Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

X5 neaktivní podvozek

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Zpráva
Autor
Flex

#1 Příspěvek od Flex »

Zdravim , prosim moc o radu , na palubce me stale blika i po oprave neaktivni podvozek , nelze to vymazat zadnou diagnostikou. NEvedi si stim rady v zadnem servisu. Jedna se BMW X5 2002, 3.0 Diesel . Pokud by jste nekdo vedel co stim nebo jak to opravit tak dam odmenu!!
Flex

#2 Příspěvek od Flex »

Flex píše:Zdravim , prosim moc o radu , na palubce me stale blika i po oprave neaktivni podvozek , nelze to vymazat zadnou diagnostikou. NEvedi si stim rady v zadnem servisu. Jedna se BMW X5 2002, 3.0 Diesel . Pokud by jste nekdo vedel co stim nebo jak to opravit tak dam odmenu!!

jeste bych chtel doplnit ze problem byl v tom ze auto se spatne dofukovalo zadek a ten sedel , ted sem tam je vysoko sem tam je nizko . Pokud si stim nekdo vite rady tak budu moc rad !!!
ajfel

#3 Příspěvek od ajfel »

cidla asi menili ..
co vedeni? ... nemuze byt nekde nejaky zkrat?

pokud je to nahore/dole, tak to asi vymazat nepujde, .. kdyz to nefunguje ...
Flex

#4 Příspěvek od Flex »

ajfel píše:cidla asi menili ..
co vedeni? ... nemuze byt nekde nejaky zkrat?

pokud je to nahore/dole, tak to asi vymazat nepujde, .. kdyz to nefunguje ...

prave ze to asi vypada na zkrat , nekdo me radil vymenti jednotu ridici , cidla meninili , ale nevim zda zas neprasli, merili napeti to je ale Ok
Flex

#5 Příspěvek od Flex »

nějakej tip na dobrého elektrikare co se vyzna v tomhle modelu a roku ?
IvetaX5

#6 Příspěvek od IvetaX5 »

řeším obdobný problém, diagnostika hlásila závadu na pravém čidle, to jsme zkoušeli měnit, ale opět vyskočila závada. Prej je závada na kabelech nebo v řídící jednotce, ale vzhledem k tomu, že mám LPG tak musí ven nádrž.
Jinak to řeším s Auto Čermák v Jihlavě (to máš z Prahy asi daleko), jsem s nima spokojenej, připadlo mi, že vědí co dělají. Čidlo mi objednali, vyzkoušeli a když to tím nebylo tak si jej nechali na skladě. Nabízejí mi i že objednají na zkoušku řídící jednotku a pokud to tím nebude tak jí pošlou zpátky.
Jinak prozatím jsme to vyřešili tak, že auto na diagnostice (INPA) nastavili na správnou výšku a pak jsme vytáhli pojistku od kompresoru.
Ovšem moje auto se pouze přifukovalo a dolů nešlo ( nejvíc asi o 11 cm UP )
ajfel

#7 Příspěvek od ajfel »

mam stejny problem a zatim nemam cas ani finance to resit :(
(ted jsem koupil nove zimni gumy, ceka me novy klimakompresor ... )
musim to resit nejak postupne ..
Flex

#8 Příspěvek od Flex »

to co popisujete je presne :( me taky rikali novou ridici jednotu , dali tam nejakou ale ta stim nebyla kompabitilni tak schanim tu co sedi , dalsi vec je ze je tam asi 5 druhu ridicich jednotek . Chtel bych to auto prodat ale kdyz me tam blika neaktivni podvozek tak to kazdyho odradi :(
IvetaX5

#9 Příspěvek od IvetaX5 »

V první řadě bych nechal prověřit kabely, někde na foru o tom někdo psal, že občas zkorodujou. Nová řídící jednotka prej není vzhledem k ceně vozu za nějakou raketu cca 5000 Kč.
Flex

