Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

X5 E53 - Dotazy

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Zpráva
Autor
Kadlik

#1 Příspěvek od Kadlik »

Ahoj, příští týden z kraje jsem domluven na X5 4.4i r.v.7/2003.

Od BMW servisu mám seznam výbavy a proto mám pár dotazů...

1, Auto má sportpaket - co všechno kromě prahů a vyšší max.rychlosti tenhle paket obsahuje??

2, Auto má tzv. self leveling suspension = to je to nastavování vlevo pod volantem?? Je to na světlou výšku nebo tuhost?? Někde jsem slyšel, že lze naprogramovat výšku auta přes diagnostiku - jak to je??

3, Integrované dálkové ovládání garážových vrat - to má každá X5 nebo to bylo za příplatek? V seznamu výbavy to nevidím a v americké příručce je psáno, že to dávali v základu...

4, 16:9 Navi - Je už DVD nebo ještě CD? Nemá TV tuner, stojí za to ho shánět?? Prý tam jde i digitální??!!

5, Double glazing = Dvojitá skla?? K čemu - kvuli teplotě nebo hluku??

6, Příprava na mobilní telefon - bluetooth interface. Půjde propojit normální telefon s bluetooth nebo k tomu budu potřebovat nějakou kolíbku na telefon??

Díky předem za jakoukoliv odpověď. Už mi z toho včeho jde hlava kolem...
WinCent

#2 Příspěvek od WinCent »

Kadlik píše:Ahoj, příští týden z kraje jsem domluven na X5 4.4i r.v.7/2003.

1, Auto má sportpaket - co všechno kromě prahů a vyšší max.rychlosti tenhle paket obsahuje??

2, Auto má tzv. self leveling suspension = to je to nastavování vlevo pod volantem?? Je to na světlou výšku nebo tuhost?? Někde jsem slyšel, že lze naprogramovat výšku auta přes diagnostiku - jak to je??

3, Integrované dálkové ovládání garážových vrat - to má každá X5 nebo to bylo za příplatek? V seznamu výbavy to nevidím a v americké příručce je psáno, že to dávali v základu...

4, 16:9 Navi - Je už DVD nebo ještě CD? Nemá TV tuner, stojí za to ho shánět?? Prý tam jde i digitální??!!

6, Příprava na mobilní telefon - bluetooth interface. Půjde propojit normální telefon s bluetooth nebo k tomu budu potřebovat nějakou kolíbku na telefon??

1. Sportpacket neobsahuje ani jiné prahy ani vyšší rychlost :idea:
jde o sportovní sedačky a podvozek popř. v kombinaci titan mříže... ty hliníkový prahy jsou norm. za příplatek.
2. Nastavování podvozku v levo pod volantem... jde o tři pozice výškového nastavení.
4. 16:9 navi, v zadu je modul na DVD ale jen navigační mapy :idea:
coupe328
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od coupe328 »

5. Kvuli hluku :)
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#4 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

WinCent píše:
Kadlik píše:Ahoj, příští týden z kraje jsem domluven na X5 4.4i r.v.7/2003.

1. Sportpacket neobsahuje ani jiné prahy ani vyšší rychlost :idea:
jde o sportovní sedačky a podvozek popř. v kombinaci titan mříže... ty hliníkový prahy jsou norm. za příplatek.
2. Nastavování podvozku v levo pod volantem... jde o tři pozice výškového nastavení.
4. 16:9 navi, v zadu je modul na DVD ale jen navigační mapy :idea:

1. sportpaket obsahuje v sérii sport sedačky,sport podvozek,sport volant,"19kola (ovšem dalo se různě kombinovat) někdo měl jen interiér,já mám třeba sportpaket ale komfortní sedačky :wink: u benzínové verze 4,4i bylo fakt u sportpaketu díky tvrději nastaveného podvozku vyšší maximálka.A nášlapy fakt jen za příplatek :wink:

2. zwei aschluftfederung mám,jde o 3 polohy výšky...nelze přepínat za jízdy ,ta nejvyšší poloha je do složitějšího terénu a myslím max.do 20-30km/h pak se myslím automatický spustí do středu,ale nepokoušel bych se s tím kravit.

3. univerzální DO na garážové vrata jen za příplatek

4.bohužel jen DVD mapy

5.to co píšeš ,lepší tepelná a hluková izolace,navíc ve spojení z fóliema to bude asi o dost pevnější na rozbití.

