Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW 318TDS ůdajně prasklá hlava

Ukradená vozidla a díly BMW, podvodníci atd.
Zpráva
Autor
Loiza

#1 Příspěvek od Loiza »

Zdravím pročítám tu vaše probleémy a rád byh přidal jeden který se týká mé rodiny. Nechci mluvit konkrétně protože nevim kdo všechno to tady čte. Takže já jsem byl s mým příbuzným koupit e36 318TDS touring v německu, Moc pěknej kousek, climatronic, pěknej interier, dvoje kola, dobrá cena, pán v bazaru nám řekl že ted klima nejde ale že už má objednany nějaký čidlo a že nám ho poštou pošle. No moc jsem tomu nevěřil, ale čidlo po týdnu opravdu přišlo a originál balení. Ale auto nevyhovovalo po stránce výkonu, takže dosšlo asi po 2 měsícíh k prodeji. Přijel kupec, no jelito, auto mu při rozjezdech poskakovalo, plynoval to jak starou 120tku skodovku, ale zaplatil a odjel. Za 3 dny volá že auto kouří a tlakuje do vody. Na tom autě hlava nikdy dole nebyla. Moje varianta je že to někde spařil, uhnal, prostě si to zavinil sám. My jsme to nijak nenastražili!!! Bylo mu odpovězeno že si vozidlo řádně prohlédl, vyzkoušel, měl ssebou i mechanika a že tato závada je nepředvídatelná a že se zrovna tak mohla stát nám. Načež to začlo, z pána vyšlo že je šéfem kriminálky ve vsvém kraji a že věc předává právníkovi. Přišel další dopis, že motor je rozdělanej a že chtěj novou hlavu. Podotýkám bez soudního znalce. My jsme odepsali že díl v žádném případě platit nebudeme, nebot za vzniklou situaci neneseme zodpovednost. Přisel dalsi dopis a v nem nesmyslná faktura. Myslim že jen cena hlavy tam byla kolem 30ti tisíc. plus řemen, svíčky, filtry, prostě pán si udělal komplet servis na náš účet. To už jsme meli pravnika i my, a ten jim napsal že bez znaleckeho posudku je jejich tvrzeni bezcenne. Tak oni si nechali udelat zpětně falešnej znaleckej posudek, na hlavu která ani nemusela byt u toho auta. A prý tam bylo nové těsnění a evidentně nedávno montované a hlava samo prasklá. Tak sakra nejsem nanuk abych nepoznal nepůlenej motor ne? No náš pravník řekl že je to blbý, ale že pán má vevsém kraji asi velkej vliv. Takže dalsí kolo auto už mu jezdí, pánův právník poslal veškeré podklady k našemu soudu a nám přišel soudní příkaz uhradit tentokrát již bezmála 90 tisíc. Tak jsme se odvolali a čekáme na další události.

A co z toho plyne? Naše strana nebyla ani u demontáže hlavy ani u udajného znaleckého posudku a ani u soudu a přijde nám příkaz na zaplacení od soudu? funguje to u nás dobře, že?

Nicméně už jsem poslal e-mail do TV a velice je tento pripad zaujal, zejména z důvodu postavení pána a z důvodu jednání soudu. Nicméně jsem jim řekl, že počkám jak dopadne odvolání, a pokud špatně, posílám jim veškeré podklady a budu v telce :D
Viktor523i

#2 Příspěvek od Viktor523i »

Zkusil bych inspekci ministra vnitra, ať dotyčného poldu prověří, s tím že máš podezření na korupci (za toho soudního znalce).
Pietro
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Pietro »

Jako poměrně důležitej bod bych viděl i formulaci kupní smlouvy...
Ona taková věta "Kupující vozidlo kupuje tak, jak stojí a leží" znamená v konečném důsledku docela hodně...
youwee
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od youwee »

