již delší dobu se potýkám s pískáním někde u motoru (motor by to neměl na 99% být). Dneska jsme to koumali snad 2 hodiny a nevíme si rady. Pískání se projevuje cca od 2 tisíc otáček nahoru a s vyššími otáčkami stoupá na frekvenci (vyšší tón). Kolem 5-6 tis je to už jak na píšťalku pro psa. S puštěním plynu a poklesem do volnoběhu taktéž piská, tlumí se.
Dneska jsem měnil olej 10W60, napínací i vodící kladku, byl jsem na přeměření alternátoru, díval jsem se na řemen, zkoušel jsem kompresor klimy, viskospojka to taky není ... tak už si nevím rady co by to mohlo být. Pískání jde jako by blízko Vanos.
Je možné aby pískal Vanos? Začínám být bezradný, moc se v tom nevyznám a bolí mě s autem jezdit. Musím ještě odjet týden než se mi přihlásí nové koupené auto a chci to pořešit, než úplně zazimuji.
Zítra se pokusím nahrát video no snad mi dáte někdo tip. Díky !!
A druhá otázka co je tohle za díl ??

Mám podezření že by to mohl být on, nálepka už byla mírně ošumtělá ale přečetl jsem Denso a Made in Japan ... na schémátku :

jsem to taky nenašel a nebo blbě hledal... vypadá to jako by nějaký kompresor, vede do něj hadice ze sání a pak další někam do motoru, ale tam už jsem svítilnou neviděl ...no nevím nevím