Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Dovoz aut - M3maniac

Black/white list
OT bude moderovano
Odpovědět
Zpráva
Autor
RedBaron
Kontaktovat uživatele:

#201 Příspěvek od RedBaron »

Hoši, já jsem z ČB a řešili jsme asi před třičtvrtě rokem E38 740iA pro tátu a to jsem se viděl s M3maniakem osobně poprvé a naposled v životě. Na klubu jsem sledoval jeho činnost už roky a věděl jsem, že to bude pohoda. Dovezl nám krásné auto, předfacelift ale fakt libové. Jediná závada, o které jsme se samozřejmě dozvěděli hned při předání a placení, bylo občasné chcípnutí hned po nastartování, toto byl snímač vačky a stálo to dva tácky, od té doby se měnila jen žárovka v xenonu a auto jenom jezdí a sklízí věnce na STK i všude jinde, kam se s ním člověk podívá, protože u nás v takovém stavu není k vidění ani facelift. Stálo myslím 170+dovoz+přihlášení.

Pár tejdnů po tom, co jsme ho přivezli, volal Franěk tátovi, že má pro něj libový BMW, sice tomu nejde klima a asi třista dalších závad ale fakt prej super, za 120. Jenom v těch závadách by tahle mrdka vyšla nakonec na větší peníze než to co jsme koupili. No a později jsem od něj slyšel tu historku na M3maniaka s italskou levou mrdkou dovezenou jako topstav, řeči letí fakt hodně rychle a nějakou váhu to má i když to pronáší člověk, kterej prodal Pšeňovi M5 E34 s půlkou dílů z běžný třiapůle a podložkama v sacím koši na olej a když se mělo něco řešit tak vyhodil SIM kartu a pořídil si novou.

Každopádně když jsem prošel tohle vlákno, jsou tu dvě vrány, které se v podstatě samy znemožnily a ukázaly pravou podstatu, jeden zadřel motor vlastní chybou a druhej vytahoval jakoukoliv špínu, byť jen hypotetickou, aby dodal svým argumentům o flíčkách na kapotě větší vážnosti a dozvěděli jsme se také, že spoustě lidských duší leží v žaludku něčí výdělek.

Ostatní jsou jen spokojení zákazníci. Tak ať je takových víc a Renému ať jdou kšefty.
Cromoly

#202 Příspěvek od Cromoly »

RedBaron píše:...a to jsem se viděl s M3maniakem osobně poprvé a naposled v životě.

Kdyz jsem si precetl tuhle vetu tak jsem si nejdriv myslel ze jdes kritizovat, zni to tak:)
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#203 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Díky Redbarone, že konečně víme kdo je ten dobrej a kvalifikovanej mechanik :wink: Je dobrý někomu říkat jak auto už bylo zadřený ,nebo jak tam někdo měnil díly v motoru :wink: Mi takovej příběh jednou vyprávěl kamarád co si koupil v ČB M5ku :wink: ve které najel pár km než umřel motor a ejhle.... uvnitř v motoru to nebyla úplně M5ka....
Baxon
Kontaktovat uživatele:

#204 Příspěvek od Baxon »

Po třech hodinách čtení obdivuji M3maniakovo nervy. RedBaron to napsal asi nejvýstižněji a ještě jeden, co psal, že to je spíše o závisti, než o konkrétním problému.

Není člověk ten, co by se zavděčil lidem všem.

Mně René sice auto nedovezl, ale když jsem byl na moravě ve sračkách, postaral se o mně, o mojí rozesranou X5, nechal mně u sebe přespat, nakrmil mě a nevzal si ani korunu. Tak se mě tu vy dva: jeden, kterej neví co znamená červený světýlko na palubce a druhej intelektuál, co se tak úžasně učí, ale souvislej text bez chyb a pomlček nenapíše, nesnažte přesvědčit, jakej je M3maniac darebák a vydřiduch..............................
Nehledě na to, že když ted vidím napsáno "17 kola" vyprsknu smíchy.

Pro ty dva rada: ty vaše "nehorázný vraky" prodejte, vytiskněte si z mobile inzeráty, zaplaťte odtahovku a hurá za dobrodružstvím. Opravdu by mně zajímalo jaký úžasný kousky přivezete, jestli vůbec něco.
Kuaja

#205 Příspěvek od Kuaja »

Baxone obdivuji aktualitu a trefnost tvého příspěvku - asi jsi to nečetl jen tři hodiny, ale přímo ty tři týdny.
Vůči m3maniacovi za to, co popisuješ velký respekt.

