Všiml jsem si zajímavého problému, když jedu mezi 120km/h a 140km/h jsou cítitelné vibrace celého vozu. Vibrací jsem si všiml až včera do té doby to bylo OK, cca 2 dny před Bigem jsem tomu trošku dal a při prudkém ubrání plynu bylo cítit něco jako cuknutí či bouchnutí do podlahy. Což jsem ale nepovažoval za závažné protože při prudším rozjezdu a pak ubrání plynu by se něco hnout a bouchnout mohlo, přeci jen je potřeba nějaká síla aby ty 2 tuny rozhýbala.
Dnes jsem dal auto na hever a když to rozjedu na 140km/h a vlezu pod auto tak jediný co je vidět že se tak nějak klepe je výfuk od středových sponek dozadu, dotykem je to taky cítit, motor a převodovka se na dotek neklepe, kardan vizuelně žádný vakl (proti rysce je to ok), silentbloky se mě zdají OK, jen ten zadní nad diferenciálem se mě nezdá, ale je tam blbej přístup, ale nápravnice a diff jsou na dotek bez vibrací. Větší rychlost vibrace zmizí. Je tedy jedno zda je to pod zátěží nebo ne. Fakt nechápu jak se může klepat ten výfuk.
Ahoj
když já jsem měl podobný problém,tak jsem měl na pneu bouli,která byla malá.Ale u tebe ty rány to je zajimavé.Rád bych poradil,ale nic jiného mě nenapadá.přeji rychlou opravu......
Já bych si dovolil tipnout nějakou závadu na kolech - zadních.
Jednou jsem pořád řešil vibrace na E28 byly okolo 90km/h - dal jsem jiná kola ( protože kola byla vždy vyvážena na "0" - vizuálně taky nijak neházela ) a po výměně vibrace byly okolo 140km/h.
vzhledem k mé profesi je to jaksi out, ale abych nekecal, dnes to zvednu a zadní kola sundám a nechám to točit bez kol. Je mě divný to klepání výfuku to je totiža ta samá frekvence jak se klepe to auto, asi ho zkusím taky sundat a nechám to točit bez něj, sousedi mě budou milovat .
mne tiez klepal vyfuk. o ten ochranny susplech pod kardanom.mne to dokonca az rezovovalo do auta ked som isiel rychlo..inak ked das dole vyfuk,mozno uvidis vylesteny kus na stredovom tlmici.aspon mne sa parchant dotykal.z nicoho nic to zacalo.sedmicky su asi zive auta:)
nic takovýho to není, výfuk mám krásně na silentblokách, dost daleko od čehokoliv (v řádu cm) , takže je na gumách a nemůže se rozklepávat od kastle, natvrdo je spojen jen s motorem ale ten se neklepe, převodovka taky ne, zkusím ho sundat zda vibrace ustanou.
vsak ani ja som to nechapal.mne sa dotykal zhora o ten susplech.a ked bol zohriaty,tak este viac.z bokov nebolo nic vidiet.skus ho potlacit smerom hore,ci ma volu hore.
treba to jak mas preplneny motor ti zatahem rozvibruje kastli jak had (joke)
me se to taky obcas stane pri ruzne rychlosti, ale vim ze mi blbne nivo takze to prisuzuju tomu, je to jen nekdy ... a co treba EDC? neblbne ti jedno kolo a uz pruser
Fugo píše:to nebyl, tlouštka byla OK ale prostě praskl, trhlina od středu ven, a dost široká jinak bych si ji nevšiml, a z obou stran ventilovaného kotouče
To bych ho musel nějak zničit (ukroutit), asi před 5let se repasoval, nové klouby,ložisko a loebro, a při pohledu na něj když se točí tou 140 tak je absolutně v klidu.
nové poznatky zde, zkopírováno ze 7er.cz odkaz výše
Tak auto už opět jezdí, bez pískání, ale vibrace jsou stále.
Nové poznatky jsou že rychlost není až tak důležitá, pokud jede v klídku není problém jet 140 km/h (nebo jakkoli rychle) bez vibrací, problém nastane při větší akceleraci, a už není důležité zda při 140 či 160 prostě dám plnej a dostaví se vibrace. Momentálně kontroluji silentbloky zadní nápravy a vypadají OK, všechny byly asi před 6 lety nové, kromě zadního nad diffem, ten jsem dnes vyndal a je OK, takže šel zpět. Teď kouknu na středový ložisko kardanu zda ho můj výkon nepotrhal, jinak kardan byl komplet dělán před cca 4 lety. A jak víte s auem moc nejezdím.
Jinak ještě jeden poznatek že je někde něco špatně, pokud tomu naložím a prudce uberu plyn něco někde za mnou bouchne jakoby do podlahy ale kurva ještě nevím co, sázel jsem na ten zadní silentblok.
Neco podobneho resil kamos, ktery menil diferak na samosvor. Byla to E34 a zmena byla v diferaku a zkracenem ( samozrejme vyvazenem) kardanu. Jina zmena nebyla a auto ktere predtim jezdilo absolutne bez problemu najednou zaclo projevovat uplne ty stejne neduhy jak popisujes.