Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Servis vozu BMW „AutoPupik“ Pavel H / Madu - Praha
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak a je to.
Jak jsem tu psal nedávno. Měl jsem problém s mojí E46 320D Facelift. Již od první návštěvy u Pupíků se začalo blýskat na lepší časy. U diagnostiky jsem se konečně dozvěděl co mojemu autu je, potom jsem se objednal na opravu a dokončení a převzetí konečně tento pátek 16.1.2009.
Musím Pupíky jen a jen pochválit. Skvělá práce, skvělá komunikace, bezvadná ochota, dobrej pokec jsem o něco chytřejší..... Prostě super.
Děkuji Vám za to, že již jezdím jak "BMW člověk". Konečně turbo táhne jak má, nechrčí, to je požitek... Díky.
Jak jsem tu psal nedávno. Měl jsem problém s mojí E46 320D Facelift. Již od první návštěvy u Pupíků se začalo blýskat na lepší časy. U diagnostiky jsem se konečně dozvěděl co mojemu autu je, potom jsem se objednal na opravu a dokončení a převzetí konečně tento pátek 16.1.2009.
Musím Pupíky jen a jen pochválit. Skvělá práce, skvělá komunikace, bezvadná ochota, dobrej pokec jsem o něco chytřejší..... Prostě super.
Děkuji Vám za to, že již jezdím jak "BMW člověk". Konečně turbo táhne jak má, nechrčí, to je požitek... Díky.
-
- Kontaktovat uživatele:
jarda píše:ale má pravdu v tom že jet pak do Prahy a zpátky autobusem je hrooooznej vopruz.
Ma koupit mlady bawo(nebo rict kamosovi at tam s nim jede) jako jsem to udelal ja, mlada ma E46ku co ji Pupici opecovavaji a vsichni maximalne spokojeny, kdyz jde do servisu jeji bawo tak sice frfna ale jezdi s moji E36kou a naopak(to uz nefrfna

Mimochodem cernak je nejakejch 20min od Pupiku a par stovek za beno je luxus protoze o dost vic usetris jejich cenama a kvalita je maximalni, proste si nechaj zaplatit jen to co opravdu delali a davali za dily

Takze s radosti muzu napsat, ze mi Pupici dali E46 330xi do kupy a opet jezdi (po dvou letech) jako drak.
Co ale muzu vyzvednout predevsim, je pristup k cele zalezitosti. Protoze byla skutecna zavada objevena az na treti pokus (mimo jine vadne cidlo ve VANOSu), byla mi pri poslednich dvou navstevach uctovana jen symbolicka cena za praci. Na to, kolik s tim meli prace, klobouk dolu. Je videt, ze panum jde spis nez o rychly zisk o vyreseni problemu a spokojeneho zakaznika. Jeste jednou dekuji a drzim palce!
P.S.: Auto jsem si vyzvednul v patek a mel jsem po vikendu informovat, jak to vypada. Velice me pobavil nedockavy Pavel, ktery chvilku po osme rano telefonoval, ze nemohl spat z toho jak to vsechno dopadlo
Tim chci jen podtrhnout onen zapal pro vec 
Co ale muzu vyzvednout predevsim, je pristup k cele zalezitosti. Protoze byla skutecna zavada objevena az na treti pokus (mimo jine vadne cidlo ve VANOSu), byla mi pri poslednich dvou navstevach uctovana jen symbolicka cena za praci. Na to, kolik s tim meli prace, klobouk dolu. Je videt, ze panum jde spis nez o rychly zisk o vyreseni problemu a spokojeneho zakaznika. Jeste jednou dekuji a drzim palce!
P.S.: Auto jsem si vyzvednul v patek a mel jsem po vikendu informovat, jak to vypada. Velice me pobavil nedockavy Pavel, ktery chvilku po osme rano telefonoval, ze nemohl spat z toho jak to vsechno dopadlo

