Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
vzduchovy kompresor
amusko píše:Ahojte, viete mi povedat, na co sluzi vzduchovy kompresor na M3 e36? Je hned vedla klimatizacneho kompresora. Generalkujem motor a nevieme prist na to, k comu sluzi.
Dak za info.
ahoj nevim jestli ti to povim přesně, ale spiná se věčinou při studeným motoru ,a pomáhá tlačit výfukový plyny ,aby se nezanásely katalizátory, nebo nějak tak by to mělo být.
Daimler píše:amusko píše:Ahojte, viete mi povedat, na co sluzi vzduchovy kompresor na M3 e36? Je hned vedla klimatizacneho kompresora. Generalkujem motor a nevieme prist na to, k comu sluzi.
Dak za info.
ahoj nevim jestli ti to povim přesně, ale spiná se věčinou při studeným motoru ,a pomáhá tlačit výfukový plyny ,aby se nezanásely katalizátory, nebo nějak tak by to mělo být.
Tak je!
ten kompresor bezi je chvili po startu (asi tak 2-3min), pres kanaly v hlave zene vzduch do svodu, aby se spalil prebytek benzinu (pri startu studeneho motoru cast benzinovych par jde nevyuzite do vyfuku)... bez nejakeho omezeni jej lze vymontovat, staci jen zaslepit ten vstup do hlavy... ma to smysl hlavne pri prestavbe na race a soucasnem vyndani klima kompresoru, da se tak dohromady ubrat asi 20kg
“Ability is what you're capable of doing.”
Hanz píše:ten kompresor bezi je chvili po startu (asi tak 2-3min), pres kanaly v hlave zene vzduch do svodu, aby se spalil prebytek benzinu (pri startu studeneho motoru cast benzinovych par jde nevyuzite do vyfuku)... bez nejakeho omezeni jej lze vymontovat, staci jen zaslepit ten vstup do hlavy... ma to smysl hlavne pri prestavbe na race a soucasnem vyndani klima kompresoru, da se tak dohromady ubrat asi 20kg
jo, to je uplně nejpřesnější popis. Já to mám vybraný u race káry, ale zbyly tam hadice s ventilem, který to jakoby zaslepuje po té, co se motor ohřeje a přestane jakoby běžet na sytič.