Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
DOPORUČTE OLEJE M3 e46 r.v.01
-
- Kontaktovat uživatele:
sic píše:Meda píše:Leju do M5 Castrol Edge Sport 10W-60 a ted jsem se na zahranicnim foru docetl, ze to neni ten uplne pravy olej, jak to tedy je?
Pry se pouziva jak ten Valvoline, tak pry i Liqui Moly neni spatny..
hlupost...
Edge reps. Edge Sport = TWS
takze to kludne lej dalej
Tak to neni pravda. Slyšel jsem, že Formula RS a TWS jsou identický, ale Edge Sport a TWS rozhodně ne.
Dally píše:sic píše:Meda píše:Leju do M5 Castrol Edge Sport 10W-60 a ted jsem se na zahranicnim foru docetl, ze to neni ten uplne pravy olej, jak to tedy je?
hlupost...
Tak to neni pravda. Slyšel jsem, že Formula RS a TWS jsou identický, ale Edge Sport a TWS rozhodně ne.
Nie je to pravda, mas to niecim podlozene ? A kde si to "slyšel" ? Rad sa poucim.

sic píše:Dally píše:sic píše:[quote="Meda"]Leju do M5 Castrol Edge Sport 10W-60 a ted jsem se na zahranicnim foru docetl, ze to neni ten uplne pravy olej, jak to tedy je?
hlupost...
Nie je to pravda, mas to niecim podlozene ? A kde si to "slyšel" ? Rad sa poucim.

Tak minimálně nechápu, přoč by Castrol vyráběl souběžně 2 identické oleje s ruzným názvem a marketingem... Že mají stejnou viskozitu a rozsah teplot, taky neznamená identická aditiva. A že pán z Castolu napíše "jestli nemůžeš sehnat TWS, lij tam EDGE" je spíš důkaz, že si sami "serou do huby", řečeno lidově. Sousloví "vykonnostně nahraditelný" neříká nic o složení. Teorie je taková, že TWS byl vyvinut ve spolupráci s BMW M a je doporučeným olejem.
Ale samozřejmě si sam lij třeba vegetol, tak "ušetříš"...
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
podstatny je bych rekl ze olej splnuje potrebnou viskozitu a všechny hlavní aspekty , aditiva pak uz resit je to stejny jako resit jestli castrol nebo valvoline
hlavní je že tam neleje zadnej patok jako většina bezmozků 

E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant

E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
Dally píše:sic píše:Dally píše:[quote="sic"][quote="Meda"]Leju do M5 Castrol Edge Sport 10W-60 a ted jsem se na zahranicnim foru docetl, ze to neni ten uplne pravy olej, jak to tedy je?
hlupost...

Tak minimálně nechápu, přoč by Castrol vyráběl souběžně 2 identické oleje s ruzným názvem a marketingem... Že mají stejnou viskozitu a rozsah teplot, taky neznamená identická aditiva. A že pán z Castolu napíše "jestli nemůžeš sehnat TWS, lij tam EDGE" je spíš důkaz, že si sami "serou do huby", řečeno lidově. Sousloví "vykonnostně nahraditelný" neříká nic o složení. Teorie je taková, že TWS byl vyvinut ve spolupráci s BMW M a je doporučeným olejem.
Ale samozřejmě si sam lij třeba vegetol, tak "ušetříš"...[/quote]
Tak minimalne by ti z toho mohlo logicky vyplynut, ze Castrol jeden z tychto olejov uz nevyraba.
Staci zadat par anglickych slovicok do googlu a zistis sam ktory

RS, TWS, Edge su len obchodne nazvy.
Pan z Castrolu si to urcite vycucal z prstu a vobec nebral do uvahy specifikacie... urcite "mal skladom" iba edge

Ano, teoria je taka... v praxi sa ale vyvijal olej 10w60 pre Motorsport diviziu - to, ze ci sa volal TWS, resp. teraz Edge je len marketing.
Ale urcite si tych olejov vyskusal dost, ze ?

tak dnes jsem celou věc řešil přímo u Castralu a vážně mají celou marketingovou politiku rozdělenou na dve kategorie, autorizované dielery a neautorizované (benziny, neznačkové servisy atd) pro neznačkové edge motorspor 10w60t a pro Renocar atd tws 10w60, je to shodné i u Škodovek tam dávají nějaké slx a na benzině mají edge 0w30,ale stejně nevím co dát do převodovky