Má poslední zkušenost je v něčem pozitivní a v něčem méně, zkusím ji popsat podrobně, aby si každý mohl udělat vlastní úsudek.
Přivezl jsem auto, řekl jsem si o
- výměnu oleje a filtrů
- kontrolu podvozku
- seřízení okna spolujezdce
- aplikování opravné sady ruční brzdy, kterou jsem přivezl
na ničem konkrétním (např na cenách) jsme se předem nedohadovali.
Výsledek:
Kontrola podvozku
Závady nezjištěny, snad je to pravda
Aplikování opravné sady ruční brzdy
Aplikováno, brzda uplně přestala při vystupování vrzat, hurá. Při opravě Pupíci zjistili velké opotřebení pakniček a vyměnili je za nové. Jsem rád, že zavadu uviděli i když jsem je o kontrolu nežádal, ale nejsem rád, že mi pakničky za 1300 korun plus práce vyměnili bez konzultace.
Seřízení okna spolujezdce
Zkoušel jsem si ho seřídit už asi třikrát sám, bez úspěchu. Pupíci zjistili, že dvě plastové kostičky které okno drží jsou obroušené, tím pádem je v nich vůle, vyměnili je, okno seřídili, dveře se nyní otevírají a zavírají lépe. Navíc si Madu pohrál s mým bastlem výškového reproduktoru a přelepil mi ho vlastním silikonem, protože ten můj prý nedržel - to považuji za nadstandardní přístup a děkuji.
Výměna oleje a filtrů
Auto dostalo olej 5W40. Tento do něj sice asi patří, nicméně dosud jezdilo na 10W40 a změna nemusí být uplně prospěšná (i když zatím se zdá že neuškodila). Možná by bylo lepší se na typ zeptat, když není nálepka.
Horší je to s cenou. Když jsem uslyšel za olej dohromady 3400 korun, skoro jsem dostal tik. Pro porovnání, Petr mi před rokem měnil olej dohromady i s prací za 1000. Ceny filtrů sedí, práce je za cenníkových 300, ale litr oleje stojí u Pupíků 465 korun. Jedná se o olej, který je bežně k dostání za 200 i kdybych ho kupoval v balení po jednom litru.
Vyúčtování
Krom hrozné ceny za olej mi bylo účtováno 500 za režijní materiál - prý se účtuje 5% celkové ceny, maximálně 500. Musel jsem se ohradit, že 5% z mé celkové ceny zdaleka není 500 korun, Pavel to uznal a cenu za režijní materiál snížil.
Také mi bylo účtováno 1800 korun za 4 hodny práce. Když si uvědomím, že výměna oleje i kontrola podvozku je účtována zvlášť, zůstává jen seřízení okna, výměna pakniček ručky a aplikace opravné sady. Řekl bych, že toto by mělo trvat dohromady tak do dvou hodin, ne čtyři, ale možná se mýlím.
Můj aktuální úsudek o tomto servisu: Pupíci se vyznají, jsou šikovní, jsou ochotní a schopní lecos zorganizovat. Na druhé straně se ale podle mně snaží z člověka vytáhnout peníze jak to jen jde, zejména na místech které nemusí psát do vlastního cenníku, tzn. například v cenách za materiál. Takže bacha, vše si domluvte předem, pak budete možná příjemně překvapeni přístupem a nebudete nepříjemně překvapeni cenou.
EDIT: zapomněl jsem se zmínit, že když jsem si po návratu domů zkontroloval kolik normálně olej stojí a mailem jsem se ohradil, byla mi nabídnuta příští výměna oleje zdarma, i v případě že si přivezu vlastní, jako omluva za to, že cenu se mnou neprojednali předem.
- výměnu oleje a filtrů
- kontrolu podvozku
Výsledek:
Kontrola podvozku

