Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Dovoz aut - M3maniac

Black/white list
OT bude moderovano
Odpovědět
Zpráva
Autor
George_D
Kontaktovat uživatele:

#61 Příspěvek od George_D »

Nechci se Reného zastávat, bo věřím, že to dokáže on sám nejlépe, ale myslím že nikdo neni vševěd a prostě občas se stane, že jedeš pro auto, prohlídněš je super a pak se něco vysere, většinou se to stává hlavně když chceš libovku za par kaček. To k ceně auta za kolik koupíš a zakolik koupí René, to myslim sem vubec nepatří a pokud víš jak funguje trh, nabídka/poptávka, je každýho věc co za kolik koupí a za kolik prodá, když je kupec spokojen, tak proč to ty tví kamarádi brali, když se jim nelíbila cena??

No nevim proč vlastně obhajuju, ale přijde mi to trošku nefér. Sám jsem Reného doporučil nejméně 3 lidem a už jsou to i leta a ti lidé stále to auto mají a za cenu, za kterou koupili jsou více než spokojeni, protože pokaždé to dopadlo dobře a to že někde praskne hadička, to se muže stát na autě i novym, ale to je fuk a těžko dovozce prohlídne a zgenerálkuje starý auto. Já sám mám auto od Reného, které dovezl před 5ti lety. E30, která byla za pár babek a dodnes si troufam tvrdit, že vypadá super a oproti 90% E30 co jsem viděl jezdit je neprožraná rzí a funguje jak hodiny. Stejně tak Leni, co má fajn kábro zatím víceméně za běžné provozní investice. Já co jsem viděl auta, co dovezl, většinou se mi moc líbila jak cena, tak stav za TU CENU. Jak řikam, mam od něj auto, doporučil jsem ho několika lidem co jsou spokojeni a jsou i zde na foru, tak mužou napsat sami, ale prostě vždy se muže objevit pastička, ale to už je vždy na kupujícím, zda to chce vzít nebo ne, a ne to svádět všechno jen na toho, kdo mu auto víceméně přitáhne a historii zna jen z papíru. :roll:
Obrázek
E36 328 Coupe+E30 318iA LPG Coupe - Jezdim se srdcem, ktere mi tluče pod kapotou BMW
ŽEBŘÍČEK ŠKODLIVOSTI DROG !!!!
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#62 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

negativni reakce je otazka času u každého byznysu, nicméně tam nevidím nic co by zapříčinil dovozce:
-že se neco posere, se muze stat u jakehokoliv auto a to vcetne noveho, koupe jeteho auta JE VZDY risk, jedno jestli si pro nej jedes sam nebo Rene... proto pokud chceš záruku, kup si nové auto...
-jestli je cena vyssi nebo nizsi musi clovek posoudit, kdyz za danou vec plati... když ho dokáže sehnat o 50k levneji a prodat ti ho za cenu, která ti dává smysl, je to jeho problém?
“Ability is what you're capable of doing.”
MrScully

#63 Příspěvek od MrScully »

Taky napíšu pár komentářů k Renému - chci to napsat objektivně, tzn. výhody i nevýhody, které možná nejsou na první pohled zřejmé. Chci zároveň zdůraznit, že auto bych si u něj klidně koupil znova.

1. Ad cena - nebuď naivní, že má 6k za dovoz. Samozřejmě, že rozdíl oficální bazarové ceny a ceny prodejní je někde kolem 50k a je už pak jen jeho věc, kolik z toho nechá dealerovi a kolik dá maníkovi s plaťákem a kolik si nechá. Samozřejmě, že zisk má výrazně větší než avizovaných 6k (je to vidět i na jeho pěkném vozovém parku ;-)), na druhou stranu ti po tom celkem nic není, tebe zajímá celková cena a s tou buď souhlasíš nebo ne. Já jsem měl zadání 300-350k, auto stálo nakonec 355k, takže je jasný, že to není zrovna charita, ale prostě byla to moje volba, jestli to vezmu nebo ne.

