Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Projekt na dlouhe predzimni vecery.

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
matiz
Kontaktovat uživatele:

Re: Projekt na dlouhe predzimni vecery.

#41 Příspěvek od matiz »

Asi mi nikdo neuveri ale ty detaily jsou obrovsky zrout casu. Traktor jsem uz odvezl, protoze jsem mel vazne obavy o pocasi a taky ze bude svatek ktery ja bohuzel budu oslavovat praci na tom trktoru. Dneska jsem znechuceny, strecha ma taky dost poskozeni a defektu. Nechapu jak nekdo dokaze takto dodrbat strechu.

Obrázek Obrázek Obrázek
kurevtor

#42 Příspěvek od kurevtor »

matiz píše:Asi mi nikdo neuveri ale ty detaily jsou obrovsky zrout casu.
věřim ti to z fleku :D Musí to bejt fakt sraní, kór s tou uřízlou rukou makat přes bolest jak ňákej lakýrník Conan, ale jedeš to na styl tak holt musíš taky něco kousnout no. :)
matiz píše:Dneska jsem znechuceny, strecha ma taky dost poskozeni a defektu. Nechapu jak nekdo dokaze takto dodrbat strechu.
to vydrž Matizi, tahle pohádka má stopro šťastnej konec 8-)
martin440 Člen Klubu
Člen Klubu

#43 Příspěvek od martin440 Člen Klubu »

matiz píše:Asi mi nikdo neuver
ale uvěří, kdo to zná tak TOP vzhled je kuuurwa pracnej ...jinak ty obrázky nejdou zobrazit
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy..... :wink: :wink: :wink:
Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu

#44 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

Vždycky to jde pomaleji než je předpoklad. A zklamu Tě matizi ještě s jednou věcí. Finanční odhad na tom bývá podobně. :D
Ale jen pokračuj, téma mě baví.
soukupadam

#45 Příspěvek od soukupadam »

Bez dveží to vypadá super. Bydlet někde v Americe na farmě, tak si to postavim jako ghetto káru.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od matiz »

Jak se tak zpetne zamyslim nad tim jestli neco na tom aute vyslo podle planu tak asi nikdy nic... Vcera jsem chtel dat dvere se zadnim vikem na stojany, do zakladu a plnice. Nestih jsem to, byly jine priority a na traktor zbylo malo casu. Jestli neco opravdu nesnasim tak to je maskovani a lepeni, to je pro mne slozite. Ne ze bych to nedokazal zalepit, dokazu, ale vypada to jak kdyby to delal dement. Ucel to sice splni, ale je to hnusne. Prijel jsem o pul osme a v deset vecer se na to vysral, byl jsem totane na sracky unaveny.

Dnesni plan je jasny, udelat auta co mi tu stoji, navecer do kolbenky, dolepit jedny vrata a zadni viko a mrsknout na to zaklad a plnic at se to uz nekam pohne.

A kdyz jsem to privez do rachoty tak padlo dalsi rozhodnuti ulehcit si praci protoze to neni uplna totalni katastrofa a zborenina, takze blatniky, kapota a cele auto mimo strechy pujdou do mokreho plnice takze se nebude vubec brousit plnic. Jelikoz to je bez poskozeni nebo takove poskozeni ze to je mozne udelat tak si usetrim nekolik dni brouseni protoze se na to po deseti minutach dava hned barva a lak. Musi to byt ale dokonale pripravene protoze to skoro nic neschova, je to technologie na fungl nove nijak neposkozene dily. Dvere byly dojebane dost, takze ty pujdou do normalniho plnice, ten se vybrousi a srovna prechody mezi tmelem a pred lakovanim opet mokry plnic abych mel vsude stejnou strukturu laku. Hezky traktor to bude... Doufam ze dneska poprve plan vyjde na jednicku a vecer sem mrsknu nejake fotky kde to uz zacne chytat tu spravnou fazonu.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od matiz »

Tak se snad poprve zadarilo. vrata jsou ozakladovane a cerne v plnici. Dvoje se budou opravovat protoze se tam nasly dulky, dalsi dve prosly do dalsiho kola. Vystrikane 4 deci zakladu a 2.2 litru plnice. Mam toho dneska plne zuby, koncil jsem o pul jedenacte vecer...