No rozhodně ti nezávidím, ale právo je spíš na jejich straně... Sice za to asi nemůžeš, ale kdyby do toho šli naplno a začli to řešit, tak si spíš vsadím na ně... Ale ať ti to dopadne dobře, já řešil taky problém po prodeji auta, ženská mi chtěla vrátit auto kvůli tomu, že byl vzadu zaseklej pás... Když sem jí řekl že ok, ale chci za každý kilometr co s tím ujela 20Kč, tak bylo po problému.
bmwfil

#5 Příspěvek od bmwfil »

Přesně tak, zásadně ve smlouvě: "stav a opotřebení vozu odpovídá stáří" a "kupující je seznámen s technickým stavem všech funkčních skupin vozu a souhlasí s ním"... Bez toho nikdy nic....

Btw. docela věřím tomu, že se pánovi nelíbilo "že to nejede" a tak udělal, co věděl, že na to motor trpí, aby se mohl hojit... Předpokládám, že vám za to auto dal míň jak těch 90tis, čili žádná oprava ani neproběhla, někde max nafotil rozdělanej motor a vyrobil fakturu a auto jezdí pořád stejně, jen ho chce mít zadara a se ziskem...
tds

#6 Příspěvek od tds »

pokud dáš tohle do smlouvy: (kupující je seznámen s technickým stavem všech funkčních skupin vozu a souhlasí s ním) a vůz je prodáván v jako v ´´naprostém pořádku´´tak ti to spíš uškodí.
Tohle bude běh na dlouhou trať a chce to fakt dobrý lidi,na druhou stranu pokud ti to reklamoval a ty ses k tomu vyjádřil že nemáš zájem, tak mají právo si to nechat opravit na tvé náklady na základě jejich soudního znalce, který prověří důvod závady a napíše že už to bylo.Ale pokud jsi dal vědět že reklamaci prověříš v tu chvíly jsi měl ty zavolat znalce a nechat posoudit zda-li byla hlava poškozena vlivem přehřátí atd(třeba vadná pumpa atd.) do té doby neměl on na tom motoru cokoli dělat, jelikož auto je v reklamačním řízení a zákon vysloveně zakazuje cokoli opravovat nebo upravovat. tzn. v tomhle případě jsi na koni v opačném případě je to naopak. jo a být tebou tak si schovávám všechny náklady na tuto skutečnost vynaložené, protože pokud vyhraješ tak mu všechny účty omlať o hlavu,vč. ušlé mzdy atd. .pokud jsem to správně pochopil,tak jsou šance tak 50-50 ale výhodu značnou má kořeň protože má evidentně známé na správných místech.
tds

#7 Příspěvek od tds »

jo ještě POZOR! velmi důležitá je formulace proč ta hlava praskla a to by mělo být součástí znaleckého posudku, pokud ne tak bych se s ním soudil a nechal udělat nový posudek.pokud tam je napsáno že je to vlivem přehrátí atd atd. a borec auto převzal s hlavou bez poškození tak je to dobrý a máš o něco větší šanci.
tds

#8 Příspěvek od tds »

když nad tím teďka přemýšlím tak borec zase moc ve výhodě není, vzal to moc hopem, před opravou ti to musí nejdříve oznámit a ty by jsi měl opravu zarídit popř. on může od smlouvy odstoupit a předmět ti vrátit ale ne že si v cuku letu nechá motor opravit,takhle rychle to nejde.neznám vůbec podrobnosti takže je těžké se k tomu naplno vyjádřit,ale myslím že se schopným právníkem to zvládneš.je potřeba se tomu ale opravdu věnovat.předpokládám že jakmile ti došlo oznámení od soudu tak jsi se odvolal.borcovi bych řekl že jsem se odvolal, že chcu nový posudek že dovedu svojeho znalce,zastrašil bych ho že hlava má číslo dílo který pasuje přímo k motoru at at si koleduje jestli ti předhodí jinou hlavu atd atd.že si necháš prověřit cenu opravy a že je neadekvátní, a že to nenecháš jen tak že sis vzal právníka který si si za sezení bere 50 tis. a že tě ujistil že to na 100% vyhraješ a že to potom borec všechna zacvaká a že tvůj odhad,že tato tahanice vyjde na půl.míče a borec už podle mě tak pevný v kramflecích nebude.chce to trosku přitlačit na pilu pokud jenom přikivuješ tak se po tobě borec veze.
Loiza

