Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Koupě e46 328i a oprava motoru

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
PearlJam

Re: Koupě e46 328i a oprava motoru

#21 Příspěvek od PearlJam »

MartinK11 píše:Nemyslím si že s e39 nezažiju sportovní jízdu, na jednu stranu mě to k ní táhne protože zbožňuji sportovní limuzíny, a ten design je masterpiece, na druhou stranu je prý e46 mnohem hbitější i tím že je lehčí... kdyby se naskytla hezká e39 za dobrej peníz tak bych proti tomu nic neměl... ovšem prodávají se hlavně předražený vylítaný vraždy, bohužel.
JJ, je trochu větší i těžší, hold musíš si při brždění dát o pár metru větší distanc. Já v ní najezdil 330 tis. km, takže vím o čem mluvím.

Co se týká těch aut, tak s tebou souhlasím. Já jsem tu svoji loni stavěl na nohy, rozhodl jsem se ji dát pořádně dohromady při stavu 435 tis. km a nasypal jsem do ní 160 tis. Kč bez práce, kterou jsem si dělal sám. Ještě tak 50 by klidně spolkla, ale myslím si, že je na svůj věk a km v dobrém stavu. Musíš být velký nadšenec do starších BMW, které umí pěkně potrápit, ale mě to baví a vždycky se něco naučím.
MartinK11

#22 Příspěvek od MartinK11 »

Umí potrápit, ale to umí každé starší auto... Ze zkušenosti známých co měli starší báwa, nikdo si nestěžoval na servis atd... Hlavně když do toho člověk nasype ty peníze tak pak ví že to má v cajku... Ať slouží
PearlJam

#23 Příspěvek od PearlJam »

JJ, je to tak, hlavně tě BMW vždycky doveze nějak domů (zpravidla nějaký nouzový režim), a doma to člověk pak už nějak pořeší. Nebo při nějakém nouzáku, zastavíš, zamkneš auto, odemkneš a jedeš.
Woyta

#24 Příspěvek od Woyta »

No ja teda E46 za lehký auto nepovažuju. Vždyť i compact se čtyřválcem váží 1400kg.
Co se týče servisu, tak vše opravuju sám a věčně nadávám jak nešťasně nějakou věc navrhli.
O velké spotřebě náhradních dílů v porovnání se všemi mými japonci nemluvě.
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu

#25 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

Tady si ohledně těch náhradních dílů dovolím připomínku.

Ono když člověk všechno nakupuje v druhošce, která měla nějaké jméno před 10ti a více lety, tak je to pak těžké. Spousta dílů "renomovaných" výrobců stojí dneska úplně za hov** a pak je tomu ta spotřeba dílů úměrná. Já jsem se na E46 naučil nakupovat co nejvíce dílů originál z BMW a jen ty, co stály vyloženě nesmysl (jako například palivové čerpadlo) jsem koupil v druhošce..

On si člověk za ten originální díl připlatí, jenže zase vydrží mnohem déle, než ten aftermarket. Například jsem hrozně dlouho bojoval s brzdami... Ať jsem koupil ATE nebo Zimmerman stejně se po pár tisících zkroutily kotouče... naštval jsem se a koupil celou sadu originál brzd s destičkama z BMW a hle... problém vyřešen. Ty brzdy sice stály více než obyč aftermarket, ale zas na druhou stranou to vyšlo asi stejně, jako "lepší" řady Zimmerman nebo Brembo.
PearlJam

#26 Příspěvek od PearlJam »

Zdar, co se týká dílů v aftermarketu, tak jedině nějakou značku. Brzdy kupuji zásadně jen Bosch a nikdy jsem neměl problém, že by se zkroutily kotouče. Jinak hromada dílů v aftermarketu vůbec neexistuje a jsi odkázaný jen na BMW. Každopádně, pokud v díle originálním a aftermarketovým není zásadní rozdíl, tak jen origo. Škoda je, že na staré auta, originální díly řádově zdražily. Např. špička podběhu u BMW E39 stála cca 280 Kč, dneska stojí 2800 Kč nebo tak nějak (v minulosti jsem ji kupoval a našel jsem starou fakturu a porovnal s tím, co to stojí dneska). Např. motorek do ostřikovače (přídavná nádobka v motoru E39) jsem koupil v náhradě za 150 Kč (Meyle) a BMW chce za něho cca 1400 Kč. To už je nesmysl, za takový díl vyhodit tolik peněz.

Určitě je dobré hledat prvovýrobce, kteří daný díl dodávali přímo do továrny a kupovat je v aftermarketu. Občas na demontovaných dílech se dá najít značka výrobce, např. ramena do E39 dodával LEMFÖRDER a i když jsou dražší než ostatní značky i v náhradě, tak jsou pořád levnější než přes BMW.
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu

#27 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

No a to je právě to, co jsem psal... Například LEMFÖRDER ... dříve se na E46 kupovalo co se náprav týče jen to a fungovalo to... dneska to je hnůj, co nic nevydrží. Ona se za tu dobu dávno změnila ta kvalita.. dneska už tomu moc nedají a žijí jen z toho, že se kdysi zjistilo, že jejich díly jsou na nápravy nejlepší a dávaly se origo. Dneska třeba budou díly LEMFÖRDER na nápravy pro moderní Fka nebo Gčka taky OK, ale pro auta jako E46 už to dělají snad z odpadu.
PearlJam

#28 Příspěvek od PearlJam »

Já kupoval loni lemforder na komplet předek i zadek na E39 a originál od BMW měli stejnou značku výrobce. V dílech nebyl prakticky žádný rozdíl, alespoň jsem já ho nepoznal. Akorát tam nebyl znak BMW a značka výrobce se za ty roky asi trochu změnila.

Jinak originál BMW měly najeto 435 tis. km a určitě by dalších 100 až 200 tis. km vydržely. Měnil jsem preventivně. Za ty roky na tom autě odešlo akorát jedno rameno a ty válečky, co se lisují do náboje.
Woyta

#29 Příspěvek od Woyta »

Co se týče brzd tak minimálně destičky Brembo nakupuje u různých výrobců.
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Pajk85 píše:Ale samozřejmě počítat s tím, že si to auto veme jednou tolik.
Počítal bych spíš dvakrát tolik. Faktem ale je, že i auto za 150 bude něco potřebovat. Určitě bych ale před koupí chtěl kontrolu důležitých věcí + stav kastle kromě koroze i u zadní nápravnice.
Odpovědět