani. Jenze to mas ulomene, takze jedine sejnat jinou. Je to to cerne kolenou od skrtici klapky do filtru.
kurevtor

#4257 Příspěvek od kurevtor »

matiz: si zebél. Láďa de Filozof :D No to chčiju. Teď jsem šťastnej, že nemam FB a nemusim tam nic číst :D
ettore píše:Matizi, v případě Filozofa používáš moc silná slova :D Jiste pán něco koupí :lol: zatím přehodnocují situaci a mají v hledáčku, což jinak znamená, že koupi má filozof v paži :lol:

:lol: :lol: :lol:

"s kamarádem máme v hledáčku" No co si budem seru z toho smíchy. Mít v hledáčku more.... mě až vyděsilo ty vado, aby se to báwo nakonec ještě někde samo nevoodpálilo tvl. Jakože sousedy to auto zdravilo chápeš, s ničím to nesouvisí.

Příště až sem někdo hodí inzerát na super káru co hned zmizí za pár hodin tak už víme, byla v hledáčku :lol: :lol: :lol:
kurevtor

#4258 Příspěvek od kurevtor »

ettore, martin: ne sorac ja nechci zvracet na E65, to je samozrejme fantasticke auto a nic se mu nevyrovna, ale proste alpina no. Asi jsem proti ni vysazenej :lol: Zaujalo me, ze borec strhne folie, ze to vypada vic classic, aha? Coze? Nemam jeho videa nakoukany a neznam ho, ale zajimalo by me proc sel do alpiny, kdyz se nabizi V12.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#4259 Příspěvek od matiz »

Taky jsem z toho chcal magi v kostkach -) Nu coz, vsichni vime co je to za pomatence prechytraleho tak at si to uzijou se vsim vsudy. Muzu te ubezpecit ze FB je horsi nez mor a ja tam lezu snad akorat do 7er a lakovani, jinak to je katastrofa. Pred kratkou dobou jsem zacal realne uvazovat o tom ze ty chemtrails sracky byly asi pravda, ze to nemuze byt mozne ze takove procento je z te generace imbecilnich. Tolik kokotu pohromade to je neskutecne. Sedmicky se tam drzi dobre, to neni pro kreteny cilove auto, ale do trojek jit nesmis, jinak hrozi cevni prihoda...
soukupadam

#4260 Příspěvek od soukupadam »

Ted jsem tam zrovna videl, jak typek prodava e90. Za 85k a bez svetel prej za 60k. :D
Odpovědět