Vždycky poznám, když někdo z nějakýho mýho projevu chytne takovej záchvat, že to ani nedočte a honem se běží vymezit. Ideálně proti něčemu, co jsem neřek.
1. O mezinárodní dopravě jsem nemluvil.
2. Zkreslenou představu o dopravě asi mám. Provozujem jenom 40t, 18t, 12t a dodávky, jak pro vlastní potřeby, tak pro nadnárodní firmy jako dopravci, tak pro menší firmy jako dispečink. Nechám se rád poučit. O tom, jak to dělám blbě a nic o ničem nevim.

Že jsou šoféři, kteří jezdí 6 dní v tejdnu mezinárodku pro velký firmy za peníze, který si u nás vydělají na vnitru od pondělí do pátku, je mi zcela známo. Jejich chyba. Mají pocit velký stabilní firmy a domu chodí s hovnem.
3. Bydlení -> Píšu, že to dnešní generace 50-60let "levný neměla". Ty mi vysvětluješ, že jsem mladej naivní debil, s argumentem "nikdy nic levný nebylo, ale bylo to dostupnější v poměru tehdejší doby".
To asi říkám kurva to samý, ne? Opět odkazuju na to, že poslední 5-10 let bylo abnormálně dobře. Můj děda ani můj fotr rozhodně neměli v domácnosti dvě auta, nemovitosti pořizovali až po svatbě, protože na tu hypotéku už najednou byly dva, rodiny často žili dvougeneračně... Posledních pár let jsme se rozežrali, ale teď párty skončila. Ať už co se týče ekonomiky, nebo i co se týče bezpečnosti. To, že na na území současné ČR posledních 70 let nevedla žádná válka, je historicky absolutní anomálie.
Dědkovi sebrali barák v Sudetech, odešel, koupil si farmu, tu mu po pár letech sebrali komouši a poslali ho do basy. A já bych se teď měl hroutit z toho, že mám trošku větší zálohy za elektriku?
4. Zdravotnictví -> Odvádím, proti své vůli, pojištění, u kterého si nemůžu ani pořádně specifikovat jeho obsah. Navíc odvádím ne podle požadových služeb, ale podle toho, kolik vydělám. Asi jako kdybych místnímu Vietnamcovi každej měsíc ukazoval účetnictví a on mi podle mýho VH naceňoval rohlík s paštikou. Že mi stát výměnou za to naválí moje prachy zpátky, v případě že ztratím práceschopnost, považuji za úplně samozřejmé. A rozhodně ne za "prachy od cizích". V rámci těhle systémů jsem čistej plátce.
Sociální dávky máš dostat, když pracovat nemůžeš. Ne když se ti nechce.