#10 Příspěvek od Flex »

jo to bych potreboval kontrolu kabelu ale nevim kde mi to udelaj nejak lacine , vsude rikaji ze je to ca 30 tis ..
Killca

#11 Příspěvek od Killca »

to mel i len jurasis tady z klubu na sve e39 u niva, nakonec na to skocil sam a nasel prepizlany kabel v prechodu mezi kastli a podvozkem, zkuste to taky

minimalne je mozny sehnat nejakyho kamose s podobnou x5 a jednotku zkusit od nej, nebo tady to aspon tak funguje
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Flex

#12 Příspěvek od Flex »

ja bych se do toho klidne pustil , pac servisum uz ted neverim , vybrali vzdy odeme x penez a nic z toho nebylo a to nic proti servisum ale proste resej nejrychlejsi cestu asi... jen nevim kde si to zvednout nad hlavu a hledaat...
Killca

#13 Příspěvek od Killca »

no v lete to jde normalne na hevirek a jede se, ale takle v zime je to blby no, ale tohle napriklad nasel skoro uvnitr auta, takze se to da vzit z kufru (kdyz jde o zadni cast, kterou bych prosel prvni)

nebo se stav v utery na texacu na Prubezny u AutoBase vecer kolem osmicky a muzem to probrat s dalsima lidma
Flex

#14 Příspěvek od Flex »

no popravde tolik tomu nerozumym abych se takhle postel skrze kufr do dratu , ale co me rikali , tak prej nekdo to auto nechal asi x dni ve vode nebo na snehu a ze to elektr je v pici... ale nevim cemu uz verit , kazdej rika neco jinaho je to od servisu k servisu
IvetaX5

#15 Příspěvek od IvetaX5 »

čistě teoreticky by to neměl bejt problém proměřit. řídící jednotka niva by měla být v místě pod rezervou někde u baterky. Chtělo by to odpojit čidlo a podle barev zkusit zda je průchozí kabel až do svorkovice u jednotky. Pokud bude nějakej přerušenej tak teprve budeš muset jít po kabelovym svazku a hledat kde.
Flex

#16 Příspěvek od Flex »

...
Flex

#17 Příspěvek od Flex »

...
Flex

#18 Příspěvek od Flex »

IvetaX5 píše:čistě teoreticky by to neměl bejt problém proměřit. řídící jednotka niva by měla být v místě pod rezervou někde u baterky. Chtělo by to odpojit čidlo a podle barev zkusit zda je průchozí kabel až do svorkovice u jednotky. Pokud bude nějakej přerušenej tak teprve budeš muset jít po kabelovym svazku a hledat kde.

Diky moc zkusim to , cidlo odpojim jak ?
Flex

#19 Příspěvek od Flex »

IvetaX5 píše:čistě teoreticky by to neměl bejt problém proměřit. řídící jednotka niva by měla být v místě pod rezervou někde u baterky. Chtělo by to odpojit čidlo a podle barev zkusit zda je průchozí kabel až do svorkovice u jednotky. Pokud bude nějakej přerušenej tak teprve budeš muset jít po kabelovym svazku a hledat kde.

tak sem se podival do toho kufru a nasel tam jednotku cos popisoval , zkousel sem odpojit a pripojit kabliky az nahle CHYBA PRESTALA BLIKAT !! A NENI TAM ALE ZAS SE MI NEZOBRAZUJE RADIO A NAVI A ZVUK JEDE PORAD STEJNE NEJDE ZLUMIT :))

stopro je chyba v te krabicce , posilam foto kde sem se hrabal

///MOD Killca: fotky se timto tvym stylem uploadu zobrazuji jen clenum BMWKLUBu, neclenove je nevidi, ale upravil sem to, aby to slo, protentokrat :)

Obrázek
Obrázek
Killca

#20 Příspěvek od Killca »

kazdopadne i tak mi tohle neprijde jako krabicka s draty do jednotek, ale pouze jako pojistkovnice hlavniho svazku plusovych dratu, napajejicich jednotky a auto
Odpovědět