Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

7er vs ostatní prémiové vozy

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
JohnyB

Re: 7er vs ostatní prémiové vozy

#1781 Příspěvek od JohnyB »

Pajk85 píše:A já se ze zvědavosti zeptám, co v E65 není. Dík.
ctyrkola, panorama u longa, distronic plus tempomat, automaticky parkovani, naky asistenty, atd.

A Jarax spravne poznamenal, ze W221 nema dalkovej start (aspon o tom teda nevim)
Jaris330D

#1782 Příspěvek od Jaris330D »

7G prevodovka neni zrovna jedna z nejspolehlivejsich, panaroma taky ne, 4*4 to fakt od BMW nechces a automaticke parkovani? To bys u auta u roku 2007 fakt chtel hodne :lol:.
Co se tyce kvality, tak me JaraX posilal video, kde srovnaval W221 a fakt jsem se divil, ocekaval bych lepsi kvalitu interieru. Tu W221 ma jeho tchan nebo svagr, tet si to uz nepamatuju, ale testovali to. Motor pry taha pekne. Takze w221 ma vyhody i nevyhody.
Naposledy upravil(a) Jaris330D dne sob 07.05.2022 22:57, celkem upraveno 1 x.
JohnyB

#1783 Příspěvek od JohnyB »

Se spolehlivosti nevim, ale jak rikam, moje zkusenost je takova, ze moje prevodovky radi ve skoro 300tkm lepe, nez mi radila prevodovka v sedme, co mela najeto 100tkm.

A to automaticky parkovani neni zadnej svetovej zazrak, vzdyt to mel i dvojkovej sup.
soukupadam

#1784 Příspěvek od soukupadam »

Žena v týdnu vyfasovala novej služební vrak od Audi. RR Velar musela odevzdat, což jsme oba obrečeli, ale to je jiná story. Takže vyzvedla si Audi, jede večer domů a tomu vraku nesvítí zadní světla. Nepochopim,oni předají nový auto za 60k euro bez funkčních světel. Navíc o tom problému musí vědět, protože v servisu to opravili na počkání, prej nějakej kontakt nebo co.
Jinak ten Velar byl fakt super, za 50k kilometrů co jsme s tím jezdili, tak jediná závada byla, že asi 14 dní svítil airbag a pak to samo zhaslo a pohoda.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#1785 Příspěvek od matiz »

Tady se zas dejou veci. Bohuzel ale nemuzu napsat ze je W221 krasavice, ty vybombovane blatniky mi elegantni nepripadaji, spis takovy nepovedeny tuzing :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: . Ani vevnitr to neni muj salek kavy ze ktereho bych si sedal na prdel, neprijde mi to vylozene krasne a dokonale. E65 je skareda ale ja uz zacinam asi mit kramy, mne se to vevnitr proste libi a nezvracim uz z toho tolik ani kdyz se na ni podivam ani z venku, uz jsem si proste zvykl. Dneska vidim velky mohutny sedan ktery uz ujel kus cesty a ma neco za sebou, asi to bude znit jako klise majitelu, ale jsem silne presvedceny o tom ze ma stale co nabidnout. To ze nema dnesni moderni pikacoviny mne trosku vadi, ale ne uplne moc. Je to vyvazene zase tim ze nema ty dnesni moderni pikacoviny jako je dpf, noxy, rozvody retizkem na kolo, setrenim kazdeho eura a vymrdane displeje misto krasnych analogovych budiku, i kdyz e65 s tim displejem zacala, ale nastesti rucicky zustaly... Mozna bych zmenil nazor mit to auto treba na mesic a jezdit s nim. Ale jedno vim jiste, e65 tu pomyslnou latku nastavila jako ze docela dost vysoko jak designem tak zpracovanim. Vidim obcas i nejake nove luxusni koncernovic auto a musim napsat ze je to nic moc, ze proste cekam oproti tomu svojemu vraku ze to bude nejake uplne super a paradni, no a ono neni. W222 se mi libi vic, to je kus krasneho a fakt elegantniho auta. Serou mne v ni ty dva displeje...