Aplikováno, brzda uplně přestala při vystupování vrzat, hurá. Při opravě Pupíci zjistili velké opotřebení pakniček a vyměnili je za nové. Jsem rád, že zavadu uviděli i když jsem je o kontrolu nežádal, ale nejsem rád, že mi pakničky za 1300 korun plus práce vyměnili bez konzultace.
Zkoušel jsem si ho seřídit už asi třikrát sám, bez úspěchu. Pupíci zjistili, že dvě plastové kostičky které okno drží jsou obroušené, tím pádem je v nich vůle, vyměnili je, okno seřídili, dveře se nyní otevírají a zavírají lépe. Navíc si Madu pohrál s mým bastlem výškového reproduktoru a přelepil mi ho vlastním silikonem, protože ten můj prý nedržel - to považuji za nadstandardní přístup a děkuji.
Výměna oleje a filtrů
Auto dostalo olej 5W40. Tento do něj sice asi patří, nicméně dosud jezdilo na 10W40 a změna nemusí být uplně prospěšná (i když zatím se zdá že neuškodila). Možná by bylo lepší se na typ zeptat, když není nálepka.
Horší je to s cenou. Když jsem uslyšel za olej dohromady 3400 korun, skoro jsem dostal tik. Pro porovnání, Petr mi před rokem měnil olej dohromady i s prací za 1000. Ceny filtrů sedí, práce je za cenníkových 300, ale litr oleje stojí u Pupíků 465 korun. Jedná se o olej, který je bežně k dostání za 200 i kdybych ho kupoval v balení po jednom litru.
Vyúčtování
Krom hrozné ceny za olej mi bylo účtováno 500 za režijní materiál - prý se účtuje 5% celkové ceny, maximálně 500. Musel jsem se ohradit, že 5% z mé celkové ceny zdaleka není 500 korun, Pavel to uznal a cenu za režijní materiál snížil.
Také mi bylo účtováno 1800 korun za 4 hodny práce. Když si uvědomím, že výměna oleje i kontrola podvozku je účtována zvlášť, zůstává jen seřízení okna, výměna pakniček ručky a aplikace opravné sady. Řekl bych, že toto by mělo trvat dohromady tak do dvou hodin, ne čtyři, ale možná se mýlím.
Můj aktuální úsudek o tomto servisu: Pupíci se vyznají, jsou šikovní, jsou ochotní a schopní lecos zorganizovat. Na druhé straně se ale podle mně snaží z člověka vytáhnout peníze jak to jen jde, zejména na místech které nemusí psát do vlastního cenníku, tzn. například v cenách za materiál. Takže bacha, vše si domluvte předem, pak budete možná příjemně překvapeni přístupem a nebudete nepříjemně překvapeni cenou.
EDIT: zapomněl jsem se zmínit, že když jsem si po návratu domů zkontroloval kolik normálně olej stojí a mailem jsem se ohradil, byla mi nabídnuta příští výměna oleje zdarma, i v případě že si přivezu vlastní, jako omluva za to, že cenu se mnou neprojednali předem.
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
K tomu bych rekl jedine. Nejaky olej je u nas za 465, ten samý v BMW za 600 a na internetu, kde nemusí platit sklady apod za 200. Tak to proste je. Nebo mame ten olej pro vas dotovat? Ano, muzeme nakupovat jinde, ale museli bychom bud pro ten olej jezdit nekam daleko nebo platit postovne, coz je zase zdlouhave, museli bychom ho mit skladem a opet se to prodrazuje.
Co se tyka casu opravy, ve vetsine pripadu ani neuctujeme vsechen straveny cas. Nikdy bychom neuctovali vice, nez jsme na tom stravili. Ale at si kazdy udela svuj obraz. V kazdem pripade dekujeme za i za pochvalu.
Co se tyka casu opravy, ve vetsine pripadu ani neuctujeme vsechen straveny cas. Nikdy bychom neuctovali vice, nez jsme na tom stravili. Ale at si kazdy udela svuj obraz. V kazdem pripade dekujeme za i za pochvalu.
Ok, proto jsem psal i do mailu že je to váš boj, každý si cenu stanoví nějak. Jenom jsem chtěl, aby s tím ten, kdo k vám pojede, počítal, protože z toho co je popsáno v tomhle topicu by mohl mít pocit že si u vás nic nemusí hlídat - já jsem ho měl a proto jsme se nedohodli předem.
Jsem rád, že jsme se během několika vyměněných emailů a ani tady nepohádali, málo lidí má trpělivost a vydrží se chovat civilizovaně když se mi něco nezdá a začnu se v tom vrtat.
Jsem rád, že jsme se během několika vyměněných emailů a ani tady nepohádali, málo lidí má trpělivost a vydrží se chovat civilizovaně když se mi něco nezdá a začnu se v tom vrtat.

ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
- Pavel 528
- Kontaktovat uživatele:
Tak a jedna moje zkusenost,ktera je maximalne pozitivni....
Potreboval jsem vymenit svody a zavarit zadni dil vyfuku.
Ackoliv kluci maji prace nad hlavu,tak moje auto jsem k nim minuly patek a cekal...
Na radu se dostalo v utery a bylo je mi jasne,ze to bude maximalni jebacka povolit vsechny ty zarezly srouby a pak to cele zase dat dokupy,kdy museli jedny ze svodu opravovat...proste pakarna...
Auto uz je tedy cele zase v kupe a jeste jednou dik za pristup a skvele odvedenou praci..
Potreboval jsem vymenit svody a zavarit zadni dil vyfuku.
Ackoliv kluci maji prace nad hlavu,tak moje auto jsem k nim minuly patek a cekal...

Na radu se dostalo v utery a bylo je mi jasne,ze to bude maximalni jebacka povolit vsechny ty zarezly srouby a pak to cele zase dat dokupy,kdy museli jedny ze svodu opravovat...proste pakarna...
Auto uz je tedy cele zase v kupe a jeste jednou dik za pristup a skvele odvedenou praci..
jarda píše:Má poslední zkušenost je v něčem pozitivní a v něčem méně, zkusím ji popsat podrobně, aby si každý mohl udělat vlastní úsudek.
- výměnu oleje a filtrů
- kontrolu podvozku
Výsledek:
Kontrola podvozku
Výměna oleje a filtrů
Vyúčtování
Hele,taky delám servis a musím říct že jenom seřízení pakniček ruční brzdy někdy zabere dost času.A o to je to horší pokud jsou vyrezlí štíty a starý kotouče který maj ve vnitř hranu a zrezlou třecí plochu.To že ti dali pakny automaticky se ani nedivím a ty jako zákazník s tím musíš počítat.Ono když sundáš kotouč a pakny se ti vysypou na zem tak co máčlověk dělat?A nahánět zákazníka kuli 1300kč,když mi auto zabírá hever je nesmysl.Kdyby to stálo 5000 tak neřeknu.Takže jako za ty věci co ti dělali jsou 4 hodiny uplně v pohodě.
Hold sis koupil BMW tak čemu se divíš.

Si to auto lep sám jako půlka tohodle Fora,ale předpokládám že ti to dlouho jezdit nebude.
To že ti Petr (předpokládám že z rajský zahrady) měnil olej za 1000 je m ožný,ale to ti tam nalil mogul za 50kč.
Lidi jako ty fakt nechápu!Si koupí BMW a myslí si že je to favorit.

