Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e38 - jaké jsou Náklady na provoz ?

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Zpráva
Autor
parzeval

#1 Příspěvek od parzeval »

Ahoj!

jsem tu úplně nový, takže můj dotaz bude možná znít až moc obecně či hloupě, ale přesto:

Vážně uvažuju o koupi E38ky jako svého prvního auta od BMW. Mám myslím docela dobrou nabídku, je to e38 z r. 1996 ve slušné výbavě za dobrou cenu. Motor má kolem 150.000 (byl měněný), celé auto pak najeto kolem 300.000.

Trochu se ale bojím nákladů spojených s možnými defekty, hlavně co se týče motoru a spojky (četl jsem že jsou zrovna u E38 slabou stránou a oprava pak vyjde klidně na 50.000).

Zajímalo by mě tedy podle zkušeností ostatních, na kolik se běžně mohou vyšplhat náklady na různé opravy a především s jakou pravděpodobností můžu očekávat nějaký významnější defekt vyžadující velkou investici (např. spojka, motor, atd.)

Díky moc!!

Vojta
dexter

#2 Příspěvek od dexter »

trochu z jiného soudku,ale víš proč ten motor měnili? Zadřenej,nebo po bouračce? To jsou dost dúležité informace.Skus to auto trochu víc popsat.Jako jestli je to benzín,obsah,automat nebo manuál a jinak co je to slušná výbava?Náklady můžou být klidně jen provozní,ale také klidně zničujíci.
:roll:
Fugo

#3 Příspěvek od Fugo »

náklady na provoz a údržbu jako u každého obdobně velkého auta. Vše záleží na tom jak se k tomu choval předchozí majitel a v jakém ti to prodá stavu.

Add motor měněn ve 150, přesně jak je napsáno výše, proč? to by taky mohlo vypovídat o chování k vozu.
gogoho

#4 Příspěvek od gogoho »

může to bejt auto v pohodě a taky nemusí...Doporučuju kontrolu podvozku je hoooodně choulostivej....ty V8 jsou super motory...vydržeji hooodně..... ale zas to nesmí mít nějaký velký prase....

Jak to koupíš nech si takovejch 50 tis.. na opravy ......pujde určitě něco na podvozku, možná brzdy, chladiče, a všechny kapaliny, svíčky,

ale to auto za to stojí

Hodně záleží do jakýho to chceš dát stavu..
kralik

#5 Příspěvek od kralik »

Naprosty souhlas s Gogoho. E38 mam trictvrte roku a tech 50tis. si sezrala. Na druhou stranu, vzdycky kdyz nekam jedu tak si rikam ze to svezeni za to stoji. Predchozi auta byly firemni Passaty poslednich dvou generaci v ruzne nesocial vybave a srovnavat se to neda. Ta moje 12 let stara sedma je na tom lip nez uplne novy pasik:)
parsifal

#6 Příspěvek od parsifal »

Ahoj!
díky moc za první rychlé odpovědi!

Je to 740iL high-line, bývalý ambasádní vůz, tj. výbava maximální, 4 zónová klima, stolečky, zadní sedačky v elektrice atd. Motor je 4.4, měněný z 4.0 údajně pro lepší výkon.

"Bourané" to bylo údajně trochu na předek (kočka spící pod vrtulí způsobila její uvolnění a vrtule bouchla od kapotu),

Majitel ochotně poukázal i na nedostatky, je potřeba dodělat přední podběhy a není naplněná klima. Jinak je to včetně dvou párů téměr nových pneumatiky zimní + letní, za cenu kolem 110 000, což se mi zdá jako dobrá cena.

mám do toho jít?:)

Co mě právě jen znepokojuje je právě to co jsem psal, např. porucha převodovky či něco závažného... zajímalo by mě, jak je statisticky taková porucha reálná...

Taky jsem si ve specifikacích našel že long verze má jiný odstup kol... - Je to nedostatek při dosutpnosti dílů?
gogoho

#7 Příspěvek od gogoho »

JJ vim o který auto jde.... koukal jsem na něj na Seznamu v Sauto...

Chtěl bych vidět někoho kdo mění ze 4.0 na 4.4 jen kvůlí výkonu............Vyměna toho motoru plus převodovka může vyjít na 1mil..kč..

S tou kočkou bych tomu taky nevěřil......... :lol: to bude pohádka........Pokud je ten spodek zakrytovanej, tak tam určitě kočka nemá kudy vlést........ :lol:

Ale o to přece nejde.......Nějaký věci jak píšeš tam na poladění budou.......

Jestli je to za 110t. což je top cena, tak bych do toho šel.....