S tvým hodnocením dalšího a nějakýma kecama na mě jdi do háje, zřejmě nejsi schopen to pochopit, takže buď tak laskav a zdrž se urážek - proti tobě jsem nic nenapsal a nevím, co si tady z tepla domova vyskakuješ a do někoho kéruješ. Jestli máš zcela zásadní problém, tak se přijeď někdy na auto podívat. Najíst ti nedám, ale normálně probrat to můžeme.
Jestli se směješ pokaždý, když vidíš 17ti palcový ráfky (na začátku příspěvků to bylo napsáno i dobře), tak jsi šťastný člověk a je fajn, že jsi to kamarádům na foru sdělil.

Dobře to tady napsali nejen Redbaron, ale i spoustu dalších spokojených a opakuju, že přesně o tom tohle téma mělo být.
Dej nám odkaz prosím na nějakou tvojí beletrii, která by nás gramaticky a slohově někam posunula a vdechla nám aureolu tvé intelektuální jedinečnosti a schopnosti písemného vyjádření. Řekl bych, že u podobných témat obsažnost a osobní zaujetí znevýhodňuje všechny pisatele, co se týká kvality příspěvků po tebou zkoumané stránce. Pomlčka v psaném textu neznamená "mínus" - možná tě to mohlo zmást při čtení.

Za tvojí úžasnou radu děkuji, ale auta už jsem kupoval i sám a problémy jsem neměl.
Baxon
Kontaktovat uživatele:

#206 Příspěvek od Baxon »

Kuaja píše:Baxone obdivuji aktualitu a trefnost tvého příspěvku - asi jsi to nečetl jen tři hodiny, ale přímo ty tři týdny.
Vůči m3maniacovi za to, co popisuješ velký respekt.

S tvým hodnocením dalšího a nějakýma kecama na mě jdi do háje, zřejmě nejsi schopen to pochopit, takže buď tak laskav a zdrž se urážek - proti tobě jsem nic nenapsal a nevím, co si tady z tepla domova vyskakuješ a do někoho kéruješ. Jestli máš zcela zásadní problém, tak se přijeď někdy na auto podívat. Najíst ti nedám, ale normálně probrat to můžeme.
Jestli se směješ pokaždý, když vidíš 17ti palcový ráfky (na začátku příspěvků to bylo napsáno i dobře), tak jsi šťastný člověk a je fajn, že jsi to kamarádům na foru sdělil.

Dobře to tady napsali nejen Redbaron, ale i spoustu dalších spokojených a opakuju, že přesně o tom tohle téma mělo být.
Dej nám odkaz prosím na nějakou tvojí beletrii, která by nás gramaticky a slohově někam posunula a vdechla nám aureolu tvé intelektuální jedinečnosti a schopnosti písemného vyjádření. Řekl bych, že u podobných témat obsažnost a osobní zaujetí znevýhodňuje všechny pisatele, co se týká kvality příspěvků po tebou zkoumané stránce. Pomlčka v psaném textu neznamená "mínus" - možná tě to mohlo zmást při čtení.

Za tvojí úžasnou radu děkuji, ale auta už jsem kupoval i sám a problémy jsem neměl.

mno nebudu to tu zasírat, nikoho neurážím, to není můj styl a nebyl jsem to já, kdo se tady povyšuje, jak báječně se učí a nemusí tedy prodávat auta na pumpě. Ale auto sis tam koupil, tak ti tenhle druh businessu asi nesmrdí.
Celej teatr kvůli kapotě o který jsi věděl, souhlasil a zaplatil a nařknutí prodávajícího z ukradení kol, které jsi nikdy nevlastnil, neměl slíbené ani neviděl. Po té že je nechceš a bla bla bla texty plné protiřečení pořád do kola. Několik možných vysvětlení tu padlo vč. toho, že vás podělal oba třeba bazarník, pokud se nesekl v popisu.
Jakou kdo má marži a ostatní nesmysli, nemusím ani komentovat.

Ani tě neznám a jseš mi volnej, ale nařknout někoho z krádeže na základě toho co jsi tu předvedl, to se mi zdá víc než ubohé.

