Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

DOPORUČTE OLEJE M3 e46 r.v.01

Zde povídání pouze o ///M powerech :-)
Zpráva
Autor
MYKY

#1 Příspěvek od MYKY »

Nazdárek,
všude na fooru píšete jaký olej dát do motoru Castrol 10w60, velkoobchod mi nabízí Castrol edge sport, je to shodné jako uvedené "myslím, že někdo psal TWS" ????

Pak bych měl prosbu - jaký olej dát do převodovky a diferencialu.Mooooc díky, za pomoc.
ThomasW201
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od ThomasW201 »

ne, potřebuješ skutečně Castrol TWS Motorsport 10W-60, vzadu na etikete je napsano, ze je to pro M3. Nekdo pouziva Valvoline 10W-60 pry se min hreje.
Ori

#3 Příspěvek od Ori »

Olej-samosvorny diferencial pouze "Castrol SAF XJ"
Olej-manualni prevodovka bych dal tenhle:
(ATF) Dexron IID a (ATF) Dexron III (třeba poradí někdo nějakej lepší)
Meda

#4 Příspěvek od Meda »

Leju do M5 Castrol Edge Sport 10W-60 a ted jsem se na zahranicnim foru docetl, ze to neni ten uplne pravy olej, jak to tedy je?

Pry se pouziva jak ten Valvoline, tak pry i Liqui Moly neni spatny..
blesk666

#5 Příspěvek od blesk666 »

ja tiez ale na M3 E36 kvoli tomu pouzivam Valvoline VR1 10W60
MYKY

#6 Příspěvek od MYKY »

tady fákt nikdo nezná olej do převodovky :-)
Hyena
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Hyena »

Kup origo BMW...jsou ho tam tak 2 litry max.
KEHO rennsport
sic

#8 Příspěvek od sic »

Meda píše:Leju do M5 Castrol Edge Sport 10W-60 a ted jsem se na zahranicnim foru docetl, ze to neni ten uplne pravy olej, jak to tedy je?

hlupost...
Edge reps. Edge Sport = TWS
takze to kludne lej dalej
Dally

#9 Příspěvek od Dally »

sic píše:
Meda píše:Leju do M5 Castrol Edge Sport 10W-60 a ted jsem se na zahranicnim foru docetl, ze to neni ten uplne pravy olej, jak to tedy je?

hlupost...

Tak to neni pravda. Slyšel jsem, že Formula RS a TWS jsou identický, ale Edge Sport a TWS rozhodně ne.
sic

#10 Příspěvek od sic »

Dally píše:
sic píše:

hlupost...

Tak to neni pravda. Slyšel jsem, že Formula RS a TWS jsou identický, ale Edge Sport a TWS rozhodně ne.

Nie je to pravda, mas to niecim podlozene ? A kde si to "slyšel" ? Rad sa poucim.

Obrázek
Dally

#11 Příspěvek od Dally »

sic píše:
Dally píše:
sic píše:[quote="Meda"]Leju do M5 Castrol Edge Sport 10W-60 a ted jsem se na zahranicnim foru docetl, ze to neni ten uplne pravy olej, jak to tedy je?

hlupost...

Nie je to pravda, mas to niecim podlozene ? A kde si to "slyšel" ? Rad sa poucim.

Obrázek[/quote]

Tak minimálně nechápu, přoč by Castrol vyráběl souběžně 2 identické oleje s ruzným názvem a marketingem... Že mají stejnou viskozitu a rozsah teplot, taky neznamená identická aditiva. A že pán z Castolu napíše "jestli nemůžeš sehnat TWS, lij tam EDGE" je spíš důkaz, že si sami "serou do huby", řečeno lidově. Sousloví "vykonnostně nahraditelný" neříká nic o složení. Teorie je taková, že TWS byl vyvinut ve spolupráci s BMW M a je doporučeným olejem.
Ale samozřejmě si sam lij třeba vegetol, tak "ušetříš"...
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od MattyX Moderátor »

podstatny je bych rekl ze olej splnuje potrebnou viskozitu a všechny hlavní aspekty , aditiva pak uz resit je to stejny jako resit jestli castrol nebo valvoline :) hlavní je že tam neleje zadnej patok jako většina bezmozků :lol:
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
Meda

#13 Příspěvek od Meda »

Co jsem se docetl, tak nekteri, co tam liji TWS pozoruji mensi spotrebu oleje, coz bych take sam uvital, asi na tom neco bude, pri pristi vymene ho tam naliju :)
sic

#14 Příspěvek od sic »

Dally píše:
sic píše:
Dally píše:[quote="sic"][quote="Meda"]Leju do M5 Castrol Edge Sport 10W-60 a ted jsem se na zahranicnim foru docetl, ze to neni ten uplne pravy olej, jak to tedy je?

hlupost...

Obrázek[/quote]

Tak minimálně nechápu, přoč by Castrol vyráběl souběžně 2 identické oleje s ruzným názvem a marketingem... Že mají stejnou viskozitu a rozsah teplot, taky neznamená identická aditiva. A že pán z Castolu napíše "jestli nemůžeš sehnat TWS, lij tam EDGE" je spíš důkaz, že si sami "serou do huby", řečeno lidově. Sousloví "vykonnostně nahraditelný" neříká nic o složení. Teorie je taková, že TWS byl vyvinut ve spolupráci s BMW M a je doporučeným olejem.
Ale samozřejmě si sam lij třeba vegetol, tak "ušetříš"...[/quote]

Tak minimalne by ti z toho mohlo logicky vyplynut, ze Castrol jeden z tychto olejov uz nevyraba.
Staci zadat par anglickych slovicok do googlu a zistis sam ktory :wink:

RS, TWS, Edge su len obchodne nazvy.
Pan z Castrolu si to urcite vycucal z prstu a vobec nebral do uvahy specifikacie... urcite "mal skladom" iba edge :lol:

Ano, teoria je taka... v praxi sa ale vyvijal olej 10w60 pre Motorsport diviziu - to, ze ci sa volal TWS, resp. teraz Edge je len marketing.

Ale urcite si tych olejov vyskusal dost, ze ? :D
sic

#15 Příspěvek od sic »

Obrázek
Spajky
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Spajky »

Meda píše:Co jsem se docetl, tak nekteri, co tam liji TWS pozoruji mensi spotrebu oleje, coz bych take sam uvital, asi na tom neco bude, pri pristi vymene ho tam naliju :)

Kdes to četl? můžeš poslat odkaz?
Meda

#17 Příspěvek od Meda »

m5board.com, nemuzu to tam ted najit, ale tech threadu o oleji je tam vice, nez dost :)
johny_

#18 Příspěvek od johny_ »

MYKY píše:tady fákt nikdo nezná olej do převodovky :-)

LT 2 je to origo olej
MYKY

#19 Příspěvek od MYKY »

tak dnes jsem celou věc řešil přímo u Castralu a vážně mají celou marketingovou politiku rozdělenou na dve kategorie, autorizované dielery a neautorizované (benziny, neznačkové servisy atd) pro neznačkové edge motorspor 10w60t a pro Renocar atd tws 10w60, je to shodné i u Škodovek tam dávají nějaké slx a na benzině mají edge 0w30,ale stejně nevím co dát do převodovky :-)
Hyena
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Hyena »

Ty vole zajed si do Vysokyho Myta nebo do Olmika a kup origo...je to otazka tak 1500,-.Nechapu kolikrat to chces jeste slyset :roll:
KEHO rennsport
Odpovědět