S tou převodovkou to ti nikdo tady asi neřekne kdy a jak se to posere....... Hned po koupi vyměn olej...to je asi jediný co pro to můžeš udělat....A taky nejdezdit jak prase( hlavně když je to studený)
parsifal

#8 Příspěvek od parsifal »

jo... je to ten auťák z sauto; - mně se ta cena zdála taky dobrá,

prostě mi jde obecně o to, jestli se nemusím bát vyjet s takovým autem třeba na stovky kilometrů aniž bych si psal čísla všech odtahovejch služeb a každý ráno se modlil, aby mi šla třeba na automatu zpátečka...

... protože pokud by ty obavy byly docela reálný, asi by fakt byla lepší fabka htp:))))
gogoho

#9 Příspěvek od gogoho »

neee toho se neboj je to hodně spolehlivý auto...E38 je jedno s nejspolehlivějších aut vůbec......... Udělěj na tom automatu olej a měl by chodit........ Určitě se v tom pořádně projed.......

Nebo pokud by jsi měl zájem, tak to můžu jet zkouknout s tebou....špatnej automat nebo něco na podvozku poznám.......Měl jsem hodně E38...
gogoho

#10 Příspěvek od gogoho »

Jo a ještě kvůli tomu motoru nebyl měněnej kvůli nikasilu???

bylo jich kvůli tomu v CR měněno hooodně moc
parsifal

#11 Příspěvek od parsifal »

gogoho píše:Nebo pokud by jsi měl zájem, tak to můžu jet zkouknout s tebou....špatnej automat nebo něco na podvozku poznám.......Měl jsem hodně E38...

hele, pokud by to bylo možný, bylo by to fakt super a byl bych vděčnej; To auto je na Praze 4, já sám jsem z Mladý Boleslavi, ale určitě by to šlo domluvit. Řekl jsem majiteli že se do konce tohoto týdne rozmyslím, jestli ho beru nebo ne, ale předpokládám že kdybychom na to začátkem týdne ještě koukli, bylo by to bez problémů.

Měl bys čas?
gogoho

#12 Příspěvek od gogoho »

čas by byl........ale spíš středa....... kdyžtak tel. 774891417 klidně sms........
parsifal

#13 Příspěvek od parsifal »

gogoho píše:čas by byl........ale spíš středa....... kdyžtak tel. 774891417 klidně sms........

hmm... co se dá dělat, nevím jestli to už nebude pryč, ale ok:)
A ty jsi z Prahy? Kdybychom se domluvili na nějakém "finančním vyrovnání", sám bys mi to kdybych to předjednal skouknout třeba dřív nemohl?
Je to na parkovišti ulice Jihlavská.

Jinak v pohodě, kdyžtak to zkusím na tu středu
gogoho

#14 Příspěvek od gogoho »

Zkusil bych to zejtra..........uvidim.......napiš mi číslo na mob... ozvu se
T613
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od T613 »

1. pokud je to z vlady, je dost velka sance na rozumny stav nebo aspon ze se o to 10 let staral jak v bavlce tak se to projevi
2.osobne bych si nikdy nekoupil auto co ma prekopany motor z M60 na M62, to bude prekopavka jak prdel, to bych docela rad videl :-D
T613
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od T613 »

uz to auto taky vidim ... vali se po netu nejaky cas, proc asi :lol:
poznas ze to neni treba vymeneny V8 3.0? :lol:
Radek

#17 Příspěvek od Radek »

jeste pokud je to predelany z M60 na M62 tak se podivej, jestli je to prepsany i v technicaku........
parsifal

#18 Příspěvek od parsifal »

gogoho píše:Zkusil bych to zejtra..........uvidim.......napiš mi číslo na mob... ozvu se

Super! Mé číslo je 604 269 358; Předem dík
krakatit

#19 Příspěvek od krakatit »

gogoho píše:neee toho se neboj je to hodně spolehlivý auto...E38 je jedno s nejspolehlivějších aut vůbec......... Udělěj na tom automatu olej a měl by chodit........ Určitě se v tom pořádně projed.......

Nebo pokud by jsi měl zájem, tak to můžu jet zkouknout s tebou....špatnej automat nebo něco na podvozku poznám.......Měl jsem hodně E38...

čoveče kde jsi přišel na to že E38 je jedno z nejspolehlivějších aut vůbec
DOEMIXXX

#20 Příspěvek od DOEMIXXX »

zalezi jak moc si auta vazis a v jakym stavu ho chces mit, jsou lidi co maji e38 klidne 5let a jednou za 2roky vymeni jen olej a neresi to, ze je to vrak (hlavne, ze jezdi) a pak jsou tu lidi jako my z bmwklubu (co meni i treba gumy na pedalech) :lol: takze asi tak...
Odpovědět