#9 Příspěvek od Loiza »

Já jsem nikdy nebyl konfliktní člověk, ale opravdu největší problém je ve smlouvě. Pán si totiž přivezl jen papír na předání peněz za auto, já jsem do té smlouvy při placení nekoukal, v té smluvě není žádná zmínka o stavu a tak, jen převzetí peněz. Což je kámen úrazu!!! Ale člověk kterej dělá na kriminálce, přece ví jak vypadá kupní smlouva. Že já pitomec to nezkontroloval. Navíc podle mě s tím autem nikdy nic nebylo. Prostě pán už to měl od začátku dobře vymyšlené. A začlo to už šikovnou smlouvou.
Navíc jako znaleckej posuek poslal pár kopírovanejch matlanejch fotek, kde neni vubec nic videt. Jse přesvědčenej, že se jedná o povod.

Nemáte někdo dobrého právníka, který rozumí danné problematice??
Jak píše TDS, nerad bych neco podcenil.
Loiza

#10 Příspěvek od Loiza »

Pietro píše:Jako poměrně důležitej bod bych viděl i formulaci kupní smlouvy...
Ona taková věta "Kupující vozidlo kupuje tak, jak stojí a leží" znamená v konečném důsledku docela hodně...

Ano to je svatá pravda, pro všechny kteří prodávají.
troutny

#11 Příspěvek od troutny »

No blbost byla mu ještě písemně(tím má v ruce doklad) psát,že od toho dáváš ruce pryč!
V tom spočívá jeho výhoda.
Navíc na netu je vzorů kupních smluv,tak to taky moc nechápu.
Banurek

#12 Příspěvek od Banurek »

Je to pěknej vykuk.Nevím kde přišel na hlavu za 30fíkú a ještě ktomu 4val(asi pozlacená) Ja koupil taky v bazaru M-CAR v Praze bmw 524td e34.Po tydnu sem zjistil že je prasklá hlava (možná moje chyba :( ) takže nezbývalo než shánět druhou.Vrakáče 15000 komplet s ventyly A bez záruky a nová kolem 15000 bez ventilú takže sem vzal novou a použil své ventily.No vyšla mně tahle sranda asi na 23000 včetně nových šroubu,těsnění a ještě nejaké věci kolem rozvodú.To aby si byl trochu v obraze s cenama. Ta jeho oprava je šíleně přemrštěná.
Jo a nemyslete si lidi,at napíšete do smlouvy co chcete,tak je Vám to prd platné.Jste prodávající a tím pádem prostě zodpovídáte 6 měsícu za skryté vady ze zákona,je to na hovno,ale jeto prostě tak. DRŽÍM PALCE :palec: HLAVNĚ SE NEDEJ :wink:
tds

#13 Příspěvek od tds »

to ano za skryté vady,jenže tohle se nedá považovat jako skrytá vada,jelikož prasklá hlava se dá lehce diagnostikovat, pokud s sebou máš mechanika,pokud ne je to tvůj problém a i v tomhle případě se to dá uhrát na to že vadu způsobil nový majitel.Najdi si pnějakého právníka který dělá obchodní právo a pokud bude dobrej tak borca rozseká pokud bylo vše jak má (myslím smlouva,shled událostí to co jsi mu psal).pokud je špatně napsaná smlouva a je v právu dle zákona na základě korespondence tak amen. sorry
tds

#14 Příspěvek od tds »

