Zdravim , prosim moc o radu , na palubce me stale blika i po oprave neaktivni podvozek , nelze to vymazat zadnou diagnostikou. NEvedi si stim rady v zadnem servisu. Jedna se BMW X5 2002, 3.0 Diesel . Pokud by jste nekdo vedel co stim nebo jak to opravit tak dam odmenu!!
Flex píše:Zdravim , prosim moc o radu , na palubce me stale blika i po oprave neaktivni podvozek , nelze to vymazat zadnou diagnostikou. NEvedi si stim rady v zadnem servisu. Jedna se BMW X5 2002, 3.0 Diesel . Pokud by jste nekdo vedel co stim nebo jak to opravit tak dam odmenu!!
jeste bych chtel doplnit ze problem byl v tom ze auto se spatne dofukovalo zadek a ten sedel , ted sem tam je vysoko sem tam je nizko . Pokud si stim nekdo vite rady tak budu moc rad !!!
řeším obdobný problém, diagnostika hlásila závadu na pravém čidle, to jsme zkoušeli měnit, ale opět vyskočila závada. Prej je závada na kabelech nebo v řídící jednotce, ale vzhledem k tomu, že mám LPG tak musí ven nádrž.
Jinak to řeším s Auto Čermák v Jihlavě (to máš z Prahy asi daleko), jsem s nima spokojenej, připadlo mi, že vědí co dělají. Čidlo mi objednali, vyzkoušeli a když to tím nebylo tak si jej nechali na skladě. Nabízejí mi i že objednají na zkoušku řídící jednotku a pokud to tím nebude tak jí pošlou zpátky.
Jinak prozatím jsme to vyřešili tak, že auto na diagnostice (INPA) nastavili na správnou výšku a pak jsme vytáhli pojistku od kompresoru.
Ovšem moje auto se pouze přifukovalo a dolů nešlo ( nejvíc asi o 11 cm UP )
mam stejny problem a zatim nemam cas ani finance to resit (ted jsem koupil nove zimni gumy, ceka me novy klimakompresor ... )
musim to resit nejak postupne ..
to co popisujete je presne me taky rikali novou ridici jednotu , dali tam nejakou ale ta stim nebyla kompabitilni tak schanim tu co sedi , dalsi vec je ze je tam asi 5 druhu ridicich jednotek . Chtel bych to auto prodat ale kdyz me tam blika neaktivni podvozek tak to kazdyho odradi
V první řadě bych nechal prověřit kabely, někde na foru o tom někdo psal, že občas zkorodujou. Nová řídící jednotka prej není vzhledem k ceně vozu za nějakou raketu cca 5000 Kč.
to mel i len jurasis tady z klubu na sve e39 u niva, nakonec na to skocil sam a nasel prepizlany kabel v prechodu mezi kastli a podvozkem, zkuste to taky
minimalne je mozny sehnat nejakyho kamose s podobnou x5 a jednotku zkusit od nej, nebo tady to aspon tak funguje
ja bych se do toho klidne pustil , pac servisum uz ted neverim , vybrali vzdy odeme x penez a nic z toho nebylo a to nic proti servisum ale proste resej nejrychlejsi cestu asi... jen nevim kde si to zvednout nad hlavu a hledaat...
no v lete to jde normalne na hevirek a jede se, ale takle v zime je to blby no, ale tohle napriklad nasel skoro uvnitr auta, takze se to da vzit z kufru (kdyz jde o zadni cast, kterou bych prosel prvni)
nebo se stav v utery na texacu na Prubezny u AutoBase vecer kolem osmicky a muzem to probrat s dalsima lidma
no popravde tolik tomu nerozumym abych se takhle postel skrze kufr do dratu , ale co me rikali , tak prej nekdo to auto nechal asi x dni ve vode nebo na snehu a ze to elektr je v pici... ale nevim cemu uz verit , kazdej rika neco jinaho je to od servisu k servisu
čistě teoreticky by to neměl bejt problém proměřit. řídící jednotka niva by měla být v místě pod rezervou někde u baterky. Chtělo by to odpojit čidlo a podle barev zkusit zda je průchozí kabel až do svorkovice u jednotky. Pokud bude nějakej přerušenej tak teprve budeš muset jít po kabelovym svazku a hledat kde.
IvetaX5 píše:čistě teoreticky by to neměl bejt problém proměřit. řídící jednotka niva by měla být v místě pod rezervou někde u baterky. Chtělo by to odpojit čidlo a podle barev zkusit zda je průchozí kabel až do svorkovice u jednotky. Pokud bude nějakej přerušenej tak teprve budeš muset jít po kabelovym svazku a hledat kde.
IvetaX5 píše:čistě teoreticky by to neměl bejt problém proměřit. řídící jednotka niva by měla být v místě pod rezervou někde u baterky. Chtělo by to odpojit čidlo a podle barev zkusit zda je průchozí kabel až do svorkovice u jednotky. Pokud bude nějakej přerušenej tak teprve budeš muset jít po kabelovym svazku a hledat kde.
tak sem se podival do toho kufru a nasel tam jednotku cos popisoval , zkousel sem odpojit a pripojit kabliky az nahle CHYBA PRESTALA BLIKAT !! A NENI TAM ALE ZAS SE MI NEZOBRAZUJE RADIO A NAVI A ZVUK JEDE PORAD STEJNE NEJDE ZLUMIT )
stopro je chyba v te krabicce , posilam foto kde sem se hrabal
///MOD Killca: fotky se timto tvym stylem uploadu zobrazuji jen clenum BMWKLUBu, neclenove je nevidi, ale upravil sem to, aby to slo, protentokrat
kazdopadne i tak mi tohle neprijde jako krabicka s draty do jednotek, ale pouze jako pojistkovnice hlavniho svazku plusovych dratu, napajejicich jednotky a auto