Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Lenive ventily topeni.

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
guyver52

#1 Příspěvek od guyver52 »

Ahoj, mam takovou zalezitost, obcas se mi stane, ze po tom, co nekde zaparkuju, a treba behem peti minut opet nastartuju a jedu, tak mi zacne topit uplne na max leva pulka topeni, vse ostatni funguje, jen ten forichtung nereaguje na korekce teploty na reostatu. Nekdy pomuze, kdyz zacnu hejbat a mackat vse mozne, tak se pak behem peti minut pomalu srovna, ale jindy je to zase bez sance. Vetsinou musim pockat treba hodinu, auto trochu zchladne a pak to zase chodi normalne, az do te doby, dokud treba na nekolik minut neprerusim jizdu (vyndam klicky od zapalovani) nevite nekdo co je to za stavkovani? Jinak prava pulka a veskere servomotorky chodi normalne jak maji.
guyver52

#2 Příspěvek od guyver52 »

no a mam jen pro upresneni E32 735i 155kW rv90 6.mes
T613
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od T613 »

zrovna je tu tema kde kluci tohle objevili :-D
a ty zakladas nove tema no budis ...

je to slabina E32, funguje to na elektormagnetickem principu a tobe spatne chodi podle toho co ti to dela, jeste je nemas uplne v pytli. Existujou dva druhy ventilu, nevim jak ktere ale melo by to jit rozdelat a vycistit, mozna jsou zanesene vodnim kamenem nebo podobnym bordelem a pomuze to, je taky mozne ze odchazi starim do vecnych lovist

me se jednou stalo ze zustal viset a taky pulka topila jak dabel
guyver52

#4 Příspěvek od guyver52 »

ja vim ze je tu podobne tema, ale tam se ptal co to je, ja mam primo problem s tim.

Kdyby to bylo v kasi, to bych pochopil, ale nici me, ze se to tyka jen chvile, kdy ¨na pet minut vypnu motor, nekam si odskocim a pak jako by se to topeni automaticky samo hodilo na max a tam zustalo. tzn ze ventili chodi, ale je zrada v prikazech tomu ventilu. co mu dava prikazy?
deecee

#5 Příspěvek od deecee »

a vis jiste, ze tam nejde "signal" pro uzavreni? si tam nadratuj nejaky zarovicky a uvidis jak se to chova.
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Snejk »

pokud do toho ventilu nevede 12v, je otevřený a topí ti na plno... ale příkaz k otevřeni a zavřeni ventilu jde přimo z ovladače na palubce....
Tommybmw
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Tommybmw »

Kdyz uz tady je tema ohledne topeni, tak se vternu pokud nevadi:-)

Nevite cim by mohlo byt ze mi nejde teply vzduch z otvoru ventilace ktera je namirena na telo? Na okna a na nohy mi jde, ale pokud to prepnu na telo tak zacne foukat studeny.
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Snejk »

zlomil se ti nejspis ten servomotorek co přepíná teplý/studený vzduch... zlomil nebo nejede... ta regulace na telo funguje jen kolečkem uprostřed těch mřižek(ne těma na ovladači topení). jinak vyndej radio a motorek by měl být vidět v prave časti.(těsně za BC). sahni na něj, toč kolečkem, jestli vrčí... no jestli spíš atm vubec je, jestli není ulomený. on drží jen v takovém plastovém šmejdu a to se láme. u obou e32 se mi už urazil... oprava? nemožná. ten motoek je strašně silnej a neni nic kromě toho odlitku origo co by ho tam udrželo(ohnul i prý plech)... Pokud se to ale někomu povedlo vyřešit, byl bych rád at to sem někdo napíše... jak zpatky přidělat ulomený servomotorek ? hmm..
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Snejk »

ha, řeším to tak že jsem motorek.. spíš jeho zbytek.. vyndal... a pokud potřebuju topit, tak si atm sahnu. a klapku přepnu rukou :) je to trapné ale učiné řešení. ale radši jen když jedu sám :)
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Snejk »

má někdo nějakou konstruktivní radu jak přidělat z5 ten servomotorek? pokud možno bez sundavání palubky..... přístup sice nahovno ale co kdyby....
krishna
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od krishna »

Snejk píše:má někdo nějakou konstruktivní radu jak přidělat z5 ten servomotorek? pokud možno bez sundavání palubky..... přístup sice nahovno ale co kdyby....

Já bych zkusil nějaký silný lepidlo typu tekutej kov nebo něco takovýho, když se tim ten motorek oblemstá kolem dokola všude, tak to musí držet a podle mě už ho nikdy nikdo nesundá..

Jinak teda kdyby se do toho někomu chtělo, tak mam na prodej celej ten modul topení.. Výměnu bych ale přirovnal k výměně motoru co do obtížnosti.. :) Ještě jsem to nedělal, ale jen podle toho, jak tak na to koukam, to vypadá celkem nemožně :)
mike525
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od mike525 »

Snejk píše:má někdo nějakou konstruktivní radu jak přidělat z5 ten servomotorek? pokud možno bez sundavání palubky..... přístup sice nahovno ale co kdyby....

Nevim jak se sundanim palubky, ale pokud je to jen ve zlomenem plastu tak ten se da vzdycky natavit z5, staci mit jen trochu sikovne ruce a to spravne "tavidlo"
na lepidla zapomente...
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Snejk »

mno ty protikusy mam snad ještě oba no.... tavidlo... jake? abych to neroztavil ještě vic :) a stejně to pak asi bude hrozně křehke ne? ten plast je takovej divnej tvrdej lámací...
Tommybmw
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Tommybmw »

Tak tim motorkem to neni, kdyz na nej sahnu a prepnu, tak vrci, toz co ted?:-)
mike525
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od mike525 »

Snejk píše:mno ty protikusy mam snad ještě oba no.... tavidlo... jake? abych to neroztavil ještě vic :) a stejně to pak asi bude hrozně křehke ne? ten plast je takovej divnej tvrdej lámací...

Postačí i obyč pájka... případne na to můžeš přidat ještě další vrstvu... umělé hmoty je všude spousta..
pilot504

#16 Příspěvek od pilot504 »

krishna píše:

Já bych zkusil nějaký silný lepidlo typu tekutej kov nebo něco takovýho, když se tim ten motorek oblemstá kolem dokola všude, tak to musí držet a podle mě už ho nikdy nikdo nesundá..

Jinak teda kdyby se do toho někomu chtělo, tak mam na prodej celej ten modul topení.. Výměnu bych ale přirovnal k výměně motoru co do obtížnosti.. :) Ještě jsem to nedělal, ale jen podle toho, jak tak na to koukam, to vypadá celkem nemožně :)

Ahoj, co bys chtěl za ten modul topení? Je i s motůrkama? Kdyžtak mi napiš SZ. Dík...
Odpovědět