Něco málo jsem si o tomto úkonu přečetl na netu BMW klubu, a rozhod jsem se nechat udělat tuhle výměnu v autorizovaném servisu BMW už k vůli zárukám na pozdější případné reklamace či potíže. Nabyl jsem dojmu že v tak složitém ústrojí by se neměl hrabat kdejaký amatérský automechanik, který by mě pravděpodobně při případných následných potížích poslal někam do háje. Navíc jak jsem později zjistil, možná by byl ještě dražší než originál BMW servis.
Obrátil jsem se tedy na Synot auto Zlín a Renocar Brno Slatina. Tady jsem narazil na předběžnou cenu výměny a taky trochu odlišný technologický postup při výměně.
Co se ceny týče, ve Zlíně byla předběžná cena cca. 7.000 a dvoutýdenní čekací doba, navíc mi bylo sdělěno že se jedná o časově náročný výkon a to na celý den, což znamenalo přistavit automobil ráno na osmou hodinu a vyzvednout kolem 17 hodiny večerní. Na můj dotaz proč by to mělo trvat tak dlouho se mi dostalo odpovědi že celý motor včetně převodovky musí důkladně vychladnou a potom se teprve může provést zmíněná výměna. Moc tomu sice nerozumím, ale stejně se mi to nějak nezdálo a navíc se mi nechtělo trávit k vůli tomu celý den ve Zlíně

To v Brně v Renocaru mi sdělily předběžnou cenu výměny 5.000 což bylo o dva méně a s dobou čekání cca. dvě hodiny na celý úkon. To už znělo zajímavěji. Na dotaz jestli mají na starší vozy více jak 5 let poloviční ceny mi sdělily že ano, a tak bylo rozhodnuto - RENOCAR

Na klubu jsem si zjistil že jeden z nejlepších servisních techniků s dobrým přístupem k zákazníkům je pan Hanák Petr. A skutečně, bylo to super na jedničku. Celkový dobrý maník s pohodovým přístupem který si na nic nehraje a neohrnuje nos nad starými auťáky, nakonec sám vlastní 528i rv.1998 v manuálu a má na něm jak říkal poctivých 490 000 km. Tak že jsme docela pokecali a já se dozvěděl i pár dobrých rad a novinek. V průběhu jsem dostal i kafčo s minerálkou. Docela jsem nechápal jeho pracovní dobu, maká na fleku od rána 7:00 do večera 18:00 a to už bezmála přes deset let. S platem to asi nebude nic moc, protože na dotaz proč jezdí v 98 a ne v něčem novém se jen pousmál

Na klubu BMW bohužel není, jak říkal na to už by neměl čas

No a výsledná cena na faktuře za výměnu oleje v AP činila 3.858 včetně DPD. No myslím že je to v pohodě a se zárukou. Takže jestli mohu doporučit, tak jedině do servisu BMW a nijak neexperimentovat kvůli úspoře pák korun u nějakého mechanikoamatéra v zatuchlé špinavé dílně a ještě většinou bez dokladu, který by vám mohl být dobrý až se bude auťák někdy zase prodávat a vy budete chtít prokázat servisní úkony na vozidle. (Co je psáno, to je dáno)

Tak zdravím všechny fandy BMW a taky do servisu Renocar Brno Slatina.
///MOD Killca: upraven nazev topicu na vhodnejsi pro tuto sekci + tema z duvodu duplicity nemazu, protoze je starsi, ale diskuze k nemu se mi zda bezpredmetna
odkaz na puvodni tema referenci o Renocar brno zde zde Renocar brno 1
odkaz na treti tema referenci o Renocar brno zde zde Renocar brno 3