Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Lenive ventily topeni.
Ahoj, mam takovou zalezitost, obcas se mi stane, ze po tom, co nekde zaparkuju, a treba behem peti minut opet nastartuju a jedu, tak mi zacne topit uplne na max leva pulka topeni, vse ostatni funguje, jen ten forichtung nereaguje na korekce teploty na reostatu. Nekdy pomuze, kdyz zacnu hejbat a mackat vse mozne, tak se pak behem peti minut pomalu srovna, ale jindy je to zase bez sance. Vetsinou musim pockat treba hodinu, auto trochu zchladne a pak to zase chodi normalne, az do te doby, dokud treba na nekolik minut neprerusim jizdu (vyndam klicky od zapalovani) nevite nekdo co je to za stavkovani? Jinak prava pulka a veskere servomotorky chodi normalne jak maji.
-
- Kontaktovat uživatele:
zrovna je tu tema kde kluci tohle objevili
a ty zakladas nove tema no budis ...
je to slabina E32, funguje to na elektormagnetickem principu a tobe spatne chodi podle toho co ti to dela, jeste je nemas uplne v pytli. Existujou dva druhy ventilu, nevim jak ktere ale melo by to jit rozdelat a vycistit, mozna jsou zanesene vodnim kamenem nebo podobnym bordelem a pomuze to, je taky mozne ze odchazi starim do vecnych lovist
me se jednou stalo ze zustal viset a taky pulka topila jak dabel

a ty zakladas nove tema no budis ...
je to slabina E32, funguje to na elektormagnetickem principu a tobe spatne chodi podle toho co ti to dela, jeste je nemas uplne v pytli. Existujou dva druhy ventilu, nevim jak ktere ale melo by to jit rozdelat a vycistit, mozna jsou zanesene vodnim kamenem nebo podobnym bordelem a pomuze to, je taky mozne ze odchazi starim do vecnych lovist
me se jednou stalo ze zustal viset a taky pulka topila jak dabel
ja vim ze je tu podobne tema, ale tam se ptal co to je, ja mam primo problem s tim.
Kdyby to bylo v kasi, to bych pochopil, ale nici me, ze se to tyka jen chvile, kdy ¨na pet minut vypnu motor, nekam si odskocim a pak jako by se to topeni automaticky samo hodilo na max a tam zustalo. tzn ze ventili chodi, ale je zrada v prikazech tomu ventilu. co mu dava prikazy?
Kdyby to bylo v kasi, to bych pochopil, ale nici me, ze se to tyka jen chvile, kdy ¨na pet minut vypnu motor, nekam si odskocim a pak jako by se to topeni automaticky samo hodilo na max a tam zustalo. tzn ze ventili chodi, ale je zrada v prikazech tomu ventilu. co mu dava prikazy?
zlomil se ti nejspis ten servomotorek co přepíná teplý/studený vzduch... zlomil nebo nejede... ta regulace na telo funguje jen kolečkem uprostřed těch mřižek(ne těma na ovladači topení). jinak vyndej radio a motorek by měl být vidět v prave časti.(těsně za BC). sahni na něj, toč kolečkem, jestli vrčí... no jestli spíš atm vubec je, jestli není ulomený. on drží jen v takovém plastovém šmejdu a to se láme. u obou e32 se mi už urazil... oprava? nemožná. ten motoek je strašně silnej a neni nic kromě toho odlitku origo co by ho tam udrželo(ohnul i prý plech)... Pokud se to ale někomu povedlo vyřešit, byl bych rád at to sem někdo napíše... jak zpatky přidělat ulomený servomotorek ? hmm..
Snejk píše:má někdo nějakou konstruktivní radu jak přidělat z5 ten servomotorek? pokud možno bez sundavání palubky..... přístup sice nahovno ale co kdyby....
Já bych zkusil nějaký silný lepidlo typu tekutej kov nebo něco takovýho, když se tim ten motorek oblemstá kolem dokola všude, tak to musí držet a podle mě už ho nikdy nikdo nesundá..
Jinak teda kdyby se do toho někomu chtělo, tak mam na prodej celej ten modul topení.. Výměnu bych ale přirovnal k výměně motoru co do obtížnosti..

-
- Kontaktovat uživatele:
Snejk píše:má někdo nějakou konstruktivní radu jak přidělat z5 ten servomotorek? pokud možno bez sundavání palubky..... přístup sice nahovno ale co kdyby....
Nevim jak se sundanim palubky, ale pokud je to jen ve zlomenem plastu tak ten se da vzdycky natavit z5, staci mit jen trochu sikovne ruce a to spravne "tavidlo"
na lepidla zapomente...
krishna píše:Snejk píše:má někdo nějakou konstruktivní radu jak přidělat z5 ten servomotorek? pokud možno bez sundavání palubky..... přístup sice nahovno ale co kdyby....
Já bych zkusil nějaký silný lepidlo typu tekutej kov nebo něco takovýho, když se tim ten motorek oblemstá kolem dokola všude, tak to musí držet a podle mě už ho nikdy nikdo nesundá..
Jinak teda kdyby se do toho někomu chtělo, tak mam na prodej celej ten modul topení.. Výměnu bych ale přirovnal k výměně motoru co do obtížnosti..Ještě jsem to nedělal, ale jen podle toho, jak tak na to koukam, to vypadá celkem nemožně
Ahoj, co bys chtěl za ten modul topení? Je i s motůrkama? Kdyžtak mi napiš SZ. Dík...