Obrázek
Obrázek
kabyr01

#1786 Příspěvek od kabyr01 »

Tak gratulace JohnyB ke koupi MB :!:

A co mas konkretne? Motor, výroba, long? Klidne nahod nějaké foto ;)

Mas k tomu nějakou servisní historii? Jestli už se dělali nějaké zasadni servisní úkony. A kde planujes servisovat? :D

Matiz - souhlasim s tebou o té W222, tady k těm interiérům je potreba dodat, ze ty mas tu kuzi vyčištěnou a vymazlenou do Topu a v tom Mercedesu to je tak po 300k a nikdo to nevzal ani ubrouskem z benzinky :D
Blackie Člen Klubu
Člen Klubu

#1787 Příspěvek od Blackie Člen Klubu »

JohnyB píše:
chuppa píše:Blbej dotaz, ta 7G předovka je sedmi stupňová? Když jsem se díval na inzeráty, tak často psali, že šesti rychlostní... S500 je V8 a S600 (jestli existuje, nevím) je V12?
jj, sedmikvalt primo od MB
šesti snad ani není,byl pětikvalt a pak rovnou sedum... Obrovská nevýhoda oproti 6HP u BMW je že se ten sedmi kvalt umí celkem fatálně rozbít a vyjímka není ani prasklá mechatronika,ustřižené šrouby co drží koš s lamelama atd a dražší repas měniče,jinak řadí suprově...
Obrázek
BMW E34 540iA :-) E65 745i :D
kabyr01

#1788 Příspěvek od kabyr01 »

Jj, umí se tam rozbít spousta věcí, ale zase hodně těch aut už to dneska bude mít pořešené, pokud má JohnyB skoro 300k a řadí pěkně, tak je šance, že už to udělal někdo před ním :D Možná místní uživatel Lukas40, kterej dělá automaty by nám mohl říct více.

Tenhle borec je opravuje a má z toho pěkný videa:

Zase by mohlo být výhodou, že ta 7G se používala snad ve všem, tak by jich mohlo být hodně na trhu, kdyby se přihodilo něco hodně fatálního...
kurevtor

#1789 Příspěvek od kurevtor »

Blackie píše:
JohnyB píše:
chuppa píše:Blbej dotaz, ta 7G předovka je sedmi stupňová? Když jsem se díval na inzeráty, tak často psali, že šesti rychlostní... S500 je V8 a S600 (jestli existuje, nevím) je V12?
jj, sedmikvalt primo od MB
Obrovská nevýhoda oproti 6HP u BMW je že se ten sedmi kvalt umí celkem fatálně rozbít a vyjímka není ani prasklá mechatronika,ustřižené šrouby co drží koš s lamelama atd a dražší repas měniče,
tohle je "obrovská nevýhoda" jen pro ty co to auto "mají v hledáčku", ale reálně nikdy ani nezavolají na žádný z inzerátů. :oops: :lol:
Argumentovat proti vojetýmu Mercedesu nejvyšší třídy, že se mu oproti 6HP u BMW "umí rozbít převodovka"? :lol: Jako sorry, ale to řikala bába co šla z pole s nůší ne? :lol:

"dražší repas měniče" :shock: :shock: Mercedes S 500, proboha! :P Jedná se o Mercedes S 500, všechno je na něm dražší, je to Mercedes S 500. Proč je to dražší? Protože je to Mercedes S 500.
kurevtor

#1790 Příspěvek od kurevtor »

JohnyB píše: A Jarax spravne poznamenal, ze W221 nema dalkovej start (aspon o tom teda nevim)
zde si nemohu odpustit rejpnutí, znáte mě :D

Víte proč nemá W221 dálkovej start? Protože ho prostě mít nemá :D Je to funkce pro obyčejný rodinný káry možná, ne pro limuzínu.

