Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Špatné startování BMW X5 E53 3.0d 135kW

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Odpovědět
Zpráva
Autor
actcz

#1 Příspěvek od actcz »

Ahoj všem,

mám takový problém, nejde mi nastartovat X5 3.0d 135kW.
Startér točí, nafta u filtru je taky, ale nejde nastartovat, povede se to třeba až po dvou minutách... :-(
Ale to musí být auto napíchnuté na kabely... baterka to neutáhne :-(
Jak kdyby nešla nafta...
Vyměnil jsem čidlo na rampě, ale nic :-(
Může mi někdo z vás poradit????
Díky....

Jo, ještě screenshoty z INPY...
Přílohy
1.JPG
1.JPG (106.72 KiB) Zobrazeno 3064 x
2.JPG
2.JPG (95.88 KiB) Zobrazeno 3063 x
3.JPG
3.JPG (103.35 KiB) Zobrazeno 3062 x
vlastnemec

#2 Příspěvek od vlastnemec »

Ahoj, já bych šel po vstříkách, řekl bych že jeden nebo více je v hajzlu, zkus mrknout v inpě na korekce, ale ty to nemusí ukázat. Dá se to poznat ještě podle přepadů jak tečou, pak už jedině diesel service.
actcz

#3 Příspěvek od actcz »

myslíš. že vstřiky... z ničeho nic??? po výměně palivového filtru???

to se mi moc nezdá :-(
vlastnemec

#4 Příspěvek od vlastnemec »

Myslím že to bylo tady, někdo něco podobného řešil se stejnýma chybama, jelikož mi auto taky špatně startovalo, tak jsem toho pročetl hodně, ale já jsem měl jiné příznaky a nakonec to byl startér. Zkus projít vlákno 5er, 3er nakonec na to přišel tak že si udělal bandasky na přepady a jeden pekelně tekl, ber to jako radu, podle toho co Ti vypsala inpa, zkusím pohledat v druhém compu jestli nemám odkaz uloženej. Jinak nikdy nevíš v jakém stavu vstřiky jsou, to se pozná jen na stolici, vyrovnávají se navzájem tak to na chodu motoru ani nepoznáš.
vlastnemec

#5 Příspěvek od vlastnemec »

Ještě otázka, startér točí normálně (baterka to neutáhne), nebo zdlouhavě, jako by byla v hajzlu baterie?

odkaz:

http://e46.bmwklub.cz/viewtopic.php?f=8&t=12449
actcz

#6 Příspěvek od actcz »

jo, baterka točí normálně... asi tak minutu a půl, ale nestačí to, když je to na kabelu na jiným autě, tak to asi za dvě minuty nahodí a je to v poho... auto jede a nemá problém, dokud se nechcípne...
Pak to točí asi 20s než ho nahodí a když se nechá déle, tak už musí motat dlouho :-( napadlo mne, že by mohla nějakým důvodem padat nafta... ale proč?...

Ady
jararak

#7 Příspěvek od jararak »

pozeram ze tam mas tlak na raily 2,5 baru, normalne ma ukazovat nieco pod 4, cize

-ak este mas, daj tam naspet stary filter - je mozne ze ten novy je nepriechodny
-mas v prdely cerpadlo pod vodicom (ale ak len vrci a nehuci extremne, popripade nieje zase uplne ticho, nemal by byt problem) - edit : to cerpadlo tam je u e39, neviem kde ho ma e53
-cura vstrek, treba ich zmerat
-stale to moze byt cidlo vacky/kluky, ale v spojeni s tym tlakom to vidim skor na prisun paliva
actcz

#8 Příspěvek od actcz »

čidla by to snad napsalo, doufam :-(
musím udělat flaškovej test... jinak nafta je vidět, že jde bez bublin... a ten tlak, muže být asi opravdu nízký díky vstřiku...

Ady
actcz

#9 Příspěvek od actcz »

napadlo mne, co kdyz pricpu prepadové hadicky??? Co se stane??? mel by se zvysit tlak, pokud je to vstrikama...
Odpovědět