Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

118D ChipTuning, filter pev. částic

vše o E81/E82, E87/E88, F20/F21/F22/F23, F40
Odpovědět
Zpráva
Autor
StanleY_
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od StanleY_ »

Zdrávím Vás

pořídil jsem si své první BMW, nejsem žádný odborník na auta, tak se radši zeptám. Má moje auto (118D 2008) filtr pevných částic? Dočetl jsem se na netu že je to problémová věc, taky to že to odstranit. Má s tím někdo zkušenosti?

A taky jsem uvažoval o chipu, sice mi základních 136hp stačí, ale víc je lepší
:D Tak jestli je to blbost, nebo můžu mít jistotu že to autu neublíží? Kámoš si nechal dělat v Chipcaru v Brně a je spokojený. Nebo zná někdo seriózní firmu s referencemi z Brna a okolí?

Díky za odpovědi.
sishuow

#2 Příspěvek od sishuow »

DPF (filtr pevnych castic) ma. Samozrejme to muzes nechat odstranit, ale je to protizakonny. Takze bych to tam nechal.

S ciptuningem u bmw nemam zkusenosti, ale delal jsem to jednou u volva, dostal jsem tam pak koniku navic, je to trchu na jizde, znat. Ale bylo to auto mozne 3x tezsi nez bmw 118d a melo to po tuningu 185hp. bmw 118 je male auto a uz ma 136hp. Myslim si ze to bohate staci. Ja mam 118d, ale verzi 143hp, a staci to.
StanleY_
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od StanleY_ »

sishuow píše:DPF (filtr pevnych castic) ma. Samozrejme to muzes nechat odstranit, ale je to protizakonny. Takze bych to tam nechal.

S ciptuningem u bmw nemam zkusenosti, ale delal jsem to jednou u volva, dostal jsem tam pak koniku navic, je to trchu na jizde, znat. Ale bylo to auto mozne 3x tezsi nez bmw 118d a melo to po tuningu 185hp. bmw 118 je male auto a uz ma 136hp. Myslim si ze to bohate staci. Ja mam 118d, ale verzi 143hp, a staci to.

Takže některé firmy nabízí odstranění DPF/FAP i když je to proti zákone.
Tohle jsem našel na stránkách chipcar.cz

Krátký popis: Není tomu tak dlouho, co se v osobních vozech plošně objevily katalyzátory, které přispívají k čistšímu životnímu prostředí. Dnes se však do vozidel stále častěji dostávají tzv. filtry pevných částic, které „téměř“ stoprocentně odstraňují z výfukových plynů karcinogenní pevné částice – saze. K zadržení nežádoucích pevných částic dochází pomocí „sítka“. Stejně jako katalyzátor, i filtr snižuje výkon, jelikož se jedná o překážku ve výfukovém potrubí.Řada motoristů si v poslední době „výhodně“ koupila zánovní osobní vůz s dieselem pod kapotou, s malým kilometrovým nájezdem a celkově ve výborném technickém i vizuálním stavu. Přičteme-li k tomu nízkou spotřebu nafty, může být majitel spokojen. Bohužel počáteční nadčení většinou zkazí filtr pevných částic o kterém je dnes řeč. Většina majitelů moderních dieselových agregátů brzy spláče nad výdělkem. Ať vůz vybavený filtrem pevných částic koupili z ekologického přesvědčení či z pocitu něčeho navíc, brzdy přijde rozčarování (již po několika desítkách tisíc kilometrů). Vše většinou začne celkem nevině. Rozsvícením kontrolky v přístrojové kapličce, která signalizuje, že není něco v pořádku a musíte do servisu. U většiny aut se ještě navíc citelně sníží výkon. V lepším případě stačí drobný zásah servisního mechanika, který filtr pročistí. V horším je nutná jeho výměna. Při sdělení ceny nového filtru si většina majitelů sedne doslova na zadek (filtr může přijít i na 1/5 pořizovací ceny auta).

Doporučovanou cestou k odstranění problémů je koupě nového filtru. To je však pro řadu motoristů cenově neúnosné a je nutné počítat s opakovanými problémy po nájezdu daných kilometrů. Logicky se tak nabízí filtr pevných částic demontovat, což samo o sobě není tak jednoduché. Před i za filtrem jsou čidla, které dohlížejí na správnou funkci filtru (senzory diferenčních tlaků) a je tak nutná softwarová úprava řídící jednotky.
Tom_120i

#4 Příspěvek od Tom_120i »

Dneska už to není většinou problém, fitr většinou seženeš do 30 tisíc, což jde. A navíc když máš tak velký nájezd, že kupuješ naftu, tak si na něho rychle "vyděláš" na uspořeném palivu...
Odpovědět