6.můžeš připojit jakýkoli telefon,ale dokovací kolíbka je prostě na každej druh a značku tel.jiná...
Kadlik

#5 Příspěvek od Kadlik »

Tak díky za odpovědi!!

Shrnul bych to asi takto:

1, Auto má Sportpaket, což v případě 4.4i znamená zvýšená rychlost z 206 na 230 km/h. Auto má sport.volant, sport.podvozek, 19" kola a komfortní sedačky, což znamená, že sportovní sedačky se němu automaticky nedávaly... Asi něco jako u E46, kdy se dával M-Paket exterier nebo interier nebo oboji. A u 4.4i musely být zároveň se Sportpaketem i prahy, ptž v příplatkové výbavě prostě nejsou...

2, Tak to je věc kterou asi používat ani nebudu... Kdyby šlo o tuhost tak ano, ale jinak asi ne. Ale hodit se to třeba někdy může! A řešený je to tam jak - na všech 4 tlumičích jsou měchy a někde je kompresor nebo jak?

3, škoda škoda škoda

4, Proč bohužel DVD? Já v tom vidím docela výhodu - jedno DVD = celá Evropa!

5, Je fakt, že v tom autě je krásný ticho!

6, Jde mi o to zda-li lze BT handsfree používat, když mám třeba telefon v kapse...

Dík
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#6 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

když si někdo objednal sportpaket měl automaticky sport sedačky v látce a elektrice s pamětí...za příplatek v kůži a ještě za větší příplatek komfortní v kůži a zalámováním :wink:
Kadlik

#7 Příspěvek od Kadlik »

Teď mi ještě došlo, že ten Sportpaket zvenku asi poznat nejde, nebo v čem by auto bylo jiné oproti normálnímu? Ve výbavě ještě je napsáno, že exterierové díly jsou v barvě vozu... Tím myslej tak akorát kliky ne?
Kadlik

#8 Příspěvek od Kadlik »

M3maniac píše:když si někdo objednal sportpaket měl automaticky sport sedačky v látce a elektrice s pamětí...za příplatek v kůži a ještě za větší příplatek komfortní v kůži a zalámováním :wink:

Fakt jo? No tady jsou ty s tím zalamováním, ale musím říct, že sporotvní sedačky pro mě jsou prostě nejvíc!! Nejde to nějak vrátit ve fabrice???!!! haha :P
Kadlik

#9 Příspěvek od Kadlik »

Tak přicházím s dalším dotazem - nejsem schopen rozchodit Bluetooth HF... Alespoň ne podle tohoto návodu:

http://www.bmwmotorsports.org/pdf/ULFOwnerManual.pdf

Nejde mi vyvolat párování telefonu s HF a už nevím co s tím...

Funguje to tak, že stačí spárovat telefon s BMW a huráá telefonovat nebo je k tomu třeba ještě nějaký ten držák na telefon do loketní opěrky??
Flex

#10 Příspěvek od Flex »

zašli pak fotku toho kousku rad se kouknu :)
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#11 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Kadlik píše:Tak přicházím s dalším dotazem - nejsem schopen rozchodit Bluetooth HF...

Jakou značku a typ telefonu páruješ?
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Kadlik

#12 Příspěvek od Kadlik »

Vlasta píše:
Kadlik píše:Tak přicházím s dalším dotazem - nejsem schopen rozchodit Bluetooth HF...

Jakou značku a typ telefonu páruješ?

Páruju všechno co jde - iPhone, Nokii N95, Motorolu Véčko?!, a z nostalgie i Nokii 6310i a nic...

Kamarád mi tvrdí, že musím mít ten snap-in adaptér a pak to jde, ale nechce se mi tomu věřit!

Máš nějaký nápad??

Flex: Pošlu, hned jak se trošku vylepší počasí a umyje se to!! Zatím mám akorát interier trochu...
Flex

#13 Příspěvek od Flex »

okej :) sem zvedav , jak si spokojenej ? mimochodem pokud ti to neva napis mi vice , je to automat ? kolik si zato dal ? jaky pneu atd ? ja ho mam asi 8 mesicu a nemuzu porad sehnat poradny 20tky pneu :) je to problem , plus naslapaky nebyli tak ty taky schanim ale jinak sem velmi spokojen super auto
Flex

#14 Příspěvek od Flex »

jinak vim ze to asi nepatri do teto debaty ale kdybyjste nekdo vedel o levnem a kvalitnim ztmavení skel tak budu rad za tip :)

diky
MichaDvorakCZ

#15 Příspěvek od MichaDvorakCZ »