čau
wacc

#207 Příspěvek od wacc »

Tak sem taky napisu svoji zkusenost.
Tady v inzerci se objevila E39 po FL z nemecka. Nebyla mi sdelena zadna konkretni zavada. Od predani zalohy, kdy bylo auto jeste v nemecku a ja ho nevidel ani na fotce, trvala preprava ke mne snad jen den ci dva. Mel mi ho privest na dodavce jakysi znamy od pana Reneho. V den dovozu mi volal M3maniac, ze uz se veze, at ho ocekavam, ale ze auto neni umyte a ze bude po ceste asi dost spinave. Nevim, zda to byl zamer ci nebyl, ale verim, ze ne. K memu uzasu auto neprijelo na valniku, ale normalne po sve ose bez jakychkoliv RZ. Na valniku totiz bylo jine, nejspis nepojizdne auto a pani byli dva. To me lehce vykolejilo, protoze jsme byli dohodnuti jinak a za dopravu jsem docela hezky zaplatil a navic jsem nevedel jak dlouho a jakym zpusobem s tim autem jezdili. Rychla pohledova analyza neodhalila zadne zavady, jak to tak byva, vse se sebehlo celkem rychle a auto opravdu nebylo nejcistsi a svetelne podminky uz taky nebyly nejlepsi, slibene doklady a dokumenty jsem dostal, zaplatil, odjel.

Do dnesniho dne se po technicke strance neobjevila zadna zavazna zavada. Takze v tomto smeru jsem spokojen.

Bohuzel opticky je na tom auto hure. Orezle misto na zadnim viku kufru bylo jen lehce prelakovano a dale je lak na vice mistech poskozen neodbornym cistenim a i celkove je hodne doskrabane. Vzhledem k uvadenemu vyssimu veku predchoziho jedineho majitele to vypada na zasah manzelky ci vnoucat. Jeste horsi prekvapeni ovsem bylo, kdyz jsem zjistil, ze byla lakovana prava a zadni cast auta, ovsem kvalita lakovani byla mizerna. Lak je jak pomeranc a jsou v nem zapecene kusy prachu ci spiny. Tohle bych ocekaval, ze se pri koupi auta, ktere clovek nema moznost predem v klidu videt, dozvim od prodejce a trochu me to mrzi, protoze bych to auto nejspis nekoupil. Ale i takl jsem to hodil za hlavu a popravde receno rozhodne jsem nemal ani na chvili v umyslu telefonicky se prit o cenu ci si stezovat.

Suma sumarum, verim, ze kdybych takove auto kupoval od jineho profesionalniho prodejce, mohlo by to byt spis horsi. Muj pocit z celeho obchodu je neutralni az lehce pozitivni.
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#208 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

to wacc : ahoj, předpokládám ,že jde o 530iA po 1.majiteli ročník 1920 s najetýma cca 100tkm (už si přesně nepamatuju) ,ale i tak šlo o vzácný a velmi podprůměrný nájezd km což není vůbec běžné. Auto bylo taktéž ve velmi pěkné výbavě pokud si dobře pamatuju el.sedačky s pamětí a dokonce masážema (u pětky jsem viděl poprvé)dvojité skla atd.Mě bylo toto auto deklarované jako unfallfrei tudiž jsem nečekal že by něco mělo být při těchto km v nepořádku,auto jsem osobně projížděl a šlo jak švýcarské hodinky kontroloval jsem motorový prostor podběhy, ,sloupky ,prahy a vše původní bohužel bylo zasrané a já si toho laku nevšimnul a dědečkovi jsem věřil. To že si člověk kterému jsem zaplatil transport patrně udělal ještě nějakej svůj melouch jsem nevěděl,stačilo jen zavolat že to a to není v nepořádku a mohlo se to řešit,tak stejně jsem já mohl řešit v německu případnou kompenzaci za lak. :wink: pokud jsi měl pocit špatné koupě, stačilo říct 530ku v moc pěkné výbavě s těmito km bych prodal velmi rychle. Pro mě je 100tkm a 1.majitel u 9let staré 530ky spíš vzácnost.I tak Ti díky za názor ,protože neutrální až lehce pozitivní je pro mě pořád kladný bod a za to ti ještě jednou díky. :wink: a nejen Tobě ,ale všem včetně Baxona.
MatyACS
Kontaktovat uživatele:

#209 Příspěvek od MatyACS »

po tom co jsem prodal svou první e46 jsem věděl že bez další e46 dlouho nevydržím, sháněním auta jsem pověřil M3maniaca a musím říct, že nejen že je to kouzelník na shánění krásných aut, ale zároveň vzorem všech čestných obchodníků. Ze spolupráce s ním mám opravdu velkou radost a kdybych to měl popisovat podrobně, tak by to bylo na dlouho... prostě perfektní domluva, skvělá služba, vyšel mi vstříc úplně ve všem takže až budu jednou shánět další auto, je úplně jasný a jednoznačný komu zavolám, ještě jednou Díky moc
Petr_L

#210 Příspěvek od Petr_L »

Bohužel předchozí příspěvek neříká nic konkrétního o průběhu obchodu. Možná se to změnilo, ale má zkušenost je tato:

Zapojil jsem se do diskuse ve vláknu M3manic, kam jsem zabrousil, protože jsem hledal někoho spolehlivého pro koupi nového ojetého BMW.

Na fóru ani jinde (např. web nemá) jsem se nedozvěděl žádné konkrétní informace o tom, jak vlastně obchod probíhá. Na výzvu o sdělení konkrétních zkušeností (spokojenost se smlouvou, s kým je vlastně obchod uzavírán, jestli dává nějaké záruky (např. na počet ujetých km), zda jsou vystavována potvrzení o platbě - kupuji auto na firmu) nikdo z fóristů neragoval. M3maniac zareagoval, ale ve smyslu, že neví co bych jako chtěl a proč jsem se nepostavil na jeho stranu v diskusi s Kuajou. Záhy byla tato diskuse výrazně promazána moderátory.

Obrátil jsem se na M3maniaca soukromou zprávou (jak po značném promazání diskuse vyzval moderátor), že bych měl o spolupráci zájem, ale pouze pokud obchod probíhá za standardních podmínek. Již jsem do SZ nepsal, co si pod tím představuji, neboť to bylo více než dost a opakovaně popsáno ve foru. Odpověď byla znovu pro mne neuspokojivá - že neví, co bych jako chtěl, že nechápe, že jsem se nepostavil na jeho stranu. Dále místo informace o ceně za službu jsem byl dotázán, jestli si myslím, že to bude dělat za nějakou almužnu.

Odpověděl jsem mu, že nikoli, že jsem mu chtěl navrhnout pro něj 20-30tis Kč (za čas a vyhledání auta) + úhradu PHM za dopravu + úhradu komunikace (mezin. hovory...). Na výčitky, že jsem se měl v diskusi postavit na jeho stranu, jsem odmítl reagovat. Zároveň jsem mu sdělil, že vzhledem k jeho pokračující emotivní reakci a totální absenci jakýchokoli konkrétních údajů o tom, jak obchod probíhá (a očividné neochotě tyto údaje poskytnout), nemá smysl, aby naše diskuse pokračovala dál.

Závěr: pokud někdo chce před sjednání dovozu auta od M3maniaca vědět, jak obchod konkrétně probíhá - jaké jsou vystavovány doklady a jaké jsou obchodní podmínky, s kým vlastně jedná, zda a jaká bude sepsána objednávka popř. smlouva, jestli dostane potvrzení na zaplacené částky, atd. Tak to bude mít dost těžké. A to už vůbec nemluvím o tom, že by jednal o výše odměny M3maniaca. Přinejlepším si tady na foru vyslouží impertinence od chytrých a zkušených profesionálů, že je lakomý závistivec a sobý hnusec :-).

Pro mě se vzhledem k výše uvedenému spolupráce stala nezajímavou.

Podotýkám, že výše uvedené nevylučuje, že M3maniac umí dovézt slušné auto. Jak ostatně svědčí různé příspěvky.
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#211 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Pane Petře_L ,ja jsem Ti na tvé SZ odpověděl už někdy před několika měsíci a to navíc k Tvému údivu, protože jsi psal ,že se divíš , že jsem Ti vůbec odpověděl. Takže nechápu proč tu opět píšeš A4 kovou esej, kterou už si zde né jednou psal a moderátor Tě upozornil ,že se zde píšou jen osobní zkušenosti. Pokud Tě má odpověď neuspokojila tak mě to mrzí, tak stejně mě mrzí ,že jsi patrně dodnes nezrealizoval koupi vozu a nenašel vhodného dovozce. Zároveň bych Tě chtěl Petře_L poprosit o tvé telefonní číslo,klidně do (SZ) rád bych Ti zavolal abychom to jednou pro vždy uzavřeli :wink: abys to zde již nemusel ucpávat, protože osobní zkušenost se mnou nemáš.

