Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

7er vs ostatní prémiové vozy

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
LukesE39

Re: 7er vs ostatní prémiové vozy

#1921 Příspěvek od LukesE39 »

Filozof píše:

Pro vás co na to vše kašlete tak:
Doporučuji zásoby kvalitního chlastu na nejhorší dny. :lol:

A Řešme auta a hotovo. :lol: 8-)
Vsimas si v ty svy genialite toho, kdo ti tady "oponuje"..? Ze ti bezverci co nevidi tu apokalypsu ktera je dle tebe tak nevyhnutelna narozdil od tebe to nekam dotahli, minimalne si treba koupili tu e65, kdyz uz jsme tady.. Normalne jsi me nejdriv bavil, pak uz jsem ty tvoje kydy hodne rychle prolitl, protoze to jak jsi se nesmyslne opakoval uz byla celkem nuda, ale ted uz to je rekl bych docela vazny s tebou. Ty mas normalne fakt velkej problem. S tim jak te to vsechno zevnitr szira, to uz je normalne na odbornou pomoc.. Bez prdele. Jestli si teda z nas vsech kralovsky nedelas prdel, v coz skoro doufam
jazet

#1922 Příspěvek od jazet »

Tak dlouho kupoval sedmu, až mu z toho jeblo.
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#1923 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

7ma za to nemůže, to ty internety ;-)
JohnyB

#1924 Příspěvek od JohnyB »

Tak především se u všeho Prepperství a Doomsayingu jedná o ego obrannej mechanismus. "nemusím dělat tohle, protože se stejně stane tohle a všechno půjde do prdele"

Doomeři a Preppeři jsou také lidé, kteří dávají přednost jisté katastrofě před nejistou budoucností v normální společnosti (např. podnikání)

Zároveň jsou tam i podobný patterny jako u konspiračních teorií, spoustu lidí tohle přemýšlení uklidňuje a krásně jim to vytváří iluzi individuální výjimečnost "já vím něco, co oni neví".

Pokud bych měl vůbec přemýšlet nad absolutním krachem společnosti tak, jak ji známe...tak tenhle scénař považuju za nepravděpodobnej. Pořád je tu víc lidí, kteří chtějí, aby společnost v současným nastavení fungovala dál (mají svoje majetky, zájmy, rodiny a plány do budoucna) - z apokalypsy by neprofitoval nikdo.

Myslím, že není nic špatnýho být připravenej na špatný události. Přece to, jak prudce nás věci zasáhnou je určeno především tím, jak jsou životní situace nečekaný. Ale rozhodně je špatně být předposranej a dle toho odvíjet celej svůj život.

(hh, super debata tady. Všechny standardní problémy modelu e65 už byly v minulosti vyřešeny a nyní se můžeme věnovat tomuto plkání. Luv it)
kurevtor

#1925 Příspěvek od kurevtor »

Filozof píše: Spíš blázen je v klidu místo aby přemýšlel a řešit to že tahle loď jménem ČR se potápí
Tahle loď jménem ČR se potápí prej :D Ty vole kdo se kdy měl v historii lidstva líp než průměrnej Čech v roce 2022?
Filozof píše: ... hlavně že na palubě se ještě hraje a zpívá.
nebuď zapšklej :shock: Proč to těm co na palubě zpívají vyčítáš? Jakym právem? :)

Johny B: naprostej souhlas
Michal595

#1926 Příspěvek od Michal595 »

To je v pi…co je vela to moc kurna…
PetoK

#1927 Příspěvek od PetoK »

Už chápete prečo som tu dávno písal, že patrí do Bohnic?
martin440 Člen Klubu
Člen Klubu

#1928 Příspěvek od martin440 Člen Klubu »

JohnyB píše:spoustu lidí tohle přemýšlení uklidňuje a krásně jim to vytváří iluzi individuální výjimečnost "já vím něco, co oni neví".

trošku Tě opravím .... ne co oni neví, ale o co se vůbec nezajímají, nebo je jim to u někde...každopádně přeji všem, aby se jim jejich najivní jistota nevymstila, protože doba blahobytu jde postupně do prd.... a lepší už to nikd nebude , dobře už bylo ..sice se to některých moc třeba nedotkne, ale taková ta střední třída se má na co těšit, i když to zatím "jede setrvačností" schválně , příští rok v tuto dobu si můžem povědět zas jak se kdo má ... a za rok zas
:mrgreen: asi na to udělám "chlívek" když mi to admin nesmaže, tady by jsme měli řešit auta dle názvu vlákna ;)
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy..... :wink: :wink: :wink:
jazet

