Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Co vám vadí na e65?
- soukupadam
Re: Co vám vadí na e65?
Zatahování deklu od šíbru ručně, ale bez díry ve střeše bych to nechtěl.
Tak hlavně nezapomeň čistit odtokové kanálky.
Já pořád vnímám jako největší nedostatek nedostatečné množství dobrých mechaniků na tyhle auta a kvůli tomu dlouhé čekací lhůty na servis... Jestli se to teda nezlepšilo náhodou
Já pořád vnímám jako největší nedostatek nedostatečné množství dobrých mechaniků na tyhle auta a kvůli tomu dlouhé čekací lhůty na servis... Jestli se to teda nezlepšilo náhodou

Jj v tomhle vidim problém i já. Potřebuju seřídit LPG. Potřebuju vyměnit LPG nádrž, ale chtěl bych to od Jaraxe, který to kdysi dával montovat. Jenže mně nechce napsat termín. Asi jsem socka. Myslí si, že bych na to neměl peníze
. No a pak cekacka 6 měsíců na servis. Potřeboval bych to celé prohlédnout, abych věděl co řešit a co ne. Auto si zatím chci nechat, protože když vidím, co se sere na nových autech, tak to fakt raději ani novější nechci. Benzínové primo vstrikove se perou s karbonem v sání, zasíláním EGR ventilu, krátké trasy i ředí olej benzínem, odcházející turba, odcházející vstřikovače. netesnici vodní intercoolery a o naftových raději mluvit nebudu. No a 700 000 Kč na novější s nájezdem do 100 000 km nemám. U jiných značek jsem se servisem neměl problém. Většinou do 3 týdnů termín na servis a kluci co znám se specializují na koncern, Alfa Romeo a Fiaty.
PS.: občas zabloudim na zahraniční kluby (Anglie, Slovensko) a tam ty E65tky dost pomlouvají. Že jim z toho pořád chcije olej, ztrácí se voda a blbne elektrika. Že to prý hnije a opravy stojej raketu. Někdy hrozny slinty.Proč asi že?

PS.: občas zabloudim na zahraniční kluby (Anglie, Slovensko) a tam ty E65tky dost pomlouvají. Že jim z toho pořád chcije olej, ztrácí se voda a blbne elektrika. Že to prý hnije a opravy stojej raketu. Někdy hrozny slinty.Proč asi že?
- soukupadam
Tak o tech kanalkach zadna. Kdyz jsem to onehda koupil, tak sedime u nakupaku s holkou v aute, najednou hroznej chcanec a oba jsme v tom zmokli, ikdyz strecha byla zavrena. Proud vody pres to predni stropni svetlo.kabyr01 píše:Tak hlavně nezapomeň čistit odtokové kanálky.
Servis nevidim vubec tak cerne. Kazdej pacient co chce mit E65 jako daily, tak musi zvladat bezny servisni ukony sam a kdyz to zdechne na neco velkyho, tak to nechat proste umrit no, co jinyho s tim. Jenze ono tam zas nic tak velkyho nikdy neni.
Motoru a prevodovek je na to vsude hromada. Dynamic a tlumice to samy, jednotky vezmes z vraku a hudbu udela Falcon. A kdyz zdechne optika, tak to je spis vyzva nez problem.
Tohle vše už mám za sebou. ASK, Logic, Nav3, repasované přední tlumiče, nový zadní hydrokufr. Kvůli tomu autu jsem se naučil základní servis dělat sám, ale ty odbornější nechávám na někom, kdo tomu rozumí. Tím myslím hlavně Jaraxe a Snejka. Jinak do motoru za 80 000 km ani hrabnuto. Krom teda kompletního pretesneny. Měním jen olej, filtry, svíčky a teď dával nové cívky. Teď budu měnit kladky a přední nápravu. Zatím je to jediné auto, co mně vyhovuje ve všem. Sehnal jsem (adaptivní za dobré love), tak zrepasovat a nakodoval + sehnat AHL jednotku.
To Jaris: hele, ty ses nekde od Chrudimi ne? Ve Slatinanech u prejezdu je Tomas Balharek, na veci, u kterejch jsem se pod tim nechtel valet nebo proste byl potreba hever, jsem to daval k nemu. Netvrdim, ze je to odbornik jako Snejk nebo ten pacient u Olomouce, ale bavoraky dela denne a e65 uz mel nekolik v ruce (i kdyz vetsina byla mejch) 