Prosím moderátora o smazání tohoto mého a předchozího příspěvku od Petra_L poté co si to Petr_L přečte. Předem děkuji :wink:
Petr_L

#212 Příspěvek od Petr_L »

M3maniac: odpověď přes SZ.

Osobní zkušenost není o tom, že se někdo setká s nějakou osobou, ale že se to týká konkrétní osoby, která o tom vypovídá (tedy např. nikoli z doslechu). Už ostatně někdo potkal pana mobilního Vodafona? A přitom možná mnohý má osobní zkušenost s jejich službami....

Můj předchozí příspěvek by z výše uvedených důvodů mazán být neměl, neboť je osobní zkušeností. Ale, popravdě, mi je vcelku jedno, jak s ním bude naloženo. Považoval jsem za občanskou povinnost to tady uvést, protože si prostě myslím, že forum je od toho, aby na něj lidi psali s čím se setkali - ať již v dobrém či špatném...
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#213 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Petr_L píše:M3maniac: odpověď přes SZ.

Osobní zkušenost není o tom, že se někdo setká s nějakou osobou, ale že se to týká konkrétní osoby, která o tom vypovídá (tedy např. nikoli z doslechu). Už ostatně někdo potkal pana mobilního Vodafona? A přitom možná mnohý má osobní zkušenost s jejich službami....

Můj předchozí příspěvek by z výše uvedených důvodů mazán být neměl, neboť je osobní zkušeností. Ale, popravdě, mi je vcelku jedno, jak s ním bude naloženo. Považoval jsem za občanskou povinnost to tady uvést, protože si prostě myslím, že forum je od toho, aby na něj lidi psali s čím se setkali - ať již v dobrém či špatném...

No škoda ,že ty zde píšeš několik měsíců dlouhatánské dotazy a připomínky a chceš být co nejlépe informován o tom jak co probíhá a po mé snaze Ti na cokoliv odpovědět v telefonu se obáváš mi dát Tvé číslo. Přestože jsem se snažil Ti odpovědět už v SZ před několika měsíci. Jak jednoduché ,já když po někom něco chci tak mu zavolám, popřípadě si domluvím osobní schůzku. Promiň, ale Ty jsi vše chtěl zde rozebírat do největších detailů a nemáš koule dát mi Tvé tel.číslo do SZ abychom to mohli uzavřít a já Ti mohl odpovědět na všechny Tvé dotazy :wink: To máš jako lidi, co mi napíšou mail s otázkou a já jim na ni odpovím s tím, že pokud to myslí vážně ať mě kontaktují na níže uvedeném tel.čísle a oni mi pošlou druhý mail a pak třetí mail, ano neberu to v potaz do té doby než zavolají, protože spousta lidí se v práci nudí a jejich čas strávenej u psaní mailů platí zaměstnavatel. A pokud mi někdo píše že chce 330d cabrio rok 2007-2008 v m paketu do 600 tis tak co na to říct :wink:

A teď má osobní zkušenost s Tvou osobou Péťo, v SZ si napsal ,že mi Tvé tel. číslo nedáš. Důvod? Jsi přece uvědomělý člověk co ctí všechny občanské povinosti. Prostě píšeš tu jak hledáš seriózního dovozce a nejsi schopen s člověkem o jehož služby jsi projevil zájem promluvit telefonicky aby Ti odpověděl na Tvé všechny dotazy. Přeju Ti hodně štěstí Péťo :wink:
Petr_L

#214 Příspěvek od Petr_L »

M3maniac:
Myslím, že tato komunikace patří do SZ, ale když jinak nedáš....

.... jsi zbytečně agresivní.... začal jsem Ti odpovídat, včetně reakcí na Tvé invektivy, ale nestojí to za to a nikam by to nevedlo....

Není důvod to tak prožívat. Ty nabízíš službu a já z popsaných důvodů nemám zájem ji využít. Nic víc nic míň. Není v tom nic osobního. Zasnubovat se (asi) nehodláme, a manželku si taky nepůjčujeme. Stojíš-li o mě jako o potenciálního zákazníka, nic Ti nebrání udělat to, co tak vehementně chceš po mě - poslat mi na Tebe telefon do SZ. Kdo ví, třeba pokrčím rameny nad Tvými drobnými urážkami a snahou o zesměšnění a ještě se na Tebe někdy obrátím. A tím také získáš můj telefon... a budou všichni spokojení a na světě zavládne klid a mír... :)

Víc se k tomu nehodlám a nebudu tady ve vlákně vyjadřovat. Pokud má někdo zájem či potřebu, tak přes SZ.

