Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Někdo s diagnostikou pro E36 na Vysočině

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
ERV

Někdo s diagnostikou pro E36 na Vysočině

#1 Příspěvek od ERV »

EDIT:
Zdar.

Jak je psáno níže, mám problémy s ABS a airbagem na mojom kompotu. Takže hledám někoho na Vysočině, kdo by byl vybeven adekvátní diagnostikou a znalostmi, abychom rozklíčovali co tomu je. Ideálně okresy HB, ZR, JI ale dojedu klidně aj do Brna ...
Díky

EDIT END ...

Nedávno jsem dokončil repas zadku auta s mimo jiné jsem měnil gufero na výstupním hřídeli převodovky a na řadící tyči. Samozřejmě - po tejdnu dělám loužičky, vypadám to, žetoteče přes gufero řadící tyče. Je nějakej fígl, jakse k tomu dostat bez rozebrání půlky auta? Mělo by stačit vytáhnout nebo svěsit přední část kardanu, ale jde to? Vím, že u E30 mi to nešlo a vyndával jsem dif.

Druhá věc je funkce ABS - měnil jsem komplet brzdové trubky a hadice vzadu. Tubky pod autem jsem měl zaslepené po dobu opravy, brzdovka v nadrzce neubyla. Auto brzdí normálně a dobře, ale při rychlosti kolem 10km/h se vždy sepne ABS. ve vyšší rychlosti se nespíná, protiprokluz funguje správně. Měnil jsem teda zadní čidla ABS za neorigo (Meyle). Netuší někdo, co by to mohlo být? Bohužel diagnostiku nemám ani nevím, kde by ji byly schopni udělat. Každej by dělal jen auta s OBDII.

Třetí věc je svítící kontrolka airbagu. Měl jsem tak dobře 6 týdnů odpojenou baterku a sedačku odklopenou vpřed. dečka by prokleknutá být neměla (na sedačce se ani nesedělo), když nastartuju, kontrolka zhasne a hned se zase rozsvítí. Konektory jsou všude zapojené správně, nějakej tip co je špatně? Odpojení baterky na delší dobu jak 3 hodiny nepomohlo.

Díky za pomoc

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Naposledy upravil(a) ERV dne stř 30.10.2024 07:18, celkem upraveno 1 x.
Boban_MK

Re: E36 Compact - gufero radici tyce + ABS + kontrolka airba

#2 Příspěvek od Boban_MK »

Když povolíš tu velkou matici na kardanu a sundáš prostřední ložisko, jde kardan svěsit a vyndat. Vyndávat diferák je zbytečný.
Další dvě věci řešit bez diagnostiky je jako střílet poslepu. Sežeň si inpu, KKL OBD kabel na bmw a redukci na kulatou zásuvku. V Číně to stojí pár stovek.
ERV

Re: E36 Compact - gufero radici tyce + ABS + kontrolka airba

#3 Příspěvek od ERV »

Nojo, když já mám s temahke cinskejma diagnostikama blbě zkušenosti. Většinou jsem to ani nerozebehnul
ERV

Re: Někdo s diagnostikou pro E36 na Vysočině

#4 Příspěvek od ERV »

Dovolil jsem si upravit první přspěvek. Hledám někoho, kdo má diagnostiku a uměl by ten můj povoz rozklíčovat a číct mi, co je teda špatně.
IIdeálne HB, ZR, JI, ale přijedu klidně aj do Brna.
Jo a pokud jeto ve špotné sekci, tak se omlovuám, ale přišlo mi zbytečné zakládat nové téma ...
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu

Re: Někdo s diagnostikou pro E36 na Vysočině

#5 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

Nikoho tam neznám, nicméně pokud by sis chtěl pořídit diagnostiku, tak koukni sem: https://diag.sk/

Máš to komplet i s online podporou...
Odpovědět