Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

naše 6er

Vše o o E24, E63/E64, F06, F12/F13, G32
Odpovědět
Zpráva
Autor
vita11 Moderátor
Moderátor

Re: naše 6er

#1281 Příspěvek od vita11 Moderátor »

Třeba Porsche to dělá už pár let. A stojí to neskutečnou raketu :lol:
V8 power :twisted: BMW 650i LCI Spacegrau
Top down 8-) BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine :) BMW R1150R Atlantablau
Obrázek
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#1282 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

645Ci Cabrio Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#1283 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Teda...koukám...to je pro mě novinka....takže Alpina jen dohání konkurenci :-)
Alois

#1284 Příspěvek od Alois »

Gerchan píše:Lidová cenovka za ten tépich :-)

Nevím, zda sleduješ Sretena - ten byl pozván do Alpiny v posledním videu a tam mu řikali, že chtějí po rozšíření prostor rozjet renovace pro majitele starých Alpin - renovace s certifikátem Alpina.

Ředitel tam řikal, že mají práce dost...že prodeje jim stoupají....o konci značky jako samostatného výrobce se nezmínil....ale asi to není úplně podstatné...hlavně když budou dál vyrábět. A ten nápad s těma renovacema je podle mě super...to by ve finále mohlo dělat i samotné BMW nebo i jiné značky...myslím, že solventních zájemců o firemní renovace by se jistě našlo dost.
Ještě jsem to video celé neviděl - jen proletěl, vím o něm..

Alpina je prodaná BMW, nechají si dodávku náhradních dílů, renovace a budou se dál věnovat vínu - to je jejich další činnost, 2025 dojíždejí poslední auta a třeba taková B5 byla poslední (podle mého stěžejní Alpina), další 5er která teď vyšla už nebude upravovat Bovensiepein v Buchloe, kvůli elektromobilitě, prostě Alpina kterou známe a hlavně jejich výrobky končí a dopadne to asi jako Maybach u MB, což je dnes jen stupeň výbavy prodloužené S-classe, ne samostatná automobilka.

https://www.alpina-automobiles.cz/cs/al ... pina-vina/

https://www.alpinawein.de/
Naposledy upravil(a) Alois dne čtv 24.08.2023 02:27, celkem upraveno 1 x.
Alois

#1285 Příspěvek od Alois »

Ano, přesně tak..

A tak stejně Brabus se starýma MB aby se uživil.. viděl jsem to v Londýně 2018 na auto show naživo a vypadalo to, jako by Gullwing opět vyráběli, ceny nechutné..

https://www.brabus.com/en/cars/classics.html
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#1286 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Ty zrenovované Mercedesy od Brabusu vypadají nádherně....cenovky jsou úměrně tomu nenádherné :-)
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#1287 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

300k€ za pagodu třeba...

dobrej je ten inspektor na konci, jak počítá jestli sedí počet bodovejch svárů :thumbsup:
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#1288 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Slušná Stormovina :-)

Moc pěkná práce....za těch 300.000,- euro je to jedno z nejlevnějších auto, co tam mají...

Mě by osobně nevadilo, kdyby mi tam v rámci této mega akce dali hřebenový řízení a lepší brzdy a podvozek....a vlastně i nějaký silnější 6ti válec...aby to taky trochu sedělo a letělo...za ty prachy :-)
RedBaron
Kontaktovat uživatele:

#1289 Příspěvek od RedBaron »

Ale to dělají taky, myslím že dávali i motor 55 AMG, nový AMG kola, podvozek a brzdy na Gullwinga když si to zákazník přál. Za peníze u Brabusu Mergla :D
Alois

#1290 Příspěvek od Alois »

Gerchan píše:Slušná Stormovina :-)

Moc pěkná práce....za těch 300.000,- euro je to jedno z nejlevnějších auto, co tam mají...

Mě by osobně nevadilo, kdyby mi tam v rámci této mega akce dali hřebenový řízení a lepší brzdy a podvozek....a vlastně i nějaký silnější 6ti válec...aby to taky trochu sedělo a letělo...za ty prachy :-)
To bych já zase nechtěl, bral bych tento první supersport na světě (adná Faro, nebo Lambo, ale MB Gullwing) chtěl přesně jako v 50.letech… mám veterány, takže vím o čem mluvím.. :)
Alois

#1291 Příspěvek od Alois »

RedBaron píše:Ale to dělají taky, myslím že dávali i motor 55 AMG, nový AMG kola, podvozek a brzdy na Gullwinga když si to zákazník přál. Za peníze u Brabusu Mergla :D

To je myslím jiná firma, techno… něco. Brabus ne.

Už vím, Mechatronik, viz třeba tady SL230 Pagoda

https://www.mechatronik.de/en/m-sl/engine/
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#1292 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Tak tohle by se mi líbilo...old school vzhled a moderní technika...teda 15 let stará technika :-)

https://www.mechatronik.de/en/verkauf/v ... 00-red-en/

Škoda, že to nestojí o nulu méně :-)
RedBaron
Kontaktovat uživatele:

#1293 Příspěvek od RedBaron »

Alois píše:
Gerchan píše:Slušná Stormovina :-)
To bych já zase nechtěl, bral bych tento první supersport na světě (adná Faro, nebo Lambo, ale MB Gullwing) chtěl přesně jako v 50.letech… mám veterány, takže vím o čem mluvím.. :)
Aloisi, to chápu. Podle mě má tohle auto obrovský koule a v té době to muselo bejt zjevení, na padesátý léta úplně neuvěřitelný. Pro mě spolu s Jagem E a Chargerem 1968 topka, jiný veterány až tak nedávám, a ty starší s blatníkama zvlášť už vůbec ne.
https://www.youtube.com/watch?v=kE1bA4gAFsw&t=3s
Alois

#1294 Příspěvek od Alois »

Super video… Opravdu první regulérní supersport na světě.