#1929 Příspěvek od jazet »

martin440 píše:
každopádně přeji všem, aby se jim jejich najivní jistota nevymstila, protože doba blahobytu jde postupně do prd.... a lepší už to nikd nebude
Lepší už to nikdy nebude :lol:
Ve své ubohé naivitě a vidění světa alespoň v základních souvislostech tak nějak tuším, že se časy prosperity střídají s časy poněkud horšími, to už tak funguje nějaký pátek.
Stepan1

#1930 Příspěvek od Stepan1 »

Filozof píše: Když budeš vědět že koruna je bezcenná a vysoce inflační tak máš možnosti i investovat ... at je to zlato/stříbro / jiné měny apod.
Kdybys tohle !věděl! dopředu, tak je z tebe miliardář... Když to teda "víš", že koruna bude bezcenná, chováš se podle toho? Protahuješ splatnosti v CZK nominovaných dluhů? Nakupuješ měnový forwardy?
Nebo prostě jenom kňučíš na netu, abys mohl za pár let psát, že "kdo měl info, ten zbohatnul"? Stejně jako ohledně těch solárních panelů.
Michal-E39

#1931 Příspěvek od Michal-E39 »

Tak jsme se od aut dostali ke světové politice a ekonomice.
Můžeme přeskočit další nepodstatná témata a posunout se rovnou k základní Filozofické otázce života.
petr3141

#1932 Příspěvek od petr3141 »

Filozof píše:ALE HLAVNĚ BENZÍN ZA 9KČ LITR A JÍDLO ZA PAKATEL I ENERGIE. Život v petrohradu nebo kolem moskvy musí bejt v pohodě a defakto krásně uživíš 750i v benzínu protože provoz je levnější 2x jak v čr.
A co teprve ceny nemovitostí. Jak je možný, že se tam nikdo nehrne? :)
https://realting.com/property-for-sale/ ... kni/959001
kurevtor

#1933 Příspěvek od kurevtor »

martin440 píše:
JohnyB píše:spoustu lidí tohle přemýšlení uklidňuje a krásně jim to vytváří iluzi individuální výjimečnost "já vím něco, co oni neví".

trošku Tě opravím .... ne co oni neví, ale o co se vůbec nezajímají, nebo je jim to u někde...každopádně přeji všem, aby se jim jejich najivní jistota nevymstila, protože doba blahobytu jde postupně do prd.... a lepší už to nikd nebude , dobře už bylo ..sice se to některých moc třeba nedotkne, ale taková ta střední třída se má na co těšit, i když to zatím "jede setrvačností" schválně , příští rok v tuto dobu si můžem povědět zas jak se kdo má ... a za rok zas
:mrgreen: asi na to udělám "chlívek" když mi to admin nesmaže, tady by jsme měli řešit auta dle názvu vlákna ;)
ja myslim, že nemáš pravdu, Martine ;) Naopak Johny to fakt popsal jak z učebnice psychologie.
Jak člověk stárne a vidí ten marasmus v lidech a kupí se mu životní zklamání tak přesně propadá těmto myšlenkám, že dobře už bylo a teď jde vše do prdele. Tohle přichází s věkem a je zdokumentováno, že už ve starověkém Řecku takhle uvažovali starší lidé, protože viděli mladý bez respektu k rodičům a tradicím a měli pocit, že musí skončit svět, protože se boří starý pořádky. Důležité je nežít v minulosti a nežít v budoucnosti - to tě vždy doženou traumata nebo strachy a obavy.... Buď rád, že jsi zdravý a že máš možnosti a že máš třeba baráček se zahradou nebo tak, ale určitě nemá cenu se rmoutit, že "bude hůř". Štěpán má naprostou pravdu s tím "život neni to co chceš, ale to co máš" - s tím je potřeba se naučit žít a přestat sebe stresovat. Buďte dobrý :P
martin440 Člen Klubu
Člen Klubu

#1934 Příspěvek od martin440 Člen Klubu »

auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy..... :wink: :wink: :wink:
Filozof

#1935 Příspěvek od Filozof »

Měl jsem možnost v pátek chvilku si prohlédnout Volvo V90 skoro plná palba a moc pěknej rodinnej vágen.

Co mě osobně zaujalo je vzhled exteriér celkem pěkné auto a TOP HIFI audiosystém Bowers & Wilkins Premium Sound System
Pouštěli jsme na tom pár písniček a fakt to hrálo luxusně. Počítám bude to asi jeden z nej systému co dávají do aut BMW 5-7er a MB či VOLVO.

Volvo bylo za cca 720k pro podnikatele kupovane rok zpět cca 2roky stáří... Tady je přehled cca jak vypadá audio.

Ale co mě udivilo bylo měsíc v servisu čekalo se na nějakou jednotku co odešla ... než dojde asi dnes bohužel standart v autoservisech.

Máte někdo zkušenost z jízdy a dojmy ?