Flex píše:jinak vim ze to asi nepatri do teto debaty ale kdybyjste nekdo vedel o levnem a kvalitnim ztmavení skel tak budu rad za tip :)

diky

Byl jsem tady http://www.autofolie-llumar.cz/ a muzu jen doporucit. Dela i bezpoecnosti folie,coz je skvely, takze byt tebou,necham udelat i to.
MichaDvorakCZ

#16 Příspěvek od MichaDvorakCZ »

Bohuzel nejsem uživatel se zvláštním oprávněním,takze nemuzu zalozit nove tema, ale chci se zeptat takhle. Mam na leto novy kola, 19" s límcem, vyvazeny, ale na silnici me auto obcas tahne do leva, obcas do prava, ale spise do leva. Kdyz brdim ve vetsich rychlostem kolem 100 km/h tak mi klepe volant na pravou a levou stranu. Nevite co stim? Rekl bych, ze kotouce jsou rovny (na zimnich to nedelalo) a kdyz i kola jsou vyvazeny,tak nevim. :(
blane

#17 Příspěvek od blane »

:D Chci se Vás zeptat jak Vám funguje nezávislé topení. Jám X5 rv05, když to naprogramuju tak fouká jen studený vzduch. Když nastartuju tak normálně okamžitě funguje s výfuku webasta se kouří. Tak nevím kde je chyba. :x . Baterie nová, paliva dostatek.
MichaDvorakCZ

#18 Příspěvek od MichaDvorakCZ »

MichaDvorakCZ píše:Bohuzel nejsem uživatel se zvláštním oprávněním,takze nemuzu zalozit nove tema, ale chci se zeptat takhle. Mam na leto novy kola, 19" s límcem, vyvazeny, ale na silnici me auto obcas tahne do leva, obcas do prava, ale spise do leva. Kdyz brdim ve vetsich rychlostem kolem 100 km/h tak mi klepe volant na pravou a levou stranu. Nevite co stim? Rekl bych, ze kotouce jsou rovny (na zimnich to nedelalo) a kdyz i kola jsou vyvazeny,tak nevim. :(

Nikdo nevite? :(
Maca

#19 Příspěvek od Maca »

Zkusil bych vyřazovací metodu - na zimních to nedělalo ? tak bych zkusil vrátit zimní a znova projel, pokud to dělat nebude, bude to zřejmě v kolech nebo pneumatikách, zkouknul bych ty letní, jsou fungl nový nebo už trochu jetý ? nedávno se mi stalo na jetejch zimákách, že mi po zahřátí podobně zlobily a nakonec jsem zjistil, že se na jedný udělala vždycky po zahřátí boule (špatnej plášť) a to to rozhodilo.

Jakou šířku máš zimních a letních ? Já mám zimní 235 a letní 255/285 a je to znát, že na normálních okreskách to táhne na letních citelně víc do stran než u zimních (bohužel to široký gumy na silnicích v horším stavu dělají).

Pokud se ten volant klepe jen při přibržďování a při výraznějším brždění ne, tak by to ukazovalo na horší kotouče nebo desky (tady bych měl jednu zkušenost s E39 - měnil jsem z tohoto důvodu přední kotouče asi 3x po sobě - vydrželi vždycky jen pár týdnů a zkroutili se, už jsem nevěděl co s tím a nakonec jsem vyměnil s předními i zadní, který vypadali na pohled ještě dobře a od té doby to drželo problému)
Kadlik

#20 Příspěvek od Kadlik »

Tyhle vibrace ve volantu jsou vždycky celkem věda, je toho totiž spousta co to může způsobovat...

1, kotouče
2, vůle v ramenech
3, vůle v řízení
4, nevyvážená kola

Když jsou špatné kotouče, nejen že ti vibruje volant, ale trošku pulzuje brzdový pedál. Navíc s rychlostí se intenzita vibrací mění.

Když je vůle v ramenech, vibruje řízení, ale ne pedál. Teď jsem to řešil na E46, kde to způsobuje podélný silenblok, u X5 je to trochu jinak, tuším, že rameno se skládá ze dvou kusů... Ale každá vůle na přední ose není dobrá.

Vůle v řízení se taky může objevit.

A nevyvážená kola není tvůj případ. Leda by bylo jedno ohnutý...
Odpovědět