2. Systém prodeje - schůzka o půlnoci, předání auta a peněz a odjezd není vůbec šťastný, ale prostě tak to funguje, asi to Renému vyhovuje :) Opět - buď s tím souhlasíš nebo ne.

3. Je jasné, že jednou to přijít muselo, že i když René má dobré kontakty a vozí pěkný auta, tak prostě jednou za čas přiveze šrot. Nevím, jestli je automechanik-expert nebo ne, ale občas se to prostě nepovede. Pak je otázka, jak se k tomu postaví. V tvém docela extrémním případě je mi tě líto a asi by bylo nejlepší, kdyby René vzal část odpovědnosti na sebe - třeba ve smyslu slevy 20-30k, tzn. že holt ten jeden dovoz udělal zdarma (a možná ani to ne, pokud těch aut vezl víc).

Netuším, kolik je poměr spokojených a nespokojených zákazníků, podle mě to bude tak 9:1. Já osobně bych se hodně výrazně ozval, kdybych od něj dostal špatné auto, ale prostě byl jsem spokojený. Nechal si to dobře zaplatit, ale zase jsem do auta vrazil na opravách asi 12k za dva roky, což je u BMW s nájezdem 170-200k prostě paráda.
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od RuDoSh »

Taky jsem mel auto pres Reneho a nemel jsem s nim zadny zavaznejsi problem.

Btw. mas jistotu, ze te nepodelali v servisu?
libovka

#65 Příspěvek od libovka »

Nechci se nikoho zastávat a ani ho obhajovat,ale sám jsem nějaký čas auta vozil a vím jak je to nevděčné.Pokud se někomu něco nezdálo řekl jsem at si tam pro to auto jede sám.Pokud jde o cenu tak souhlasím s klukama.Je to kšeft a kolik na tom má tě nemusí zajímat.Prostě bud chceš nebo ne.Jen to předání by mě asi taky znepokojovalo.Určitě je lepší si auto v klidu prohlídnout za světla.
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#66 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Tak milý zapo, abych to uvedl na pravou míru.....a něco k tomu řekl. To ty jsi mě oslovil a to si vůbec nemyslím ,že jsem polobůh jak ty píšeš. Ty jsi měl požadavky at auto má xenony digi klimu a manuál (už si to přesně nepamatuju je to přece jen půl roku) vím že auto mělo navíc ještě TV a Navi. Auto jsem osobně projížděl v německu ve všech možných režimech a pak ještě cestou z DE do ČR jel jsem v ni osobně několik set km.Jelikož vím jak má 530d jet tak můžu říct že jelo jak mělo,na volnoběh šel motor absolutně rovně tudiž žádný problém se vstřiky,sílu mělo jako kráva,nic neklepalo.Auto sis přebíral jak píšeš v Humpolci kde taky proběhla zkušební jízda a kde si tomu dal čočku a točil každej kvalt k omezovači (taky proč né,je to diesel) pak mám pocit že jsi mi vyprávěl že jsi měl předtím oktavii RS ,ale to už si nejsem jistej a jak rychle v tom jseš z prahy v budějkách.

Ale ted k věci,když si mi volal že ti nechcou udělat stk okamžitě jsem volal z druhého telefonu mýmu mechošovi a řekl mu problém a hned řekl dvě možnosti a i v té nejhorší variantě oprava tohoto uniku kolem 2k,pár lidí co jsem ho doporučil tady ho zná a ikdyž nemá vždy hodně času je to na bmw machr. U 90% procent 10let starých nafťáku steřej hadičky který stojej 100kč.Na to jsem ti řekl že frajeři na stk čekaj na tuzér,protože kdyby dostali do kapsy 500 byla by stk hotova. A mě přijde tato oprava u 10let starýho auta jako banalita.

