Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Renocar Brno 2

Black/white list
OT bude moderovano
Zpráva
Autor
Mira

#1 Příspěvek od Mira »

Tak jsem minulý pátek nechal vyměnit olej v automatické převodovce. Zakoupil jsem si po mojí 524 TD další 528i rv.1996. Má najeto těsně po 300 000 km a tak jsem dal na doporučení rozhodně vyměnit olej v AP, byť je tam tzv. doživotní náplň, i když tenhle výraz nemají na servisech zrovna moc v lásce :?
Něco málo jsem si o tomto úkonu přečetl na netu BMW klubu, a rozhod jsem se nechat udělat tuhle výměnu v autorizovaném servisu BMW už k vůli zárukám na pozdější případné reklamace či potíže. Nabyl jsem dojmu že v tak složitém ústrojí by se neměl hrabat kdejaký amatérský automechanik, který by mě pravděpodobně při případných následných potížích poslal někam do háje. Navíc jak jsem později zjistil, možná by byl ještě dražší než originál BMW servis.
Obrátil jsem se tedy na Synot auto Zlín a Renocar Brno Slatina. Tady jsem narazil na předběžnou cenu výměny a taky trochu odlišný technologický postup při výměně.
Co se ceny týče, ve Zlíně byla předběžná cena cca. 7.000 a dvoutýdenní čekací doba, navíc mi bylo sdělěno že se jedná o časově náročný výkon a to na celý den, což znamenalo přistavit automobil ráno na osmou hodinu a vyzvednout kolem 17 hodiny večerní. Na můj dotaz proč by to mělo trvat tak dlouho se mi dostalo odpovědi že celý motor včetně převodovky musí důkladně vychladnou a potom se teprve může provést zmíněná výměna. Moc tomu sice nerozumím, ale stejně se mi to nějak nezdálo a navíc se mi nechtělo trávit k vůli tomu celý den ve Zlíně :roll:
To v Brně v Renocaru mi sdělily předběžnou cenu výměny 5.000 což bylo o dva méně a s dobou čekání cca. dvě hodiny na celý úkon. To už znělo zajímavěji. Na dotaz jestli mají na starší vozy více jak 5 let poloviční ceny mi sdělily že ano, a tak bylo rozhodnuto - RENOCAR :P
Na klubu jsem si zjistil že jeden z nejlepších servisních techniků s dobrým přístupem k zákazníkům je pan Hanák Petr. A skutečně, bylo to super na jedničku. Celkový dobrý maník s pohodovým přístupem který si na nic nehraje a neohrnuje nos nad starými auťáky, nakonec sám vlastní 528i rv.1998 v manuálu a má na něm jak říkal poctivých 490 000 km. Tak že jsme docela pokecali a já se dozvěděl i pár dobrých rad a novinek. V průběhu jsem dostal i kafčo s minerálkou. Docela jsem nechápal jeho pracovní dobu, maká na fleku od rána 7:00 do večera 18:00 a to už bezmála přes deset let. S platem to asi nebude nic moc, protože na dotaz proč jezdí v 98 a ne v něčem novém se jen pousmál :P :lol: :D
Na klubu BMW bohužel není, jak říkal na to už by neměl čas :cry:
No a výsledná cena na faktuře za výměnu oleje v AP činila 3.858 včetně DPD. No myslím že je to v pohodě a se zárukou. Takže jestli mohu doporučit, tak jedině do servisu BMW a nijak neexperimentovat kvůli úspoře pák korun u nějakého mechanikoamatéra v zatuchlé špinavé dílně a ještě většinou bez dokladu, který by vám mohl být dobrý až se bude auťák někdy zase prodávat a vy budete chtít prokázat servisní úkony na vozidle. (Co je psáno, to je dáno) :wink:
Tak zdravím všechny fandy BMW a taky do servisu Renocar Brno Slatina.

