Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E61 voda v interiéru

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Zack83

E61 voda v interiéru

#1 Příspěvek od Zack83 »

Zdravím borci,
potřeboval bych pomoci...Už nějakou dobu mi teče při deštích voda do auta. Zkoušel jsem vyčistit veškeré odtokové kanálky a žádný ucpaný nebyl, všechno průchozí.
Blbý je, že mi voda teče někudy, pravděpodobně zvrchu, přímo do komfortní jednotky, takže jsem jí už 2x musel měnit :roll: :?
Vždycky po deštích je voda nakapaná pod nohama řidiče, v levé části koberečku a hned nad tímto místem je právě umístěná i jednotka komfortu.

Nevím kde hledat, nikdy jsem nikde nenašel odkud to kape a to mám spodní část palubní desky odstrojenou....Je možné, že by zatejkalo třeba čelním sklem ? (vyžilé těsnění, špatně přilepené sklo apod....)
Můj kamarád mě přivedl i na myšlenku, kdy měl stejný problém, ale s jiným autem, že mu zatékala voda skrze střešní hagus, přes "A" sloupek dolu do míst, kde mám vodu i já, ale jak čelní sklo, tak hagus jsem ještě neřešil.

Nemá někdo zkušenost s podobným problémem ?

Díky moc za jakékoliv užitečné rady a názory :idea:
Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu

Re: E61 voda v interiéru

#2 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

Vytahej jednotky, pak hadice, polívej z venku auto, druhej sedí v autě a čeká.
Zack83

#3 Příspěvek od Zack83 »

To jsem právě zkoušel za deště, ale nic jsem nikde nevykoukal ani nenašel...zkoušel jsem auto vzít i do myčky a pozorovat, ale také nic :roll:
Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu

#4 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

A co dveře řidiče? Těsní jak mají?
Zack83

#5 Příspěvek od Zack83 »

Ty jsem měl taky odstrojený, membrána je v pohodě, ale podle mě to musí téct odněkud výš....ze dveří by se to snad až do modulu komfortu nedostalo ne ?

Nebo jak to myslíš, jestli dobře těsní ? Kde ?

Je fakt, že v zimě při mrazech dveře u řidiče tak nějak jakože poskřipujou, což možná může bejt kvůli netěsnosti dveří....ale netuším :ja_nic:
Napadá Tě, jaký těsnění případně vyměnit ?
Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu

#6 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

Ne ne, myslel jsem tu membránu. Ovšem jak píšeš, nemělo by se to tam dostat.

Který odtoky jsi přesně čistil?
Zack83

#7 Příspěvek od Zack83 »

Z panoramy co vedou do dveří....pak od brzdovýho válce, co vede do předního podběhu, odtoky z čelního sklad a pak ještě jsem měl rozebranej ECU modul, ale tam si nejsem jistej, zda je odtokovej kanálek nebo ne, každopádně to je na druhý straně u spolujezdce

Možná jsem na něco zapomněl ještě
Jirke

#8 Příspěvek od Jirke »

Tak může to být špatně přilepený sklo, takhle mně to teklo jednou na E91, ale ne pod palubku, ale přímo přes stropnici a na sedadlo spolujezdce.
Zas ale, to bys poznal v myčce a tak...
Zack83

#9 Příspěvek od Zack83 »

Já mám právě stropnici suchou....i "A" sloupek je suchej (myslím, že kdyby byl problém v těsnění hagusu, tak "A" sloupek bude prolitej vodou, ale nevím no)

Nevíš náhodou, jestli mi v autosklech jsou schopný přetěsnit čelní sklo ? Myslím Tím odlepit a znovu nalepit bez toho aby ho poškodili ?
M4we

#10 Příspěvek od M4we »

Čau, můj tip:
Voda teče přes přední okno do motorovýho prostoru, kde je ucpanej odtok, kterej je nad kolem. Je ucpanej a máš tam rybníček. Jak se auto hýbe, voda z toho vytéká někam do auta, kudy normálně téct nemá.
Sundej kolo, kryt podběhu a tam je takovej gumovej bazmek.
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=cFE9gf5NXxU
Rešil jsem to samý na druhé strany u spolujezdce, pěkná sračka. V ideálním případě tu gumu musíš proříznout nebo dát pryč uplně, aby měla větší odtok. Jinak se to snadno ucpe znovu.
Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu

#11 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

Tady kluci řešili dost možná to stejný.
https://www.bimmerfest.com/threads/wate ... or.509453/