Nejlepší je, ten vyklápécí volant, aby ses tam vůbec nasoukal :) je to vidět na volantu i v tom videu i když jsem ho neviděl celé.
Alois

#1295 Příspěvek od Alois »

M6 vs B6… ta B6 Mku ve videu celkem dost ujíždí. Takže mám silnější M6 v komfortní verzi. Holt tmosféra s kouťákem nahoře a radiální kompresor.. Alpina se dost naklání a sune na těch 20kách, ale to neni nic prekvapivého, je laděna na komfort. Každopádně, jak tam s tím pak letí na té okresce :twisted:

Ale stejně neskutečný test aut, když tak na to človék kouká z dnešního pohledu, to byla doba ještě v pořádku a toto je vysoká škola automobilismu a konec zlaté éry..

Naposledy upravil(a) Alois dne ned 15.10.2023 07:10, celkem upraveno 1 x.
Alois

#1296 Příspěvek od Alois »

Co se týká Alpiny, jsme úspěšně zapsáni v registru (respektive zapsána byla, ale je zapsán import do CZ, fotky ještě z JPN).

https://www.alpina-archive.com/?p=10975 ... -Coupe-056

Je to oficiálně první a jediná B6 e63 coupe v CZ, z 116 vyrobených kusů a jediná modrá Alpina E63 všeobecně v Česku. Je tady ještě jedna šedá B6S bez pruhů (původně Frýdek teď někde kolem Ostravy) a mělo by tu být jedno černé B6 cabrio s červenou kůží, ale spíš bylo v Rusku, nebo jen přihlášené v CZ, či někdo z Ruska žijící v CZ.

V minulosti tady jezdilo po Praze ještě bílé a černé B6S (podle Autogespot), pravděpodobně z Inveltu. Auta nejsou vedena v archivu a už roky nejsou k vidění. Ale třeba se ještě nějaká vyloupne.
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#1297 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

je to rarita, to je jasný :thumbsup:
a mělo by tu být jedno černé B6 cabrio s červenou kůží, ale spíš bylo v Rusku, nebo jen přihlášené v CZ, či někdo z Ruska žijící v CZ.
a s červenou střechou :o
https://www.alpina-archive.com/?p=14714 ... Cabrio-080

našel jsem ještě i B6S kabrio
https://www.alpina-archive.com/?p=24575 ... Cabrio-082
Alpina se dost naklání a sune na těch 20kách, ale to neni nic prekvapivého, je laděna na komfort. Kažopdáné jak tam s tím pak letí na té okresce :twisted:
díval jsem se do katalogu dílů a B6 by neměla mít dynamic drive, je to tak i ve skutečnosti?

test je super, to mám rád, tyhle starý pořady, na DSF byl zas Motorvision... já si ty videa radši stáhnul, přišel jsem takhle jednou o test Z3C s Tiffem Needellem :roll: :evil:
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Alois

#1298 Příspěvek od Alois »

zddan01 píše:je to rarita, to je jasný :thumbsup:
a mělo by tu být jedno černé B6 cabrio s červenou kůží, ale spíš bylo v Rusku, nebo jen přihlášené v CZ, či někdo z Ruska žijící v CZ.
a s červenou střechou :o
https://www.alpina-archive.com/?p=14714 ... Cabrio-080

našel jsem ještě i B6S kabrio
https://www.alpina-archive.com/?p=24575 ... Cabrio-082
Alpina se dost naklání a sune na těch 20kách, ale to neni nic prekvapivého, je laděna na komfort. Kažopdáné jak tam s tím pak letí na té okresce :twisted:
díval jsem se do katalogu dílů a B6 by neměla mít dynamic drive, je to tak i ve skutečnosti?

test je super, to mám rád, tyhle starý pořady, na DSF byl zas Motorvision... já si ty videa radši stáhnul, přišel jsem takhle jednou o test Z3C s Tiffem Needellem :roll: :evil:
Na tu B6s cabrio jsem zapomněl, viděl jsem jí..

Je to tak, moje Alpina nemá DD. Asi to tam nevměstnali, kdo ví, v motorovém prostoru je celkem narváno..

Moje nemá ani extra hudbu, co si pamatuji tak jen hi-fi (hraje to ale i tak skvěle), head-up taky ne, JPN verze tyto věci nemají. U e38/e39 je výbava často bez xenonů, komfortní sedačky je skoro zázrak sehnat, v každém autě základní sedačky. Tak samo JPN M3 e46 skoro nikdy nemají H/K, ty auta jsou vesměs dost zvláštně nakonfigurovány, já na začátku psal, že mám holotku, ono to samozřejmě není úplně pravda a u tohoto auta je to stejně absolutně bezpředmětné, tady jde o rodokmen, typ, zánovní stav, je to naprosto původní nelakované auto, ale kdejaká EU 650i klidně mohla mít vyšší výbavu. Nejlepší výbava je to specifické řazení pod volantem, odstín, vůně nového auta, sedačky a kůže v matném a perfektním stavu, Alpina doplňky a dřevo, alcantara strop a ten zátah ve středních otáčkách, to je vážně nádhera. Zvuk je perfektní, duní to jak hutě, ale zároveň decentně, každopádně zvuk v10 miluji, to je zase něco jiného.
Odpovědět