Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
orig radio vs zesilovac
Da sa napojit sub aktviny aj pasivny+zosil. Potrebujes adapter http://www.sega.sk/hifigarage/index.php ... vyraz=lt3h toto napojis paralelne na zadne repro a mas cinch vystup na zapojenie zosika.Alebo zohnat sub(zosilovac) s vysokourovnovym vstupom 

130maxi píše:Da sa napojit sub aktviny aj pasivny+zosil. Potrebujes adapter http://www.sega.sk/hifigarage/index.php ... vyraz=lt3h toto napojis paralelne na zadne repro a mas cinch vystup na zapojenie zosika.Alebo zohnat sub(zosilovac) s vysokourovnovym vstupom
Tohle opravdu staci? A nebude to mit nejaky vliv na kvalitu zvuku at uz v zadnich repro nebo v samotnem zesaku a subwooferu?
///M3
pavucik9: signal spinani zesilovace-Remote se da vzit i z kabelu na el.motorovou antenu,neni potreba tahat kabel od spinacky.
Jinak parkrat uz jsem mel moznost tento typ prevodniku,ktery se pouziva na zmenu vysokourovnoveho vstupu na nizkourovnovy vystup, a u OEM instalace to nema zadny vetsi vliv na kvalitu zvuku,ale pokud by jsi to myslel z Carhifi vazne,tak bych si to do auta nedal zvlast na HF repro nebo woofer.Hodne diky teto vecicce mizi detaily v pisni.
Jinak parkrat uz jsem mel moznost tento typ prevodniku,ktery se pouziva na zmenu vysokourovnoveho vstupu na nizkourovnovy vystup, a u OEM instalace to nema zadny vetsi vliv na kvalitu zvuku,ale pokud by jsi to myslel z Carhifi vazne,tak bych si to do auta nedal zvlast na HF repro nebo woofer.Hodne diky teto vecicce mizi detaily v pisni.
Zdravím,
s dovolením tohle téma trochu opráším.
Jako Remote control lze použít kabel s 12V? Odkudkoli přivedený? Řeším tenhle problém na E39 a nebyl jsem si jist, jestli v něm není třeba nižší napětí nebo tak... Taky bych nerad svůj novej zesík odpálil.
Je možné vyvést nezesílený signál přímo z rádia?? Pak by měl být výsledný zvuk kvalitnější...
Díky.
s dovolením tohle téma trochu opráším.
Jako Remote control lze použít kabel s 12V? Odkudkoli přivedený? Řeším tenhle problém na E39 a nebyl jsem si jist, jestli v něm není třeba nižší napětí nebo tak... Taky bych nerad svůj novej zesík odpálil.

Je možné vyvést nezesílený signál přímo z rádia?? Pak by měl být výsledný zvuk kvalitnější...
Díky.
blbost, je tam 12V. pokud chceš v autě opravdu kvalitní zvuk a ne jenom nějaké hučení z kufru, tak se na nějaké high/low adaptéry vykašli a kup si nějaké rádio co bude mít aleespoň 2 x rca, slušný zes. Na http://www.autohificlub.cz je sekce bazar, dají se tam sehnat slušné věci za rozumné peníze.
-
- Kontaktovat uživatele:
Řeším ten samý problém...
1) Kam napíchnout zesik a potom i basu když nic krom stropních repro v kufru není???
2) Pokud se napíchne na stropní repro zesik, bude to pouze pro tu basu nebo to bude pro všechny ostatní repros?
3) Musím měnit origo rádio, pokud chci kvalitní zvuk, nebo se to dá obejít se zacháním origo stroje???
SRY, že se ptám asi na takto triviální věci ale vůbec tomu nerozumím...
Dík
1) Kam napíchnout zesik a potom i basu když nic krom stropních repro v kufru není???
2) Pokud se napíchne na stropní repro zesik, bude to pouze pro tu basu nebo to bude pro všechny ostatní repros?
3) Musím měnit origo rádio, pokud chci kvalitní zvuk, nebo se to dá obejít se zacháním origo stroje???
Dík