Pak ses ozval asi po 3 měsících s tím,že jsem ti prodal auto se zadřeným motorem a že už to bylo když jsem ti to auto předal.Nesmysl, já bych si po několika toho musel všimnout a ty při zkušební jízdě určitě taky,protože auto jelo jak pila a usmažený nebo přidřený takto nejede.Tak si po mě začal docela štěkat aniž bys mě pustil ke slovu že to a to ti řekli v servisu. Já jsem ti jen slušně řekl svůj názor ( že jsem ještě nezažil zavařenou 530d,známé jsou problémy s turbem,vstřikama ale ještě jsem neviděl normálním způsobem jízdy uvařit 3,0d) a poprosil jsem tě o kontakt na servis kde ti to řekli,že jim zavolá můj mechoš a probere to s nima. Ten kontakt nevím proč si mi nikdy nedal,sám asi víš proč. Pak při dalším hovoru jsem ti opět řekl,že já jsem pevně přesvědčen ,že auto v době předání jelo jak mělo,plný výkon,rovnoměrný běh všech 6ti válců žádný kouř z výfuku a podobně.Po te cestě z německa by se i jakýkoliv ubytek chladicí kapaliny musel projevit tak mi tu neříkej že jsem ti předal zadřené auto! Díky bohu jsi mi v tom telefonu zdělil jak se vše stalo, jel si auto se přehřálo do červeného...volal jsi do servisu a oni řekli at přijedeš...nechal si chvíli schladit a jel si dál,pak si jel dál i druhej den! Promin ,ale když se stané jakékoliv neštěstí a auto uškvařím,rozhodně nejedu dál a tak už vůbec né druhej den znovu. Toto jsi mi osobně řekl do telefonu,ono je otázkou jak dlouho si ho mučil bez vody v červeným,pak je prostě ámen,ale zásada je jasná,už při prvním takovém z´jištění přehřátí mašiny nemohu autem někde jet ale odtáhnout ho do servisu. Po té co jsi mi toto zdělil jsem se uklidnil a měl čisté svědomí....toto byl důvod tvé nákladné opravy.Toto bylo v ten den kdy jsem tě žádal o kontakt na servis kde ti to dělali abych nemusel jet na konzultaci 420km do budějc,nikdy ses už pak neozval. Ano auto měl ital žijící střídavě v německu a v itálii. Nevidím v tom problém,auto jsem kupoval v německu. Cenu za dovoz 6000 jsi měl jen proto,že jsem vezl druhé auto a náklady tak byly nižší.

Závěrem řeknu asi toto,nepovažuju se za žádného poloboha ,ale i tak si myslím ,že je to téměř zázrak že někdo napsal až ted,když vezmu v potaz že xx spokojených lidí zde kladné zkušenosti nepíšou nebo nenapsali. Je třeba si uvědomit ,že se jedná o vůz 10let starý s původní pořizovací cenou kolem 1,5mil pokud za něj platíme téměř desetinu ceny nemůžem očekávat nový vůz. Jako příklad zde uvedu když jsem si koupil předloni pro sebe X5 r.v.9/2003 najeto 100tkm serviska první majitel a během 1.roku jsem do ni zahučel za 100 do servisu,měl jsem ji jet vrátit? Ne nejsem idiot a jsem si vědom,že si kupuju věc ojetou tudiž s rizikem že se může něco posrat...protože jsem za ni nedal 2,5mega ale 700 !!!
K té předávce ve večerních hodinách,každý kdo má pocit že je to úmysl si může auto převzít osobně u mě za bílého dne,jen třeba bude muset jet 300 nebo 400km :wink:
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#67 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

jo a díky za zastání lidičky :wink:
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#68 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

a ještě jednu věc dodám....jsou lidi a lidi....ale dnes mi jeden volal že potřebuje nějaké auto ze silným a dobrým motorem,že mu každej rok umře jeden motor... ano i takoví mezi námi jsou. Toto je další velký problém,to jak se člověk chová ke svému autu....
MrScully

#69 Příspěvek od MrScully »

