Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Par dotazu - X5 E53

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Odpovědět
Zpráva
Autor
parizek

#1 Příspěvek od parizek »

Caute panove,
nedavno jsem koupil X patou a zatim musim zaklepat, az na spotrebu (s tim jsem ale pocital) spokojenost.

Mam par otazek ohledne ruzneho pouzivani apod.

- jak se "zacvakava" spodni viko kufru ? Kdyz ho otevru a pak dovru kufr, tak se sice zamkne horni kus ke spodnimu, ale spodni se nezacvakne.

- kdyz jedu z prudsiho kopce a brzdim, obcas mi podradi a znatelne cukne, olej jeste nemenen, je to aktualne v planu. Jinak i v tahu radi velice pekne. Muze byt neco spatne, nebo je to nejaka vlastnost ? :)

- da se nejakym zpusobem upravit denni sviceni ? Ma to ty kulate LED, ale ve dne to neni poradne videt, spis jako parkovacka. Pokud se nepletu, E70 ma takto reseno denni sviceni, da se treba pres PC nastavit intenzita ?

- zkousel jste nekdo dodelavat couvaci kameru do integrovane navigace ?

- je potreba nejak aktivneji resit peci (degraduje vyrazneji pri ruznem typu jizd ?) o DPF nebo staci pravidelne nechat procistit ?

- mam 2 sady kol, ale na zimni budu muset 2 vymenit, lze skombinovat ruzne typy (vyrobce) abych nemusel kupovat striktne ty same, co tam jsou ?

Tot asi vse, co me ted napada. Predem diky za rady.
p
Kortys
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Kortys »

1 razantněji zavřít aby zacvakl
2 normální jev, včas si přehoď na manual a olej vyměnit
3 denní svícení se dá nakodovat na dálková světla s nižší intenzitou, kroužky použít nejdou, svítí slabě
4 couvací kameru mám dodělanou ale mám tam televizní tuner a tam je volný AUX, zapojení bych snad někde ještě našel
5 raději stejné, aby měli stejný obvod a točili se stejně rychle
čus
jararak

#3 Příspěvek od jararak »

pani, zo srandy, dam vam chrobaka do hlavy, viete o tom, ze spolujazdec ma pod lavou nohou este jednu dierku na zapalovac?

kortys- poprosim tu schemu, kamera je doma, len si musim nato najst cas.
Kortys
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Kortys »

zapojení couvací kamery:
Modrý kon. 17 sepnutí vstupu, uzemnit, např. od couvaček
bilý kon. 13 video vstup, 14 zem.
Přílohy
tv tuner.jpg
tv tuner.jpg (56.3 KiB) Zobrazeno 3033 x
jararak

#5 Příspěvek od jararak »

daval si tam relatko nejake?
Kortys
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Kortys »

Dal, bylo to nejrychlejší.
vlastnemec

#7 Příspěvek od vlastnemec »

parizek píše:- kdyz jedu z prudsiho kopce a brzdim, obcas mi podradi a znatelne cukne, olej jeste nemenen, je to aktualne v planu. Jinak i v tahu radi velice pekne. Muze byt neco spatne, nebo je to nejaka vlastnost ? :)

- je potreba nejak aktivneji resit peci (degraduje vyrazneji pri ruznem typu jizd ?) o DPF nebo staci pravidelne nechat procistit ?

p

Jen poupravím, podřazení při brždění z kopce dělá DSC, dočteš se v manuálu, přehazovat na manuál nemusíš, olej každopádně vyměnit.

DPF se zasírá postupně a hlavně podle tvoji jízdy, jednou zaměsíc vyhučím pod plným plynem eccehomo a je jak z výroby, pokud auto nedusíš tak se neucpe, jinak se řeší průplachem a chemií, kuchat a kódovat nemusíš.
vlastnemec

#8 Příspěvek od vlastnemec »

Ještě jsem zapoměl spodní díl zadních dveří dovírací zámky promaž a procvakej WD je dostačující.
parizek

#9 Příspěvek od parizek »

chlapi diky moc.
TV tam mam, takze kamerka casem bude. Nejdriv vymenim olej. Nejake doporuceni na kameru, ktera rozumne vidi i v noci ?

Jeste me napadla dalsi otazka, ohledne klimosky. Moja dela rada to, ze kdyz ji je zima, tak ji na chvili vypne a pak zase zapne. A to i normalne za jizdy. Nejaky cerv mi rika, ze by to kompresoru mohlo ublizovat, kdyz se casto vypina a zapina za jizdy, muze to nekdo potvrdit ? Je lepsi treba manipulovat s teplotou - dat to na vyssi hodnotu nebo zavrit vydech nez ji vypinat natvrdo ?

Ohledne sviceni, jeste jsem nasel toto :
http://www.ebay.com/itm/White-LED-Angel ... 7b&vxp=mtr
to vypada, ze by to mohlo fungovat, tvrdi 10W, to samozrejme byt nemusi, ale za ty prachy bych to mozna zkusil. Pripadne kdo umi dokodovat ty dalkovky na denni ?

Diky moc,
p
vlastnemec

#10 Příspěvek od vlastnemec »

Klima nevím, ještě mě to nepotkalo, Angel Eyes - co jsem vždycky četl, tak to na dení svícení nestačí, taky budu řešit ale není čas. Co se týče kódování tak Snejk Praha a na moravě JaraX - Járu doporučuji mnoho a mnoho vlastních pozitivních zkušeností.
Kortys
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Kortys »

Ty LED mám stejné a na denní svicení to prostě nestačí. To nakodovani na dálkove klidně udělám. Kolín
parizek

#12 Příspěvek od parizek »

ook, diky za info. A nakodovat se da, ze se budou automaticky rozsvecet a pri zapnuti xenonu se normos vypnou ? Nebo je potreba jeste nejake rele ? Jak funguje princip americkeho sviceni ? Mam na volici moznost hned doprava, u svetla je male "A", jeste jsem nevylejzal z auta, abych to okouk, ale mam pocit, ze to sviti stejne jako xenony nebo vubec. Naposledy jsem to mel zaple a dokonce to venku nesvitilo vubec, kdyz jsem vyjizdel z garaze tak ano.

Diky moc,
p
Kortys
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Kortys »

Nic se nedodává, jen překodovat, bude svítit automaticky po nastartování a při zapnutí osvětlení bude vše jako teď.
parizek

#14 Příspěvek od parizek »

ok, tak to ja te urcite budu kontaktovat, ted mam porad nejake honky, ale ozvu se.

- mam dalsi dotaz - prestalo hrat radio, ruzne jsem se docet, ze by mel stacit reset vytahnutim pojistek. Pry by jedna mela byt i v kufru pod rezervou. Kdyz jsem koukal na tu krabicku, tak tam nevidim zadny sroubek nebo rozumnou moznost, jak se tam dostat. Mate s tim nekdo zkusenost. A co me nejvic zarazilo, kdyz jsem na to sahnul ze strany od baterky, tak to bylo dost horke.. to je normal nebo tam jde spatne proud/zkrat ?

Diky za info,
p
Odpovědět