honza440 píše:blbost, je tam 12V. pokud chceš v autě opravdu kvalitní zvuk a ne jenom nějaké hučení z kufru, tak se na nějaké high/low adaptéry vykašli a kup si nějaké rádio co bude mít aleespoň 2 x rca, slušný zes. Na http://www.autohificlub.cz je sekce bazar, dají se tam sehnat slušné věci za rozumné peníze.
mas pravdu, tak jsem to resil v predchozich autech, ale neorginalni radio nevypada v bmw e46 ci e39 vubec hezky, narusi to vzhled palubni desky, navic kdyz tam mam orig navi 16:9, tak bych ji nerad daval pryc... proto se tazu na tato provizorni reseni... viz dotaz vyse.
///M3
Panaque píše:Řeším ten samý problém...
Dík
Tak to jsme dva a jsme na tom uplně stejně poradte někdo pls Díky
Panaque napsal:
Dík Wink
Já mám taky úplně stejnej problém...
Dík Wink
Já mám taky úplně stejnej problém...

pridavam sa aj ja, mam origo OEM radio s navi a chcel by som z neho vyviest RCA vystupy, neviem ci to je Becker, ale pravdepodobne to radio by malo byt Becker, ak nie, tak ma opravte, malo by stacit taketo nieco: http://www.autoradia.sk/6-pole-mini-iso-jack-4rca-jacks ???
resp. ak ide len o prevod vysokourovnovych vystupov na RCA, tak to mi ani netreba pretoze v zosikoch mam vysokourovnove vstupy, a taktiez by ma zaujimalo ako do nich dotiahnut remote kablik.
....co sa tyka tych poznamok, ze treba vymenit povodne radio s kazetou za ovela lepsie napr. sony, to sa mi nezda najvhodnejsie riesenie, pretoze radia zn. Becker s navi sa pohybuju od 20000cz a vyssie, preco by nemalo radio Becker hrat kvalitnejsie? Ved znacka hovori sama o sebe, ze to neni nijaky shit a ked to napojim na zosiky a vymenim vsetky repro, malo by ist o ovela lepsi zazitok z hudby ako napojit nejake 1din radio sony, ktore sa neda ani ovladat na volante ani nema navi a napojit ho na povodne repro, len preto ze ma vystupy o trosicku silnejsie ako povodne radio, tolko moj nazor
resp. ak ide len o prevod vysokourovnovych vystupov na RCA, tak to mi ani netreba pretoze v zosikoch mam vysokourovnove vstupy, a taktiez by ma zaujimalo ako do nich dotiahnut remote kablik.
....co sa tyka tych poznamok, ze treba vymenit povodne radio s kazetou za ovela lepsie napr. sony, to sa mi nezda najvhodnejsie riesenie, pretoze radia zn. Becker s navi sa pohybuju od 20000cz a vyssie, preco by nemalo radio Becker hrat kvalitnejsie? Ved znacka hovori sama o sebe, ze to neni nijaky shit a ked to napojim na zosiky a vymenim vsetky repro, malo by ist o ovela lepsi zazitok z hudby ako napojit nejake 1din radio sony, ktore sa neda ani ovladat na volante ani nema navi a napojit ho na povodne repro, len preto ze ma vystupy o trosicku silnejsie ako povodne radio, tolko moj nazor
ako to myslis ze kazeta =cd kvalita, ale ved ja nehodlam pocuvat kazetu, v tom OEM audiu bol aj cd menic aj kazeta, tzn. naco by davali cd do radia ked je k tomu cd menic?, ale co je hlavne, je na radiu display s navi + ovladanie palubneho pocitaca, co nevyhodim len tak z auta, preto aby som tam dal nejake univerzalne radio, premna zamna nech tam ten otvor na kazety je, urcite to neznamena ze radio nie je kvalitne
-
- Kontaktovat uživatele:
k čemu tady je ten konektor soundsystem? k něčemu tam přece být musí ,neví to pls někdo? http://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=98795