Koukal jsem a už se pohybují pod 500k asi pro někoho jako je Stepan zajimavá možnost jak mít slušnej firemní a pracovní povoz.
Naposledy upravil(a) Filozof dne pon 30.05.2022 14:19, celkem upraveno 1 x.
kurevtor

#1936 Příspěvek od kurevtor »

Filozof píše:Volvo V90 skoro plná palba a moc pěknej rodinnej vágen.

pro někoho jako je Stepan zajimavá možnost jak mít slušnej firemní a pracovní povoz.
tak Štěpáne na co čekáš? Nabíhej a kupuj :D
Stepan1

#1937 Příspěvek od Stepan1 »

Volvo bych si v životě nekoupil. Čínská značka lezoucí do prdele všem zasraným progresivistům světa. Všechno špatně. Navíc, za ty prachy, co to stojí nový se dá koupit buď řádná (=víceválcová) prémie nebo nafullovanej mainstream a ještě mi zbyde.
Ojetý auta na práci pro mě nemá smysl kupovat. Auto na práci mi má sloužit, nebaví mě kolem toho běhat, přemýšlet a řešit píčoviny.
Ačkoliv by (možná) vyšlo finančně levněji koupit auto ojetý se 100kkm, za 2 roky s ním najet dalších sto tisíc a poslat ho dál, než kupovat každých 4-6 let nový, nedělám to tak. Je s tím moc práce a akorát to člověka otravuje.
Nicméně, když je teď ta krize a obecně z nabídky nových aut za rozumný peníze je mi spíš nešťastno, tak jsem se rozhodl, že se stříbrným VW šípem najedu půl mega :lol: Třetina už je skoro za námi, než půjdou děcka do školy, jsem tam :lol:
Kamaráda otec má takhle pořád svý "první pořádný" auto. Má ho skoro 20 let, najeto už k 600kkm. Střídá spousty jiných aut, jeho manželka má samozřejmě moderní SUV. Ale na on má na každodenní hrot pořád stejný auto. Přijde mi to mega cool :lol:
Filozof

#1938 Příspěvek od Filozof »

Já mám taky pořád 10let své auto ... akorát jsem ho nekupoval nové.

říkám že nevím jak ty VOLVA jezdí ale V90 bude jistě už vyšší střední třída takovej papalášovskej kombík.
Říkal mi že Passat B8 a VOLVO V90 se nedají srovnat je to prostě někde jinde. Tak asi na tom něco bude.

A mít auto za 400k a druhé za 800k vč DPH je asi prostě poznat.

Mě osobně zaujal hlavně ten audio systém kterej je fakt špička a dávají ho do nejvyšších tříd. Těch 19repro je fakt znát i ten design je moc povedenej.
a naftových 173kw dostačujících na pohodlnou jízdu....
Jen prostě

Stepane pokud nechceš utrácet a nic tě netlačí tak ekonomickej plán je jasnej a pak rovnou skočít třeba do firemního elektrokombíku co bude mít dojezd aspon 600km.
Buh ví co bude pokud bude palivo u pumpy za 100+ tak nemá smysl kupovat cokoliv jiného jako elektro - tam nás chtějí dotlačit ... soláry a všechny elektrovozítka od kol a koloběžek až po auta.

Cesta 100km za 600-700kč nedává smysl a pohřbí to většinu aut na silnici.
Stepan1

#1939 Příspěvek od Stepan1 »

Filozof píše: Stepane pokud nechceš utrácet a nic tě netlačí tak ekonomickej plán je jasnej a pak rovnou skočít třeba do firemního elektrokombíku co bude mít dojezd aspon 600km.
Buh ví co bude pokud bude palivo u pumpy za 100+ tak nemá smysl kupovat cokoliv jiného jako elektro - tam nás chtějí dotlačit ... soláry a všechny elektrovozítka od kol a koloběžek až po auta.
Cesta 100km za 600-700kč nedává smysl a pohřbí to většinu aut na silnici.
Kombík je pro mě ještě větší no-go než Volvo. Nikdy, ani za milion let.
100km za 600-700 korun je absolutně normální cena. 3 koruny palivo, minimálně 2 koruny amortizace (občas taky 10 lol) + servis, nějaký pojištění, voleje... Jezdit autem je drahý.
Elektro právě teď dostává celkem na držku, ne? Elektrika zdražuje o dost víc než PHM :D A dojezd 600km jsem v praxi u žádnýho elektroauta zatím, při normálním používání, neviděl. Není důvod to kupovat, v praxi to nemá využití. Jako hračka dobrý.
Jaris330D

#1940 Příspěvek od Jaris330D »

Nejlepsi je mit tolik penez, co sef meho bratra. Neresi co to vydrzi, ale spis jestli se mu to libi :lol:. Posere se to, tak si koupi jine a neresi to :lol:
Odpovědět