Jinak tohle je základ.
IMG_8895.jpeg
IMG_8895.jpeg (109.16 KiB) Zobrazeno 8714 x
M4we

#12 Příspěvek od M4we »

Na 90% jsou to ty odtokový kanálky někde.
Jak jsem psal + samozřejmě sundat na straně řidiče filtr boxy a mrknout se pod tam někde pod nádržku brzdovky nebo válec.
V mým případě to bylo pod ECU boxem

číslo dílu 20
http://cz.bmwfans.info/parts-catalog/E6 ... 7138858_20
Zack83

#13 Příspěvek od Zack83 »

M4we píše:Čau, můj tip:
Voda teče přes přední okno do motorovýho prostoru, kde je ucpanej odtok, kterej je nad kolem. Je ucpanej a máš tam rybníček. Jak se auto hýbe, voda z toho vytéká někam do auta, kudy normálně téct nemá.
Sundej kolo, kryt podběhu a tam je takovej gumovej bazmek.
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=cFE9gf5NXxU
Rešil jsem to samý na druhé strany u spolujezdce, pěkná sračka. V ideálním případě tu gumu musíš proříznout nebo dát pryč uplně, aby měla větší odtok. Jinak se to snadno ucpe znovu.

Ahoj, díky moc za reakci.
Toto jsem právě čistil, psal jsem to někde výše (vede to od brzdovýho válce do podběhu a přístup k tomu je teda pěkně na ho*no), bylo to normálně průchozí, žádnej sajrajt uvnitř
Zack83

#14 Příspěvek od Zack83 »

Pajk85 píše:Tady kluci řešili dost možná to stejný.
https://www.bimmerfest.com/threads/wate ... or.509453/

Jinak tohle je základ.
IMG_8895.jpeg

Díky moc za reakci, vážím si toho !!
Tohle všechno jsem bohužel kontroloval a všechno bylo OK a průchozí....problém však přetrvává
M4we

#15 Příspěvek od M4we »

Hele, pak ještě možná odstrojit co se dá - palubku spodek, sedačku řidiče, koberec, všechny ty výtlumy atd až na plech.
Zavřit se do auta a postříkat wapkou.
Zack83

#16 Příspěvek od Zack83 »

M4we píše:Na 90% jsou to ty odtokový kanálky někde.
Jak jsem psal + samozřejmě sundat na straně řidiče filtr boxy a mrknout se pod tam někde pod nádržku brzdovky nebo válec.
V mým případě to bylo pod ECU boxem

číslo dílu 20
http://cz.bmwfans.info/parts-catalog/E6 ... 7138858_20

Tohle všechno bylo dole a ty odtoky konkrétně pod válcem jsem kontroloval a ucpanej není...ale co zkusit dál si nevím rady
Zack83

#17 Příspěvek od Zack83 »

M4we píše:Hele, pak ještě možná odstrojit co se dá - palubku spodek, sedačku řidiče, koberec, všechny ty výtlumy atd až na plech.
Zavřit se do auta a postříkat wapkou.
No tohle asi nebude úplně v mých silách, jednak kvůli času a hlavně kvůli prostoru (nemám moc kde)...tak možná nějakej servis asi.....Co se týká kanálků, taky jsem čekal, že to bude někde ucpaný
Jirke

#18 Příspěvek od Jirke »

Zack83 píše:
Jirke píše:Tak může to být špatně přilepený sklo, takhle mně to teklo jednou na E91, ale ne pod palubku, ale přímo přes stropnici a na sedadlo spolujezdce.
Nevíš náhodou, jestli mi v autosklech jsou schopný přetěsnit čelní sklo ? Myslím Tím odlepit a znovu nalepit bez toho aby ho poškodili ?
To asi jo, ale lepsi je uz si jit pro novy sklo - predpokladam, ze ho mas pojisteny...
Zack83

#19 Příspěvek od Zack83 »

Jirke píše:
Zack83 píše:
Jirke píše:Tak může to být špatně přilepený sklo, takhle mně to teklo jednou na E91, ale ne pod palubku, ale přímo přes stropnici a na sedadlo spolujezdce.
To asi jo, ale lepsi je uz si jit pro novy sklo - predpokladam, ze ho mas pojisteny...

Tak to právěže nemám :D
Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu

#20 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

Hele zkus se do toho auta zavřít a zahradní hadicí zkoušet místa. Žádná vapka nebo myčka. To je si myslím k ničemu. Obyčejná zahradní hadice a normální proud vody. Tímto způsobem to rozhodně musíš najít.
Odpovědět