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#48 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Nezkoušel jsi volat někoho na opravu těch mnoha důlků skrz PDR ? Myslím že to ve finále zkrátí čas a pracnost ve fázi kitování&broušení.

A ještě dotaz je třeba nějaký nepsaný pravidlo kolik je dobrý mít v boxu jednotlivý díly od sebe, aby se navzájem nezaprášily aerosolem ?
matiz
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od matiz »

Je to neekonomicke. Vyplati se to jen kdyz se to nelakuje. Mame PDR taky, neco se tim dela aby to nebyla takova katastrofa na zastrikove dily, ale ja mel to poskozeni hlavne v hranach a to by stejne nedali. Sekance se tim v hrane moc spravit nedaji. Tmel nevadi kdyz ho tam neni tuna. Videl jsem osobne na vlastni oci (ne u nas ) A6 ktere nesedel zadni blatnik oproti dverim o centak a pul. Kybl tmelu a borec to vysochal tak, ze bych to po nalakovani bez problemu koupil, protoze bych nepoznal ani HOWNO. Bez meraku laku uz zadne auto nekoupim na kterem by mi melo zalezet, nekteri lidi to umi fakt s tmelem paradne ze to proste nejde poznat. A nove KVALITNI tmely drzi dokonale, nepropadaji se casem, nebojim se toho. Jenom to stoji nejakou tu tisicovku pixla. A pixlu na ten vrak nevysypu, je tam par desitek gramu. Strechu mozna PDRkem lehce necham srovnat. Ta mne stve fest.

Nad tou vzdalenosti nevim, nijak jsem o tom nepremyslel, kazdopadne to zapraseni nevadi protoze to zaprasis kdyz tak do mokre vrstvy a ta se slije nez vytvrdne. Ten odtah tam je docela brutalni, dva 7,5kW motory co pohaneji fukary takze se to okamzite odsaje. V radu dvou tri sekund jsou pary pryc z nejakeho lehkeho strikani.
soukupadam

#50 Příspěvek od soukupadam »

Je to paráda. Technoviolett má myslim taky černej plnič ne? Ještě je čas na správný rozhodnutí :D
matiz
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od matiz »

Spravne rozhodnuti bylo ucineno, nightblue metalic -)))

Tak uz mam pripravene troje dvere, viko kuftu na lakovani, zitra dobrousim do finale posledni dvere co mne zbyvaji, uz jsem toho mel zas plne kecky a kapotu s blatnikama vystrihnu v pondeli protoze mi bylo lito zapinat box na tri dily, preci jen to zere a docela dost a mne je jaksi uz jedno jestli to bude dnes, zitra nebo pres tyden. Bude to ale v pondeli protoze ty dily musi zmizet at neprekazeji, je to hodne neskladne a dost to brani provozu... Takze v nedeli pekne do prace a musim to uklidit do jine mistnosti... Ted uz mi zbyvaji jen ty zadni blatniky a strecha a muze se to zacit pripravovat na velke finale...

Ukousnul jsem si fakt velke sousto protoze delat to po praci kdyz jsem v rachote skoro porad je vrazdaaaaaaa...

Dneska male video. Kde oko dohledne jsou dily ze sedmice a to jich mam jeste dve hromady doma...

kurevtor

#52 Příspěvek od kurevtor »

kovářova kobyla bude mít kurevsky nablejskaný kopyta
Blackie Člen Klubu
Člen Klubu

#53 Příspěvek od Blackie Člen Klubu »

Tvl obdivuju co dělaš,protože kdo nezkusil neví co je to za mrdačku. V práci sem tam lakujeme nějaké starší sračky kde nevadí prach atd a ta příprava na lak je neskutečnej oser :lol:
Obrázek
BMW E34 540iA :-) E65 745i :D
matiz
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od matiz »

kurevtor píše:kovářova kobyla bude mít kurevsky nablejskaný kopyta
Pokud si to neposere -))))) Dneska jsem tomu moc nedal, jenom dodelal ty ctvrte dvere a domu. Dve hodiny v prdeli, s cestou dve a pul... Ale huba se mi smeje od ucha k uchu protoze jsou fakt pekne. Smat se prestane kdyz se podivam na traktor, tam to vidim tak na dva dny driny bez strechy... Vazne uvazuju o tom ze se na strechu ted uplne vykaslu, jenom ji zamaznu at dal nerezne, dodelam zadni blatniky a vnitrky na ktere jsem jeste nesahnul a strecha se nalakuje az v lednu nebo nekdy jak bude cas.

