Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
525TDS Chiptuning....podělte se o zkušenosti
matal píše:GeorgosAc píše:dieselpower ma tady jen ty nej doporuceni.. jeste jsem tady nevidel na ne jakoukoli krytiku
asi jsi myslel dieseltechnik,ne? Je to fy.u které mají členové slevu na chip..
pisu , myslim rikam... jk rika matal.. je to ta firma co LukasH domluvil slevy....

mel jsem nejaky vino , takze to bude asi ono

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak včera jsem to taky nechal čipnout v diesel-techniku
Nechal jsem nejdřív udělat GO motoru a novou spojku. A rovnou tam mám i KN sport. filtr (vložku)
Rozdíl zatím pozuruju hlavně v průběhu otáček.
1) se mi snížily volnoběžné otáčky (ručička klesla asi o 1-2mm) ale překvapivě se motor chvěje míň než předtim. Ovšem chce to trochu víc plynu při rozjezdu na 2ku z nižších rychlostí.
2) motor jde snáž do otáček jako by chytil druhej dech.
3) lepší pružné zrychlení
4) spotřeba při hodně volné jízdě z ČB do Kladna 6.7l/100km podle palubáku * při zpáteční jízdě s čipem a střední jízdě s občasným ověřením nárůstu výkonu
6.5l/100km podle palubáku
Musím ale říct, že nějakej extra brutál rozdíl jsem nezaznamenal, ale prý se to u nějakých tds projevuje postupně klidně i 14dní.Máte s tím někdo zkušenost?
Jinak s přístupem opravdu max spokojenost. Vřele doporučuju
Diesel-technik

Rozdíl zatím pozuruju hlavně v průběhu otáček.
1) se mi snížily volnoběžné otáčky (ručička klesla asi o 1-2mm) ale překvapivě se motor chvěje míň než předtim. Ovšem chce to trochu víc plynu při rozjezdu na 2ku z nižších rychlostí.
2) motor jde snáž do otáček jako by chytil druhej dech.
3) lepší pružné zrychlení
4) spotřeba při hodně volné jízdě z ČB do Kladna 6.7l/100km podle palubáku * při zpáteční jízdě s čipem a střední jízdě s občasným ověřením nárůstu výkonu

Musím ale říct, že nějakej extra brutál rozdíl jsem nezaznamenal, ale prý se to u nějakých tds projevuje postupně klidně i 14dní.Máte s tím někdo zkušenost?
Jinak s přístupem opravdu max spokojenost. Vřele doporučuju

-
- Kontaktovat uživatele:
Pavel píše:kua mě ten chip taky láka,ale rozumím tomu jak koza petržely...co vše se na autě upravuje (TDS) ??? jsem tydýt,najde se někdo kdo mi to vysvětlí děkuji...
Prostě ti vyndaj řídící jednotku a nahrajou do ní jinej software. Nevim co všechno tim softwarem změní, ale říkal mi něco o časování ventylů, množství směsi atak. Tyhle úpravy maj za následek taky vyšší tlak turba.
Tady si můžeš přečíst jak se to dělá podrobně http://www.diesel-technik.cz/chiptuning/
-
- Kontaktovat uživatele:
DRZDK525 píše:mužu se tě zeptat na kolik tě to vyšlo?
a co myslíš tou generálkou? uvažuju taky o chipu a když to tady čtu tak už abych ho měl..dik
Chip 3500,-kč a filtr K&N 2100,-kč
Generálkou motoru jsem myslel nový šály, uložení kliky, kroužky, vstřiky, změření tlaků, přetěsnění, rozvody atak. Potom jsem dal novou spojku a zkontroloval turbo

AdaM5 píše:DRZDK525 píše:mužu se tě zeptat na kolik tě to vyšlo?
a co myslíš tou generálkou? uvažuju taky o chipu a když to tady čtu tak už abych ho měl..dik
Chip 3500,-kč a filtr K&N 2100,-kč
Generálkou motoru jsem myslel nový šály, uložení kliky, kroužky, vstřiky, změření tlaků, přetěsnění, rozvody atak. Potom jsem dal novou spojku a zkontroloval turbo
Zapomnel jsi napsat, ze tahle cena je jen pro cleny klubu coz DRZDK525 zatim neni...

N54 PWR