No pokud se ozval až po třech měsících, tak beru svoji větu o slevě zpátky. Záruku delší než týden by na deset let starou ojetinu dal jen sebevrah. Zvlášť pokud s tím dotyčný jezdí pilu, což vypadá, že ano.
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od MattyX Moderátor »

pokud si se ozval po trech mesicich tak to je docela logicke ze na ojetou vec ti nikdo neda zaruku dele jak par dni ;) to sorry,a pokud jsi jel s prehratym autem nekolik km do servisu tak to je asi take celkem zrejme...
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#71 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

nedá mi to,milý zapo a po opětovném přečtení tvých sraček musím znovu reagovat, e39ka 530d po faceliftu v top stavu stojí dokonce i dnes v době krize cca půl roku po tom co jsi ji chtěl ty víc než 200 a to se ceny aut hly dost dolů. Nikdy jsem neříkal a netvrdil že to auto je v top stavu! Na toto jsem velmi opatrný protože vím co je stav dobrý,velmi dobrý a top stav.Prostě jsou dvě možnosti,bud vada (únava)materiálu voda ven a ty sis toho nevšiml,nebo ses k autu choval jako prase,bohužel to jak si opakovaně schladil a zas jel je podle mě ten hlavní problém. Sám jsem měl několik 3,0d a nikdy v životě ani v okolí známých či lidí co jsem jim toto dovezl podobný problém nenastal. Myslím si že kdyby jsi v tom byl tak nevinně jak píšeš podáš trestní oznámení a já bych si rád poslechl soudního znalce,co bylo důvodem zadření tvého motoru. Na 100% to nebyla žádná skrytá vada.Kdyby tomu opravdu tak bylo a motor byl zadřený už v době předávky každý normální člověk by si toho musel všimnout a to nemluvě o STK a ME nebo v servisu kde měnili těsnění a olej. Každý zkušený mechanik pozná příznaky zadřeného motoru!Tento problém si mi zdělil až cca po čtvrt roku kdy motor běžel normálně.Tímto bych chtěl vyvrátit tvé tvrzení v telefonním hovoru ,že motor byl mrtvý už když jsem ti ho předával,nesmysl. Taky tu všem řekni,že jsem tě žádal o tel.kontakt na servis kde se to řeší kvůli konzultaci s mým mechanikem ale ty ses už nikdy neozval.Telefon jsem ti zvedal a problém jsem chtěl řešit.
zapo

#72 Příspěvek od zapo »

No jak si rekl, je to uz pul roku a to si clovek nepamatuje, me protoze se to delo si to pamatuju velmi dobre a je to jinak nez si popsal.

Jak vysvetlis stocene km, nespravny pocet majitelu, puvod a datum vyroby????

Asi vim co napises.

Cislo na servis sem neposlal z jedoducheho duvodu, stejne sem prisel o penize. Ani sem nechtel nic psat, kdyz bych mel byt vyjimka, ale kdyz sem se dozvidal, ze je lidi vic a tak dale.

Kazdy at si udela obrazek sam jakej chce, ja vim co se stalo a kazdymu jen radim timhle zpusobem auto nekupovat.
zapo

#73 Příspěvek od zapo »

Soud je sice pekna vec, ale funguje vselijak a ja nebudu litat po vsech certech aby se nakonec nic nevyresilo, protoze se obzalovany nedostavi a tak dale, ale jestli chces dopis s pruhem?
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#74 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

zapo píše:No jak si rekl, je to uz pul roku a to si clovek nepamatuje, me protoze se to delo si to pamatuju velmi dobre a je to jinak nez si popsal.

Jak vysvetlis stocene km, nespravny pocet majitelu, puvod a datum vyroby????

Asi vim co napises.

Cislo na servis sem neposlal z jedoducheho duvodu, stejne sem prisel o penize. Ani sem nechtel nic psat, kdyz bych mel byt vyjimka, ale kdyz sem se dozvidal, ze je lidi vic a tak dale.