Péťa :lol:
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#215 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Petr_L píše:M3maniac:
Myslím, že tato komunikace patří do SZ, ale když jinak nedáš....

.... jsi zbytečně agresivní.... začal jsem Ti odpovídat, včetně reakcí na Tvé invektivy, ale nestojí to za to a nikam by to nevedlo....

Není důvod to tak prožívat. Ty nabízíš službu a já z popsaných důvodů nemám zájem ji využít. Nic víc nic míň. Není v tom nic osobního. Zasnubovat se (asi) nehodláme, a manželku si taky nepůjčujeme. Stojíš-li o mě jako o potenciálního zákazníka, nic Ti nebrání udělat to, co tak vehementně chceš po mě - poslat mi na Tebe telefon do SZ. Kdo ví, třeba pokrčím rameny nad Tvými drobnými urážkami a snahou o zesměšnění a ještě se na Tebe někdy obrátím. A tím také získáš můj telefon... a budou všichni spokojení a na světě zavládne klid a mír... :)

Víc se k tomu nehodlám a nebudu tady ve vlákně vyjadřovat. Pokud má někdo zájem či potřebu, tak přes SZ.

Péťa :lol:

No to je zvláštní, to co zde napíšeš Ty by se nemělo určitě mazat a to co Ti na to zde odpovím já patří do SZ :D něco jako o dvou metrech :wink: Takže pěkně popořádku, já Ti žádnou službu nikdy nenabízel a Ty jsi si zde v XXX příspěvcích mohl přečíst reference na mě. Každej člověk s průměrnou inteligenci by se v tom vyznal a vzal by si z toho co potřebuje. Ty ovšem jsi člověk s inteligencí nadprůměrnou ,protože jestli se nemílím a odhaduju Tě dobře tak máš určitě minimálně VŠ :wink: já protože jsem člověk jen s tou průměrnou inteligencí dokonce ani nevím co jsou to invektivy :wink: nikdy v životě jsem tento výraz nepoužil a myslím si , že ani nepoužiju :wink:

Závěrem bych chtěl říct, že jsem Tě nikde neurážel,nezesměšňoval a už vůbec na Tebe nebyl agresivní. :wink: A abych nezapoměl, jsem moc rád ,že na spolupráci nás dvou máme úplně stejnej názor :wink: jo a tel.číslo na mě zde najdeš minimálně na sto místech :wink:

P.S. jsem moc rád , že se tady k tomu nehodláš a nebudeš víc vyjadřovat :wink: a pokud jsem byl k Tobě moc agresivní tak se moc omlouvám. :wink:
nehpo

#216 Příspěvek od nehpo »

Petovi odporucam navstivit najblizsiu predajnu Skoda Auto a podpisat tam leasing na Fabiu - budes to mat osetrene a budes spokojny - aj ked mam pocit ze ty vlastne ziadne auto nechces kupit, si tu kvoli rozdavaniu mudrosti :lol:
Mirek

#217 Příspěvek od Mirek »

Včera jsme se stavili u M3maniaka pro jedno krásné BMW pro mého dobrého kamaráda. Musím říct, že výlet přes půl republiky se vyplatil. Auto je čisťounké, udržované a seriózně vypadající. Myslím, že bude dělat radost. Cesta domů byla příjemná, velmi svižná a za 6,4 litru nafty :)

Díky za super jednání i za výborné kafe! Mám z toho obchodu fakt dobrý pocit.
ARMAN

#218 Příspěvek od ARMAN »

nehpo píše:Petovi odporucam navstivit najblizsiu predajnu Skoda Auto a podpisat tam leasing na Fabiu - budes to mat osetrene a budes spokojny - aj ked mam pocit ze ty vlastne ziadne auto nechces kupit, si tu kvoli rozdavaniu mudrosti :lol:
+1 :)

na jednu stranu Peťu chapu že chce doklady, stvzenky a smlouvy takhle by to mělo byt a nevim jestli Maniak takhle funguje nebo ne ale na druhou stranu sam mam pravidlo - člověk co mi nechce dat na sebe telefon NEMA ZAJEM, muže se do mailu božit že jo ale nakonec se s nim nikdy neuděla obchod
tom1283

#219 Příspěvek od tom1283 »