Tento tyden bych chtel aby byl v plnici traktor a idealne pripraveny na lakovani. Pokud se to povede tak finalni baze a lak je behem chvilicky, jakmile se to olepi, zamaskuje a nastrka do boxu tak polite to mam za dve, tri hodky auto i dily... To bude jebacka to zase olepit, neumim to, nesnasim to... Vypada to hrozne jednoduse ale sranda to neni. Jo a jeste nemam barvu -) Sranda je ze mne to fakt bavi, i ta priprava. Bavi mne vsecko krom lepeni...
matiz
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od matiz »

Prestava to byt sranda...Vanoce se rychle blizi a traktor je porad ve znacne neutesenem stavu. Ale uz zbyva ''jenom'' ta strecha. Troska tmelu na par dulku, nejspis kroupy, moc rad bych to zitra vybrousil, na tmel strikacak, znova vybrousit, plnic na blatniky a zadveri, no nevim nevim... Pozitivni na tom je to ze barvu uz mam a je supeeer, sedi jak prdel na hrnec... Moc spatne se to foti, ale je k nerozeznani od puvodni...

Obrázek Obrázek
ettore

#56 Příspěvek od ettore »

Ahoj matizi, vypadá to skvěle :D no z podzimních večerů se staly večery zimní. Držím palce, ať to brzy doděláš a těším se, až ji někdy uvidím naživo.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od matiz »

Na brzy uz nehraju... Chtel jsem hrat na ''letos'' ale nevidim to moc realne... Bohuzel mne skolila podelana chripka, tyden jsem se flakal v posteli, jde to proste pomalu. Chtel jsem dneska potahnout vic, no nasliboval jsem zas nejake auto nekomu jinemu, tak jenom dve a pul hodky a supajda domu. Moc jsem chtel do vanoc mit ten traktor a dily v barve, asi to nebudu lamat pres koleno a uvidim podle situace. Na strechu mi chybi dat reaktiv a nonstop, druhy den strikaci tmel, ten vybrousit, plnic, na zadni blatniky plnic, zadveri naprcam asi nonstopem at se neubrousim. Na prednim blatniku mam jeden fujtajbl, asi tomu fakt necham volny prubeh a nebudu to hrotit.

Obrázek
matiz
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od matiz »

Tak jsem se dneska zase prekonal... O pul seste jsem skoncil ruzovy celolak a v sest tak nejak zacal. Moji draha kolegyne se uz na to nemohla divat a zalepila mi ten traktor. Okolo seste jsem zacal, v osm jsem odjizdel. Abych rekl pravdu, mam dost, od sesti do osmi to uz proste nedavam, jsem na sracky. Ale auto je ozakladovane at nehnije, v plnici, muze se zacit brousit. Pokud nebudu mit co delat mezi svatkama ( ha ha ha ha ha ) Tak to pujdu vybrousit a pripadne udelat ty zadveri plnicem co se uz nebrousi aby to bylo pripravene a hned v novem roce dokud bude vsude klid a mir a nebudou tam zadne auta se udela finalni kabat. Na narazniky, kliky, zrcatka, listy jsem jeste ani nesahl, narazniky jsou jeste v te prasive folii, to bude jeste dlouhy boj....

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
ettore

#59 Příspěvek od ettore »

Matizi, u tehle by ses tolik nenadřel :D

https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anz ... 2270744499
matiz
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od matiz »

To sice ne, ale 745d je nad moje financni moznosti. Je tam toho dost co se sere a vysere a nepasuje tam nic z jinych modelovych rad a v druhovyrobe se nedela temer nic. Kdyz to jede je to fajn, kdyz prestane tak to boli... Musim sem prdnout ruzovaka, na te fotce je to nic moc, ale v realu je to pekna barva na auto pro ponika -) To bude mit nejaka holcicka na vanoce asi radost -) A jinak je to odstin BMW. Sedmici bych ale takovou nechtel -)))

Obrázek
Odpovědět