Mám takovou otázku (blbou), kterou snad někdo dokáže zodpovědět, abych nemusel úplně laborovat.
Snažím se zachránit jednu E39 525d 2001 rok, které mi bylo líto, tak jsem ji koupil. Stála 6 let se zlomenou hřídelkou na turbu, s mrtvou baterkou..... Výfuk a IC bylo plné oleje. Z turbínky nic nechybí. Lopatky jsou sice pomlácené, ale nevidím nic, co by chybělo. Matička z hřídelky také nechybí. Motor už vrčí. Vstřik na pátém válci byl KO. Úplně. Dal se jiný. Motor vrčel krásně na všech 6, ale jen asi 10 minut. Odpadl 6 válec. Na korekcích 5 válců je -2 a na šestém +6. I po odpojení vstřiku se chod nezmění. Občas se na pár vteřin vzpamatuje a běží krásně. Dal jsem mu další (funkční) vstřik, ale žádná změna. Jen přestane cvakat vstřik. Jediná chyba po tom, když motor chvíli běží je vadné relé žhavení.
Kompresi jsem měřil pouze přes diag. Na měření budíkem jsem se ještě nedostal. Každopádně dle diag v pořádku. Komprese by se asi sama na pár vteřin občas neopravila.

No a teď k otázce. Mám druhou E39 525d rok 2002 na díly (moje ex, kterou švagr rozháněl srnky).
Rozdíl je, že ex je manuál a ta "nová" automat.
A mě se asi před 2 lety stalo na 330d, která taky stála několik roků, že odešla ŘJ motoru. Odešel nějaký kondenzátor pro 4,5,6 vstřik. Motor šel nastartovat pouze pokud se odpojil jeden z těch 3 vstřikovačů. Jinak ne. Tak mě napadlo, jestli se nemohlo stát něco podobného tady. A jelikož mám celé auto na díly, tak jsem chtěl použít ŘJ motoru z toho manuálu.
Jenže rozdíl jsou klapky v sání, automat......
Je nějaká šance tu jednotku použít alespoň na start, nebo je to úplně mimo?
Vím, že je to taková debilni otázka, ale někdy i hovadina na první pohled pomůže.
Děkuji každému, kdo to dočetl a hlavně těm, co dokáží nějak odpovědět.

Beru i odpověď " Ti jebe?"