Jj jsem z Chrudimi.Asi vím koho myslíš, směr Orel. Dneska mně psal Jarax, že se omlouvá, protože má nemocné mechaniky a nestíhá servis svým pravidelným zákazníkům. Takže ostatní odkládá a zatím neobjednává, protože nechce slibovat nic, co by nemohl splnit. Takže raději počkám na toho pacienta u Olomouce. On to auto zná. Navíc potřebuju zásah do LPG a on to dělá obojí, jak automechaničinu, tak i LPG.
Jinak děkuji za info.
Jinak děkuji za info.
Kdes nechal repasovat tlumice? Za kolik a jaka je s tim spokojenost?Jaris330D píše:Tohle vše už mám za sebou. ASK, Logic, Nav3, repasované přední tlumiče, nový zadní hydrokufr. Kvůli tomu autu jsem se naučil základní servis dělat sám, ale ty odbornější nechávám na někom, kdo tomu rozumí. Tím myslím hlavně Jaraxe a Snejka. Jinak do motoru za 80 000 km ani hrabnuto. Krom teda kompletního pretesneny. Měním jen olej, filtry, svíčky a teď dával nové cívky. Teď budu měnit kladky a přední nápravu. Zatím je to jediné auto, co mně vyhovuje ve všem. Sehnal jsem (adaptivní za dobré love), tak zrepasovat a nakodoval + sehnat AHL jednotku.
Nechal jsem to dělat u Jaraxe. Vycházelo to na 8000 Kč za jeden samotný tlumič bez montáže. Byly dělaný v roce 2018 a zatím najeto 60 000 km. Zatím to vypadá, že fungují.
- Don
posila to sem https://www.aircarsystem.cz/, mam je tam take delane
Rovnou jsem nechával udělat i řízení, když to bylo rozdělané.
- Don
Nechavam si menit celni sklo original BMW. Tak s VINkem do BMW protoze jinak ho pry neobjednaji. No a prislo predFL okno
Fakt dementi

Parada, dik za info, urcite se bude nekdy hoditDon píše:posila to sem https://www.aircarsystem.cz/, mam je tam take delane
- soukupadam
Koukam, že nabízejí i repas stabilizátoru. Nemáte s tím někdo zkušenost?
Na kolik to vyjde? Máš zase E66?Don píše:Nechavam si menit celni sklo original BMW. Tak s VINkem do BMW protoze jinak ho pry neobjednaji. No a prislo predFL oknoFakt dementi
- Don
Mam E66... je tam cenik... cca 8 mam pocit, ze to bylo
Jaris asi myslel cenu výměny toho okna.

Já si nechával měnit čelní sklo letos v Lednu na před fl E65 u nás v Cartecu za cca 45tis

BMW E34 540iA

Tak to bych si měl zvýšit pojistku okna. Má to asi pojištěné na 20 000 Kč.
To by si měl,jen to okno stojí přes 20tis a zadní je ještě dražší...
Ale kdyby sis chtěl nechat dojebat auto a mít replikový sklo tak můžeš jet ke střípkovi,sice to bude úplně na píču,ale vejdeš se do dvacky

Ale kdyby sis chtěl nechat dojebat auto a mít replikový sklo tak můžeš jet ke střípkovi,sice to bude úplně na píču,ale vejdeš se do dvacky

BMW E34 540iA