///MOD Killca: upraven nazev topicu na vhodnejsi pro tuto sekci + tema z duvodu duplicity nemazu, protoze je starsi, ale diskuze k nemu se mi zda bezpredmetna

odkaz na puvodni tema referenci o Renocar brno zde zde Renocar brno 1

odkaz na treti tema referenci o Renocar brno zde zde Renocar brno 3
Bulda

#2 Příspěvek od Bulda »

moc pekne podany jeste by to chtelo nekoho v Praze
KAMIL740

#3 Příspěvek od KAMIL740 »

ja nevim myslis ze ta AT vystydne na 30°C za 2 hodky ???me auto nevychladne ani za 5 hod takze s profesionalitou v bmw bych byl opatrnej :D protoze vymena by se mela delat tak pri 30
gogoho

#4 Příspěvek od gogoho »

KAMIL740 píše:ja nevim myslis ze ta AT vystydne na 30°C za 2 hodky ???me auto nevychladne ani za 5 hod takze s profesionalitou v bmw bych byl opatrnej :D protoze vymena by se mela delat tak pri 30

Tak tak...to co ti psali ve Zlíně byl správnej postup.....

Musí to opravdu vychladnout

To co ti udělali v Brně je špatně. Tak se to dělat nemá
Bulda

#5 Příspěvek od Bulda »

me pride blbost menit oil pdyz je to studeny oil je studenej tim padem pomalu tece kdz je teplej tak je to lepsi skoro vsechno vytece tak je to alspon u tepleho oil v motoru
gogoho

#6 Příspěvek od gogoho »

No jenže ten LIFE TIME OIL..... Neni nic takovýho co si leješ do motoru..Je to extrémně rozpínavej olej.....

Potom kontrola hladiny musí bejt taky za studena....

Uplně nejlepší výměnu udělat třeba 2X-3X a nakonec filtr....

Pokud se ta výměna dělala za 2 hodiny, tak je jistý že tam toho oleje nemáš správné množství....
KAMIL740

#7 Příspěvek od KAMIL740 »

tak tak :D :D :D :D takze furt plati ze odbornici v BMW nejsou zas takovy odbornici oni snad ani nedelaj repase takze vi hovno jak ten automat vypada zevnitr :D :D asi nejlepsi je dat na doporuceni ostatnich a jet tam kde o tom neco vi ve tvym pripade bych urcite zkontroloval hladinu oleje za studena bude ho tam urcite malo asi ne tak malo aby to nejak extreme vadilo ale vsichni vime jak jsou tady ty automaty nachylny
Bulda

#8 Příspěvek od Bulda »

ja bych delal kontrolu oil za tepla
KAMIL740

#9 Příspěvek od KAMIL740 »

tyhle moje doporuceni nejsou z my hlavy ja nevykladam neco cemu nerozumim ale jsou to rady odborniku co tomu rozumi tak nevim ja si muzu myslet co chci ale kdyz to rika clovek kterej tomu rozumi tak to bude asi pravda
Bulda

#10 Příspěvek od Bulda »

ja nic nerikam taky sem mechanik ale asi ma kazda automibilka svoje ale pride mi to zvlastni taky kdyz neco nevim rad se optam je to jistejsi
Mira

#11 Příspěvek od Mira »

Tož chlapi kurňa tak teď jsem z teho jeleň :(
Hladinu oleje v převodovce si asi zkontrolovat nemohu, protože tam není žádná měrka, jen nějaký kontrolní šroub někde vespod na převodovce.
Na tej rozpínavosti asi něco bude, ale kdyby tam bylo málo oleje tak by to možná neřadilo, a nebo s tou rozpínavostí počítali a dali ho tam krapet více než normálně, třeba o půl decky ? Kdo ví jaký na to mají fígl, důležité je že je to se zárukou a pokud by se s převodovkou něco stalo, obrátil bych se první na ně ať to řeší v rámci reklamace, neboť moje bafko má pravidelný servis v autorizovaném BMW servisu včetně servisní knížky a to je celkem vyjímečný po 12 letech provozu :lol: :P :D
gogoho

#12 Příspěvek od gogoho »

Mira píše:Tož chlapi kurňa tak teď jsem z teho jeleň :(
Hladinu oleje v převodovce si asi zkontrolovat nemohu, protože tam není žádná měrka, jen nějaký kontrolní šroub někde vespod na převodovce.
Na tej rozpínavosti asi něco bude, ale kdyby tam bylo málo oleje tak by to možná neřadilo, a nebo s tou rozpínavostí počítali a dali ho tam krapet více než normálně, třeba o půl decky ? Kdo ví jaký na to mají fígl, důležité je že je to se zárukou a pokud by se s převodovkou něco stalo, obrátil bych se první na ně ať to řeší v rámci reklamace, neboť moje bafko má pravidelný servis v autorizovaném BMW servisu včetně servisní knížky a to je celkem vyjímečný po 12 letech provozu :lol: :P :D

Pokud by se s tou převodovkou něco stalo, Tak tě na 100 pro pošlou někam... U auta, který neni v záruce je to vůbec nezajímá..Žádnou záruku na to nemáš...To si nemysli...