Mimochodem. Samozřejmě zdravim JaraXe, kterej to tu nečte ale.
kabyr01

#1791 Příspěvek od kabyr01 »

Jenom si dovolím podotknout, že dálkový start už je dneska dodělatelná záležitost víceméně do každého auta skrz chytré krabičky jako Pandora apod, takže W221 to nemá sériově, ale kdo po tom bude toužit, tak ho může mít taky ;)
Don

#1792 Příspěvek od Don »

tak ona na to take navazuje stand klima... spis proto o tom mluvil
Michal595

#1793 Příspěvek od Michal595 »

Jak pise kabyr, dal som si dorobit pandoru aj dialkovym startom takze to dneska nie je ziadny problem a ziskate vyhodu ze nie ste limitovany dosahom dialkoveho alebo da sa to cez telefon…
kawaman

#1794 Příspěvek od kawaman »

Stejně to je na hovno Michale :lol:
kurevtor

#1795 Příspěvek od kurevtor »

vim, že ten dálkovej start šel dodělat. Vim, že ten dálkovej start se váže na tu standklima. Všechno jde. Můj názor je ten, že to je zbytečný a je to bastl. Měl jsem webasto na škodovce s malym hezkym ovladačem a stejně jsem to sundal, protože sebou nebudu nosit svazek přívěsků jak školník, abych si jako cestou k autu zmáčkl čudlík a pustil klima o minutu dřív. Ono i to webasto je docela hlučný a když to člověk zapne v 5 ráno, aby mu to 10 minut u baráku vyhřálo auto tak je to sice příjemný, ale dost otravný pro všechny okolo a to furt neni nastartovanej motor.
Prostě do S klasse je tohle zbytečný.
Don

#1796 Příspěvek od Don »

Jemne to huci, nema to koho rusit a zrovna webasto je genialni vec. Behem 15min mas v aute teplo, neskrabes okna, nic. Dalku jsem nenosil na klicich, mel jsem ji zvlast
Jaris330D

#1797 Příspěvek od Jaris330D »

Webasto, ze huci jo? Venku to nikomu nevadi, hluk z motoru je daleko vetsi. Nejlepsi, kdyz nekdo necha rano bezet stare TDicko :lol:. Ten ovladac treba u Octavie je mrnavej, asi jako klic od BMW, takze no problemo. To BMW ho ma velky jako prase, ale zase by mel mit velky dosah.
Jaris330D

#1798 Příspěvek od Jaris330D »

kabyr01 píše:Jj, umí se tam rozbít spousta věcí, ale zase hodně těch aut už to dneska bude mít pořešené, pokud má JohnyB skoro 300k a řadí pěkně, tak je šance, že už to udělal někdo před ním :D Možná místní uživatel Lukas40, kterej dělá automaty by nám mohl říct více.

Tenhle borec je opravuje a má z toho pěkný videa:

Zase by mohlo být výhodou, že ta 7G se používala snad ve všem, tak by jich mohlo být hodně na trhu, kdyby se přihodilo něco hodně fatálního...
Nekde v komentech nekdo loudil na kolik ten repas prijde a snad kolem 80 000 - 90 000 kc.

To sinkazdy musi rozmyslet, jestli ty investice navic za ten Mercedes za to stoji, protoze zase takove boom oproti E66tce to rozhodne neni. Ty V8cky se taky pekne serou, hlavne rozvody, kde se ohlodavaj ozubena kola na vackach a tim i retezy na rozvodech. Rozvody pak vychazej na 70 000 - 90 000 kc. U E66 udelas za 60 000 kc uplne cely motor. Nehlede, ze si to nezdiagnostikujes tak, jako s Inpou a musis kvuli kazdemu hovnu do servisu. Kodovani to same a atd..
Naposledy upravil(a) Jaris330D dne úte 10.05.2022 11:28, celkem upraveno 1 x.
kabyr01

#1799 Příspěvek od kabyr01 »

Jo, tak taková repase se prostě nedá udělat za 30k... Ale po téhle investici by měl mít člověk opravdu klid od převodovky na dlouhou dobu ;)

Já měl dálkovej start na E66, dokonce s klíčem z RR a za mě velká paráda, mě se to fakt líbilo :D
Jaris330D

#1800 Příspěvek od Jaris330D »

Co je to na dlouhou dobu? Ty auta co servisoval mely najeto i jen 150 000 km. V jednom videu ukazoval, jak po repasu radi Merceses Rko a to mela na budiku neco kolem 150 000 km.
Odpovědět