Loiza píše:Já jsem nikdy nebyl konfliktní člověk, ale opravdu největší problém je ve smlouvě. Pán si totiž přivezl jen papír na předání peněz za auto, já jsem do té smlouvy při placení nekoukal, v té smluvě není žádná zmínka o stavu a tak, jen převzetí peněz. Což je kámen úrazu!!! Ale člověk kterej dělá na kriminálce, přece ví jak vypadá kupní smlouva. Že já pitomec to nezkontroloval. Navíc podle mě s tím autem nikdy nic nebylo. Prostě pán už to měl od začátku dobře vymyšlené. A začlo to už šikovnou smlouvou.
Navíc jako znaleckej posuek poslal pár kopírovanejch matlanejch fotek, kde neni vubec nic videt. Jse přesvědčenej, že se jedná o povod.

Nemáte někdo dobrého právníka, který rozumí danné problematice??
Jak píše TDS, nerad bych neco podcenil.

Je to škoda, smlouvu by jsi měl zhotovit ty jako prodávající.
Pumbaa
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Pumbaa »

no to ti teda vůbec nezávidím, tohle bych řešit nechtěl!!jinak až to bude v té televizi tak dej vědět, na to bych se rád podíval, a přeju hooodně štěstí a štastnej konec!
Paavo

#16 Příspěvek od Paavo »

nevim, ja bych se tocil na tom, ze jsem prodaval v dobre vire a vuli.Nezatajil jsem nic a se vsim jsem prodavajiciho seznamil.Podle mne odchazelo auto k jinemu majiteli bez zjevnych vad a potizi.Dalsi veci je , ze jestil nasledujici majitel te neprizval k vymene,sundani a jakekoliv manipulaci s hlavou, potaazmu jakoukoliv reklamovanou casti motoru, tak bych se s nim vuubec nebavil a moh by to bejt sam Jezisek.Nastava tvrzeni proti tvrzeni "ja vam prodal auto bez vady"......."ne vy jste mi prodal nepojizdny srot" Pokud existuje spravedlnost,tak by se melo postupovat vzdy ve prospech obvineneho.........a dokazte mi, ze tento konkretni,rozbity motor(hlava) pochazi z meho auta,pokud on zaluje,tak by mel vse do puntiku dolozit,ne?Preji hodne stesti v tomhle sporu a dulezity je se toho cipa nebat
Loiza

#17 Příspěvek od Loiza »

hele, budeme bojovat, budu průbežne informovat. Jo a pro případ prohry mám připravenou perličku, ale to až kdybych to projel.
nemáte nekdo toho pravnika, kterej rozumi autakum?????
Huska
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Huska »

troutny píše:No blbost byla mu ještě písemně(tím má v ruce doklad) psát,že od toho dáváš ruce pryč!
V tom spočívá jeho výhoda.
Navíc na netu je vzorů kupních smluv,tak to taky moc nechápu.

taky nechápu lidi co prodávají auto a nestáhnou nějakou seriozní smlouvu z netu, která je primárně objektivní. Pokud máš blbou kupní smlouvu tak je to velmi špatné a ručíš minimálně rok za prodej movité věci.
Opravu motoru mohl udělat bez tvého souhlasu, ale musí prokázat "účelně vynaložené náklady" a ty po tobě vymáhat.
Přeji hodně štěstí
:-) Born to be for BMW :-)
:-) 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d :-)
dzusik
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od dzusik »

jo jinak já sem majitel toho auta.Loiza je můj brácha.smlouva byla chyba.to vím ale hlava za 39800kč je blbina.volal jsem po celé čr kolik stojí třeba oprava hlavy a všude mi řekli do 5tisíc.
castro
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od castro »

dzusik píše:jo jinak já sem majitel toho auta.Loiza je můj brácha.smlouva byla chyba.to vím ale hlava za 39800kč je blbina.volal jsem po celé čr kolik stojí třeba oprava hlavy a všude mi řekli do 5tisíc.

asi jsi při tom volání vynechal nějaký autorizovaný servis BMW, bohužel.
Odpovědět