Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E87 pár laických dotazů - kufr, blinkry...

vše o E81/E82, E87/E88, F20/F21/F22/F23, F40
Odpovědět
Zpráva
Autor
Meda123

#1 Příspěvek od Meda123 »

Zdravím,
tento týden jsem si pořídil e87 120d r.v. 2006 a z jízdy a řízení jsem úplně unesen (přesedl jsem z audi), leč potýkám se s několika "problémy":
1) nemůžu najít uvnitř kabiny tlačítko, které by otevřelo zevnitř kufr. Vím, že to je hodně trapný problém, ale je to tak :D Nevíte někdo, kde ho najdu? Otevírat pokaždé dálkou není pohodlné... Doufám, že tam vůbec je.

2)Další věc je, že nevím, jak ideálně chytnout ty 5té dveře rukou a otevřít je tak, abych se co nejmíň umazal, pokud jsou třeba mokré. Za co je chytáte? Strčit prsty pod ně a zvednout mi nepřijde moc optimální.

3) trápí mě blinkry. Nemůžu si zvyknout, jak fungují. Teď je to tak, že když pohnu páčkou blinkru, tak se spustí blikání a páčka se okamžitě vrátí do výchozí středové polohy. Pokud provádím velký pohyb volantem (klasicky zatáčení), tak se po skončení úkonu blinkry samy vypnou. Pokud ovšem používám blinkr jen k upozornění při přejíždění z pruhu do pruhu, tak se samy nevypnou a musím je vypnout ručně. Jelikož je páčka HODNĚ citlivá, tak je třeba s ní pohnout pouze řádově milimetry, jinak se spustí blinkry na druhou stranu... Což zpočátku u mě vedlo k tomu, že jsem tu blikal doprava, tu doleva, tu doprava - než jsem nalezl vhodně citlivou polohu pro vypnutí a nezapnutí dalšího blikání.
Dá se toto nějak přenastavit/přeprogramovat, aby páčky byly buď hrubší, nebo fungovaly jinak? Jak s tím válčíte vy? Mám si na to zvyknout?

Díky za případnou pomoc :-)
Killca

#2 Příspěvek od Killca »

1)v kabine zadne neni :) pokud echt je, tak jako u jinych BMW (kde taky vetsinou neni, ale je mozno ho dodelat) na packou pro otvirani motoroveho prostoru

2)jinak nez uspinit to taky nejde :D zkousel sem to parkrat vykoumat a proste to nejde

3)ta packa blinkru, kdyz je v poradku, ma prekonavani odporu, kdyz klepnes do packy tak, aby se ohnula, ale neprekonala odpor, bliknou blinkry jen 3x, kdyz odpor prekonas, blikaj dokud se neotoci s volantem --- takze mas bud v haji packu blinkru anebo jsem mene vzdelanej a neco nevim :)
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Misa Moderátor
Moderátor

#3 Příspěvek od Misa Moderátor »

Ad kufr, víš o tom, že se dá otvírat znakem? Je pohyblivej a slouží jako otvírání ... To řeší i ten problém s umazáním :wink: Uvnitř tlačítko není, nebo jsem ho aspoň za 2 roky používání neobjevila :D

Blinkr je elektronickej a má dvě polohy, "krátkou" kdy stačí jen ťuknout do páčky a bliká třikrát, "delší" kdy se páčka opravdu posune a vrátí až při pohybu volantem. V začátku jsem s citlivostí taky trochu bojovala, je to jen o zvyku ... Přeprogramování netuším, jestli máš i-Drive, zkus se podívat do manuálu, umí hodně věcí ...
E87 120dA & E36 325iC & G07 xDrive40d
ex E36 316iCompact
Killca

#4 Příspěvek od Killca »

jo vlastne, ten znak je vykopnej a da se za nej kufr otevrit, ale blby je, ze i tak je ten znak obcas zafeleny :-D
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Meda123

#5 Příspěvek od Meda123 »

Díky za info, aspoň mám lepší pocit, že v tom s tím kufrem nejsem sám :D

Blinkry zkusím teda polaborovat, jestli nejde ta páčka dát dál. V iDrivu jsou právě tuším jen dvě možnosti a z toho jedna je na zapnutí toho "trojbliku".

Ale jinak je to prima autíčko, tohle jsou jen detaily :-)
arthur

#6 Příspěvek od arthur »

1. Kufr
Otvirani - Spickou palce na co nejmene spinavem miste horni pulky znaku ji vtlacim dovnitr a zbylymi prsty pak podeberu dolni pulku zevnitr (cista) a tahem nahoru otviram
Zavirani - Z vnitrni strany kufru za prohluben, bez zaspineni

2. Blinkry
Dost lidi ze zacatku mate, ze packa je elektronicka a ne mechanicka, takze je porad uprostred a nezustava nahore ani dole. Ovlada se to ale uplne stejne jako by mechanicka byla, takze staci na to nemyslet a jde to.
Funkce packy jsou jen 2 jako u mechanickych:
a. Lehke tuknuti do packy - trojblik
b. Zmacknuti packy az do kliknuti - stale blikani (u mechanicke packy by se zaaretovala a zustala v poloze, tady se vrati zpet, takze pro indikaci ze je packa "v poloze" slouzi to ze blinkry blikaji na jednu ci druhou stranu)
Ze staleho blikani se blinkry vypnou stejne jako u mechanicke packy - tj bud samy po dokonceni zataceni, nebo rucne tuknuti do packy na opacnou strany nez to blika (tj jako byste ji chteli "vratit zpet")

Zadna magie v tom neni, staci to ovladat uplne stejne jako vas stary blinkr na jinem aute, jediny rozdil je ze neni vizualne videt packa aretovana nahoru nebo dolu, protoze je stale uprostred

Mimochodem ty mas u 2006 moznost nastavit si volbu trojblik/jednoblik? Ja to v menu na 2005 nemam, myslel jsem, ze to prislo az s faceliftem ve kterem jde i volit v menu denni sviceni. Takze modely s priplatkovou vybavou iDrive to umely nastavit uz pred faceliftem?
Meda123

#7 Příspěvek od Meda123 »

Díky za rady :-)

Na páčku si zvykám, chce to holt cit a praxi.
Mám to nastavení v iDrivu, společně s daytime light a welcome light tuším.
arthur

#8 Příspěvek od arthur »

Aha, tak teda iDrive to mel uz pred face, ostatni az po faceliftu
FreeMaroStyle

#9 Příspěvek od FreeMaroStyle »

To arthur: Nene, mam 7/2006 predface (motor denni sviceni) akorat zadni lampy mam designově FaceLiftované, ale funkčně předFaceLiftované, nevím co to je za model :D ale prostě je to tak... No a mám tam nastavení ON/OFF trojbliku blinkru v BC :) a nemám iDrive.
rikin

#10 Příspěvek od rikin »

Gratuluji! Je super, ze mas jeste pred FL, v roce 2006 jeste BMW delalo super auta.
Odpovědět