Bych chtěl vidět Jak do tý převovky narveš toho oleje víc......... Se to plní přez ten kontrolní šroub nastartovaný ...A při řazení rychlostí...a až ten olej začne vytýkat...šroub se zavře...Určo ho tam nedáš víc........
320Miafie

#13 Příspěvek od 320Miafie »

"Na dotaz jestli mají na starší vozy více jak 5 let poloviční ceny mi sdělily že ano, a tak bylo rozhodnuto.. "

Na vozy starší 5 let jsou poloviční ceny??
KAMIL740

#14 Příspěvek od KAMIL740 »

Bych chtěl vidět Jak do tý převovky narveš toho oleje víc......... Se to plní přez ten kontrolní šroub nastartovaný ...A při řazení rychlostí...a až ten olej začne vytýkat...šroub se zavře...Určo ho tam nedáš víc........

jde videt ze se vyznas :D :D

ma pravdu chlapec i s tou zarukou

myslim ze kdyby si prijel ze ho mas malo a zkur... prevodovka tak reknou ze to bylo starim

u novych BMW se v nekterych pripadech meni i po 70000 ty novy prevodovky pac s tim lidi neumi jezdit a kurvi to :D :D

neni vyjimkou u X5 3,0d po 120.000 vymenit komplet celou skrin
gogoho

#15 Příspěvek od gogoho »

Trochu jsem se o to zajímal........mám už několikátou E38........a vim pokaždý jsem hned měnil olej.......

Spolehlivost automatu je taková, jak se k ní člověk chová a jakej dostává servis
Mira

#16 Příspěvek od Mira »

Tak to jsem teda pěkně v pr.... :? Nevím jestli je to správné, ale zdá se mi že po té výměně jakmile přeřadím z polohy parkink na vpřed nebo vzad tak to celkem více cukne než dříve před výměnou. Je to v pořádku ?
Tashiro

#17 Příspěvek od Tashiro »

Mira píše:Tak to jsem teda pěkně v pr.... :? Nevím jestli je to správné, ale zdá se mi že po té výměně jakmile přeřadím z polohy parkink na vpřed nebo vzad tak to celkem více cukne než dříve před výměnou. Je to v pořádku ?

Jak jsem již tady mnohokrát psal... výměnou se uvolní nečistoty a vůle... někdy to pomůže a někdy ne.. aspoň dle servisu co jsem se setkal a mluvil s nima.

Popojíždí to na rovince na D samo? A jak moc to cukne a co je to zač? Mě to taky cukne, ale myslím, že normálně
Mira

#18 Příspěvek od Mira »

Jo popojíždí to samo hned po uvolnění brzdového pedálu. Před výměnou tomu tak ale nebylo, musel jsem přidat plyn, jinal se to nerozjelo. Cukne to celkem dost.
KAMIL740

#19 Příspěvek od KAMIL740 »

Mira píše:Tak to jsem teda pěkně v pr.... :? Nevím jestli je to správné, ale zdá se mi že po té výměně jakmile přeřadím z polohy parkink na vpřed nebo vzad tak to celkem více cukne než dříve před výměnou. Je to v pořádku ?

MEL BY SI RADSI ZKONTROLOVAT TEN OLEJ KOLIK HO TAM JE A U NEKOHO KDO TOMU ROZUMI pac ty curaci v bmw to asi trochu nedomysleli to ze to cuka muze byt nedostatkem oleje zkus tu zaruku v BMW :D
Tashiro

#20 Příspěvek od Tashiro »

Mira píše:Jo popojíždí to samo hned po uvolnění brzdového pedálu. Před výměnou tomu tak ale nebylo, musel jsem přidat plyn, jinal se to nerozjelo. Cukne to celkem dost.

Mě to dělalo to samé, nerozjelo se to... ale já měl v háji komplet. To cukání by tak být nemělo. U mě je to jako by do mě někdo zezadu žďuchnul... nebo zavřel kufr o trochu víc... znát to je, ale rozhodně to nejni silný... v každý speciálce ti to zkontrolují (zadarmo projedou), ale zkusil bych reklamovat s tím at ti dají písemně vyjádření.
Odpovědět