Kazdy at si udela obrazek sam jakej chce, ja vim co se stalo a kazdymu jen radim timhle zpusobem auto nekupovat.

co to meleš? jaké stočené km? to auto jsem ti dovezl přímo z německa pár hodin po telefonátu s tebou z místa,jaký nesprávný počet majitelů? jaký původ? datum výroby ? chtěl jsi předfacelift a ten se dělal do roku 2000 co to má společnýho s tím,že jsi to sám usmažil? Jasně točil jsem to ve sněhu mezi železnou rudou a humpolcem. :wink: ten telefon jsem chtěl aby mi odborník řekl co a jak , protože to cos mi ty říkal bylo že auto bylo už zadřené když jsem ti ho předal,nesmysl. Toto je podstata věci ,že motor šel jak hodinky a tys ho usmažil a házíš to na mě :wink: vzpamatuj se,prodej ojetejch aut je určitě nevděčná věc... a je jasný že vždy se najde někdo nespokojenej ovšem já dělím na nespokojené oprávněně a vždy jsem se snažil to nějak kompenzovat a pak na to co jsi předvedl ty. Pokud bych byl takovej parchant jak ty píšeš tak tady není X X lidí co zde píšou ,že byli spokojeni jak s autem tak s férovým jednáním.Nebo né,já sem každýmu z nich dal do kapsy talíř aby něco pěknýho napsali :wink:
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#75 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

na tom celém je smutná jen jedna věc,tys uvařil auto a proto děláš z někoho podvodníka... to je na tom to nejsmutnější.
zapo

#76 Příspěvek od zapo »

Takhle se to da taky rict :D

Jeste sem nevidel, aby nekto takovej jako Vy uznal vinu.

Vy si tu skutecnost upravujete podle toho jak se to hodi Vam do kramu a jeste tu ze me delate hovado co se neumi k autu chovat... Uplne to u toho Pc vidim... Hmm rikal ze jeszdi z Prahy do CB za 1,5 hodiny, tak napisu ze jezdi jako prase a ze se urcite tak chova i k autu, jo a bavili sme se o nejaky octavce, tak tam napisu Octavia Rs, to nemaj na klubu radi... a tak dale.

Takze:
Budiky 164tkm, diagnostika 244tkm
Rikal ste rv 11/99, prihlaseno 4/99 (ok par mesicu se treba clovek splete)
Rikal ste koupeno v nemecku, Vyrobeno pro Italii
Rikal ste 3 majitele( z toho soused svagra a svagr), Jediny majitel v Italii

Co ze ste to povidal o tom mleti????
Ja bez souhlasu nebudu davat cislo na servismana, co to delal, fakt je, ze lidi to videlo hodne jak se veci maji.
nehpo

#77 Příspěvek od nehpo »

rad by som videl konkretnych ludi ktori su s Reneho pristupom nespokojny - verim tomu ze pri tom mnozstve aut ktore vozi sa najdu aj zavaznejsie problemy ale ja som o nijakom nepocul....
kazdopadne Reneho poznam ako cloveka pre ktoreho je jeho povest konkurencnou vyhodou a ak si myslis ze za par tis CZK by ju znicil, tak si myslim ze sa mylis...
sa mam auto ktore priviezol a dalsie budem asi brat zase od neho a tiez som ho odporucil par ludom a doteraz su spokojni....
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od RuDoSh »

zapo píše:Budiky 164tkm, diagnostika 244tkm

To jde zjistit na diagnostice u tak stareho auta? 8O
MrScully

#79 Příspěvek od MrScully »

RuDoSh píše:
zapo píše:Budiky 164tkm, diagnostika 244tkm

To jde zjistit na diagnostice u tak stareho auta? 8O

Myslím, že jo. V tomhle asi nekecá.
zapo

#80 Příspěvek od zapo »

MrScully píše:
Myslím, že jo. V tomhle asi nekecá.

Ja nemam potrebu si vymejslet!!!! 8O

Ohledne toho jak si psal ze do ceny mi nic neni za kolik to koupil, tak mas pravdu jen napul...
Jelikoz pri domluve mu treba reknes, ze si videl(pryklad) na mobile uz za 3000EU, ale M3maniac ti vysvetli, ze to nema za tu cenu kupovat, ze je to srot, ze musis hledat drazsi( s cimz 100% souhlasim) Ale pak to za podobnou cenu koupi a priveze ti to za 5000EU jako uz supr stav a pritom je to porad to levny.
Odpovědět