pečlivě jsem pročetl celé forum a tak si chci par informaci sam pro sebe tak trochu sesumírovat a Vy bando zkušená určitě příjdete na něco na co jsem zapomněl.
o mém m3:
11/2001, 18", původní stav, do výměny oleje podle palubního kompu 2650km, je tam smg, gumy letni (michelin pilot) zimni continental ts810, oboje nove, před 1500 nové brzdy a komplet diagnostika (vše doklad)
bude se pohybovat hlavně brno-ostrava a v těch dvou městech
1)olej - pochopil jsem, že jediný co má smysl je castrol tws 10w-60, ok, objednáno dneska v noci par litrů...ale jak je to se spotřebou oleje??je nutné hlídat ho častěji, nebo prostě počkat až se ozve žlutá kontrolka..?
2)brzdovka - FTE DOT 5.1
3)brzdy obecně, naštěstí tam mám nové komplet i s třemnama před 1500km, tak to snad na nějakou dobu nebudu řešit:)
4)hlavní co mi teď dělá starosti jsou zvuky na které nejsem u aut zvykly...rozumějte mi - zavodím na motorkách a u těch vám vysvětlím a dobře poradím u uuuuplně všech možných i nemožných problému, ale tady jsem tak nějak mimo, protože moto nemá žádný diferáky:) - no o čem píšu - už když jsem to kupoval v malých rychlostech při rejdu jde slyšet bez rádia a klimy takové mechanické zvuky...většina lidí mi říkala, je to mko, prostě to nikdy nebude "silky smooth" jen se chci poradit, abych něco nepropásl...a jak s olejem do toho?jak a kdy kontrolovat a jak měnit?spolu s normálním olejem?
5)něco podobného je asi SMG...bylo mi již několikráte řečeno, že není špatné, ale že dělá rázy..na což jsem taky brzy přišel sám - mám osobní pocit, že v pomalém řežimu když řadí okolo 2-3 tis otáček tak ten ráz při řazení se tomu nelibí...ael kdykoli vyše už je to jak má být...chápu prostě závodní převodovka, sám to znám z motorek, kdy v nizkých otáčkach je řazení se sekvencí o poznání horší..a jak je to s olejem do něj?po jaké době a kde a jak kontrolovat???
6)už kosh, když jsme to byli projet říkal, že to bude chtít max pár silentbloků zatím, spíše by mě zajímalo u jakých zvuků se už mám mít napozoru, nechci aby mi něco uniklo. na servis v okolí ostravy asi vím kam, ale kam v okolí brna, víte někdo?taky jsem se tady dočetl, jak kosh slyšel mechanický zvuk a nakonec to byl naštěstí jen nějaký bordel v kolech, ok, to by mě vůůbec nenapadlo, takže tohle si sem tam projedu...
7)taky moc díky tomu (bohužel si teď přesně nevzpomenu na nick) který tady psal, jak "spojkovat" s smg, velice užitečná věc na dragy.

9)navigace - jde někde sehnat nějaké nové cd do té velké navigace co v tom je?protože je to uplně ale úplně bez informaci o česku a je tam jen cd, ne dvd:(už z toho uplně bláázním, když na mě ta televize pořád bliká, že jedu krajinou nikoho:)jde do toho velkého panelu nahrát i něco co v tom původně není..?třeba jako televize nebo tak něco..?ptám se spíše ze zvědavosti:)
vím, že jsem udělal dlouhý thread, ale snad jsem sem napsal vše co jsem se chtěl optat:)díky všem za jakoukoli pomoc a radu, jsem nový jak ve světě rychlých 4kol, tak ve světě bmw tak ve světe zadokolek, takže prostě benjami¨ínek:)
btw, pokud někdo potřebuje radu s moto, jsem furt online:)