Kamaráde kdybys věděl jakou péči dostává mé auto a kolik ta péče stojí, tak bys takhle nemluvil. To bych si mohl favorita koupit každý měsíc jednoho.
Napsal jsem pouze fakta (olej o 120% dražší než stejný v eshopech), plus můj dojem že to není práce na 4 hodiny přičemž jsem hned za tím napsal že se můžu mýlit - kdybych si to nemyslel tak bych to nepsal. Tak klídek.
Napsal jsem pouze fakta (olej o 120% dražší než stejný v eshopech), plus můj dojem že to není práce na 4 hodiny přičemž jsem hned za tím napsal že se můžu mýlit - kdybych si to nemyslel tak bych to nepsal. Tak klídek.
S těma cenama olejů je to celkově takový zajímavý. Já si teda vozím do servisu vlastní olej, ani na mě nekoukaj moc blbě, už jsem jim tam za tu dobu pár drobnejch nechal. Ale zkus ten vyjetej olej zpátky tomu e-shopu vrátit, potom se teprve budeš divit. A pokud na motoru není štítek, tak ti tam automaticky dají, to co tam podle výrobce patří. Pokud jsi chtěl něco jinýho, tak sis měl o to říct.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Ehm, sorry, ale cena 3400,- za výměnu oleje (počítám Castrol 5W-40?), v množství kolem pěti litrů plus filtr a výměna u e36 - to mi nepřijde jako standardní cena... Vám jo?
Nevím, co mají Pupici v ceníku a nechci se jich dotknout, ale mě rok a pět měsíců zpátky stála výměna oleje u mé e34 v BMW Bychl dohromady 2527Kč (s DPH) - Castrol 10W-40 (1729,-), práce (524,-) a filtr (274,-).
Pravda, je to chvíli zpátky, ale nepočítám, že by to šlo nějak drasticky nahoru. Ty oleje rozhodně ne. A cena za hodinu myslím taky někde jinde.
Nevím, co mají Pupici v ceníku a nechci se jich dotknout, ale mě rok a pět měsíců zpátky stála výměna oleje u mé e34 v BMW Bychl dohromady 2527Kč (s DPH) - Castrol 10W-40 (1729,-), práce (524,-) a filtr (274,-).
Pravda, je to chvíli zpátky, ale nepočítám, že by to šlo nějak drasticky nahoru. Ty oleje rozhodně ne. A cena za hodinu myslím taky někde jinde.
jarda píše:Vyúčtování
Krom hrozné ceny za olej mi bylo účtováno 500 za režijní materiál - prý se účtuje 5% celkové ceny, maximálně 500. Musel jsem se ohradit, že 5% z mé celkové ceny zdaleka není 500 korun, Pavel to uznal a cenu za režijní materiál snížil
Já měl režijní materiál za 1000,-. Přišlo mi to dost, ale v celkové částce jsem nad tím mávl rukou.
-
- Kontaktovat uživatele:
Taky se radim mezi spokojeny zakazniky, naprosto. Kluci jsou moc v pohode, i kdyz jsem jim volal asi poctvrty za den ze jsem si vzpomel jeste na nejakou dalsi kravinu tak byly naprosto v klidu, to bejvalej servisman uz by byl asi pekne neprijemnej
Vymena oleje probehla za normalni cenu, cca 2,5, naprostej standard.
Chtel jsem udelat vicemene kravinky, prijemnym bonusem pro me bylo komplet umyti motoru, coz jsem chtel po zime stejne udelat, ani nebylo dohodnuty a stejne se blejska jak psi kule
priste uz jedine tam... na brzdy, setrvak (aj aj) a dalsi veci ktery budou jedine prospivat my cerny rakete

Vymena oleje probehla za normalni cenu, cca 2,5, naprostej standard.
Chtel jsem udelat vicemene kravinky, prijemnym bonusem pro me bylo komplet umyti motoru, coz jsem chtel po zime stejne udelat, ani nebylo dohodnuty a stejne se blejska jak psi kule

priste uz jedine tam... na brzdy, setrvak (aj aj) a dalsi veci ktery budou jedine prospivat my cerny rakete

Takze jsem take z tech co jsou spokojeni s klukama...konkretne velke diky Martinovi!!!aka Madu a jeho tatovi!!Jak psali predchozi...nebudu se opakovat...konzultace,ptani se nacokoliv a porad se mi dostavalo prijemneho jednani....Mel sem vsechny svoje dily...vymena vsech filtru,vymena spojky,svicky...a cena za 5h prace...Sem rad ze jsem nasel takovy servis...nebot sem narazil na podivne jednani ze stran nejmenovaneho servisu...tak sem presel k pupikum a budu jezdit...Diky kluci!!!!Pavla neznam osobne ale snad poznam nebot se uvidime co nevidet...Diky jeste jednou a at Vam to jde!!!A doporucuji!!