Ak dovolíte, prispejem aj ja s mojou skúsenosťou. Už je to viac ako rok, čo som chcel som kúpiť peknú E46, ale predtým som BMW nevlastnil a bál som sa kupovať auto na vlastnú päsť. Tu na fóre som sa dočítal o M3maniacovi a mal dobré referencie tak si vravím brnknem mu. Renému som do telefónu povedal, že chcem 328i sedan, 1. majiteľ, nebúrané a bez korózie. Nemal som žiadne špeciálne požiadavky na výbavu ani na farbu interiéru, chcel som len dobrý technický stav. Mal som k dispozícii niečo cez 8tisíc Euro na auto + peniaze na dovoz. René ma upozornil, že za tie peniaze sa mu nepodarí asi zohnať auto so 100tisíc km. Bol som si vedomý, že to bude nábeh cez 200tisíc ale ak je technický stav v poriadku km ma nezaujímajú. Ešte som mu hovoril, či by mi zohnal striebornú metalízu :D Povedal, že 10 ročné auto sa kupuje podľa stavu a možno 1 z 10 kusov bude dobré a to určite nebude strieborné. No nič, upustil som aj od farby vozu. Uzavreli sme to, že sa ozve a už som čakal. Prešiel skoro mesiac a volal mi, že má pre mňa 2 kusy jedno strieborné a druhé čierne. Večer sme sa stretli na dohodnutom mieste, dal som mu zálohu, podpísal mi papier o prevzatí zálohy a povedal, že pozrie oba kusy a zoberie to krajšie. O 24 hodín na tom istom mieste som už mal pristavenú moju striebornú 328i a dokonca v M-packete a s 18" elektrónmi vzor 32
Všetko sedelo tak ako sme sa dohodli. Serviska vyplnená do 164tis. km, auto malo v čase keď ho doviezol 184 tis. papiere s 1. majiteľom, 4kľúče. Interiér bol šedý ale bez jedinej škvrny pekný a čistý. Auto malo nejaké drobné kozmetické chyby na laku ale nič vážne, všetko sme si spolu prešli. Nič nezatajoval, všetko mi poukazoval na mieste. Svietila mi žltá kontrolka motora, vyzeralo to na lambdu, plánoval som to dať na diagnostiku nakoniec to bola prasknutá hadica na saní a bolo po probléme. Stálo to asi 7 euro :D
Ešte jedna vec ma znepokojovala a asi 3 týždne som hľadal príčinu. Mechanik mi nič nenašiel, vraj auto je v poriadku. Niečo mi klepotalo keď som šiel pomaly po nerovnostiach. Na skúšobnej jazde som to nepočul keďže sme auto boli prebehnúť po dobrej ceste. Dokonca som vtedy písal aj Renému, či mi s tým nevie pomôcť a bol ochotný mi vybaviť svojho mechanika, že sa mi na to mrkne. Nakoniec to nebolo treba a našiel som príčinu sám, bolo horné uloženie zadného tlmiča, oprava asi za 10 euro. Prečo to sem píšem? Asi preto, že 10 ročné auto nemôže byť v 100% technickom stave ale tie chyby, ktoré auto malo sa dali odstániť za pár drobných. Dodnes som s autom odjazdil 22tisíc km (v zime nejazdilo) a okrem spotrebných vecí sa na ňom nič nepokazilo. Musel som vymeniť vodnú pumpu a zadné ložiská, ktoré sa začali ozývať ale to pri 200 tisíc km je myslím úplne normálne. Ďalšie investície do auta boli z mojej vlastnej iniciatívy, nie preto, že by sa niečo vysypalo.
Aby som to zhrnul: René je férový človek, ktorý ochotne poradí a pomôže, čo sľúbil to aj dodržal. Ešte si dal námahu nájsť mi strieborné auto v krásnom stave presne podľa mojich predstáv aj keď mi mohol dotiahnuť prvú E46 spoza hraníc. Pri kúpe mojho ďalšieho BMW sa na neho znovu obrátim. Je s ním totiž radosť spolupracovať.
P.S. za ten rok čo sa pohybujem na bmwklube u nás na Slovensku som videl veľa E46tiek ale máloktorá je tak zachovalá ako moja. René, nech sa darí a ďakujem za krásne auto, ktoré mi každý deň robí radosť.
Tomáš
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#220 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Díky :wink: jsem rád ,že ti sělá radost.
Odpovědět