Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Problémy E38

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
normann

#121 Příspěvek od normann »

PRAHAV8 píše:Můžete mi sem prosím někdo dát podrobnej návod jak obsluhovat navigaci v E38 rv 98. Dík

Pošli mi do SZ svůj mail a něco ti pošlu. :wink:
normann

#122 Příspěvek od normann »

Tak měl bys to mít v poště, mrkni se a napiš, jestli je vše OK.
PRAHAV8

#123 Příspěvek od PRAHAV8 »

Doslo. Jěště ti odpovím přes mail jestli jsou všechny stranky. Díky
PRAHAV8

#124 Příspěvek od PRAHAV8 »

Tak jsem včera zjistil že mi teče do zadních světel a je tam docela dost vody. Tak jsem koukal na světla nová a vybral jsem si diody. Tak se chci zeptat jestli někdo máte skušenost s těmito světli jaká je těsnost a od jakých firem nakupovat. Díky
kralik

#125 Příspěvek od kralik »

Diodova svetla mam, firmu sice nevim, koupil jsem je s autem. Mam jednu poznamku a to ze mne i par dalsim ta diodova svetla hazi obcas hlasku abych zkontroloval brzdova svetla nebo mlhovky ... Hlasek se neboj, svetla maji jiny odpor nez origo a tak to blbe rozlusti jednotka. Ta si obcas mysli si ze nesviti. Poprve mne to trosku vystreslo, ale vse je v realu OK (svetla sviti, sterace stiraji ...)
PRAHAV8

#126 Příspěvek od PRAHAV8 »

kralik píše:Diodova svetla mam, firmu sice nevim, koupil jsem je s autem. Mam jednu poznamku a to ze mne i par dalsim ta diodova svetla hazi obcas hlasku abych zkontroloval brzdova svetla nebo mlhovky ... Hlasek se neboj, svetla maji jiny odpor nez origo a tak to blbe rozlusti jednotka. Ta si obcas mysli si ze nesviti. Poprve mne to trosku vystreslo, ale vse je v realu OK (svetla sviti, sterace stiraji ...)

Díky
PRAHAV8

#127 Příspěvek od PRAHAV8 »

Ahoj, začal jsem mít problém asi se zámkem kufru. Dnes poprvé se mi několikrát stalo, že jsem zaklapl víko kufru a to se nepřitáhlo, respektive se mi zavřený kufr nepodařilo otevřít i přes klíček. Nemůže být problém v nižší kapacitě baterie v autě? Mám teď míň jízd a jen na kratší vzdálenost.
PRAHAV8

#128 Příspěvek od PRAHAV8 »

PRAHAV8 píše:Ahoj, začal jsem mít problém asi se zámkem kufru. Dnes poprvé se mi několikrát stalo, že jsem zaklapl víko kufru a to se nepřitáhlo, respektive se mi zavřený kufr nepodařilo otevřít i přes klíček. Nemůže být problém v nižší kapacitě baterie v autě? Mám teď míň jízd a jen na kratší vzdálenost.

Docela nutně bych to potřeboval nějak vyřešit. Nikdo nic??
kralik

#129 Příspěvek od kralik »

A jde ti ten kufr otevirat tlacitkem u ridice? Je nad pakou otevirani motoroveho prostoru (haubny) vedle leve nohy ridice. Jestli to resis na urovni uplne vybyte baterky tak te muzu uklidnit. Ja mam vzadu jiny zamek (klic nepasuje) a kdyz jsem jednou odpojil baterku a pak zaklapnul viko... :) Tak jsem pripojil startovaci kabely ke kamosovi a i bez nastartovani sem tim tlacitkem kufr zas otevrel a baterku znova pripojil. Otazka je, zda ti neblbne ten aktuatorek (moturek).
PRAHAV8

#130 Příspěvek od PRAHAV8 »

Baterii mám 90ah (hodně stará) auto celej tejden jen tak stálo v garaži a najednou když jsem jel nakoupit tak nešel otevřít kufr. Nakonec jsem to projel a kufr jsem otevřel bezproblemu tlačítkem v autě ale když jsem chtěl zavřít viko kufru tak se prostě nedocvakne a tet už ani nepřitáhne. Takže stojím v garaži s pootevrenim kufrem :?
PRAHAV8

#131 Příspěvek od PRAHAV8 »

kralik píše:A jde ti ten kufr otevirat tlacitkem u ridice? Je nad pakou otevirani motoroveho prostoru (haubny) vedle leve nohy ridice. Jestli to resis na urovni uplne vybyte baterky tak te muzu uklidnit. Ja mam vzadu jiny zamek (klic nepasuje) a kdyz jsem jednou odpojil baterku a pak zaklapnul viko... :) Tak jsem pripojil startovaci kabely ke kamosovi a i bez nastartovani sem tim tlacitkem kufr zas otevrel a baterku znova pripojil. Otazka je, zda ti neblbne ten aktuatorek (moturek).

A ten motůrek je kde??
PRAHAV8

#132 Příspěvek od PRAHAV8 »

Čau, občas se mi stane že když jedu tak se mi jako by restartuje televize nebo navigace prostě se kousne a za chvíly se celá restartuje a pak někdy změni barvu podsvícení a text je vědčí občas se mi zdá že se jakoby přepne do nějakeho nouzového režimu. Stalo se mi to zatím asi jen 4x.
PRAHAV8

#133 Příspěvek od PRAHAV8 »

Dá se něják připojit počítač do auta? Chtěl bych ho něják připojit přes ty 2 konektory co mám mezi předníma sedačkama. Dík
PRAHAV8

#134 Příspěvek od PRAHAV8 »

Cau, jel jsem dnes do Teplic a měl jsem zaplou navi a asi 10x se mi za jizdy restartoval monitor. Neni to poprve ale dnes to bylo hodně časté. Kde by mohla být chyba. Jinak mi nejde naladit TV nevim v čem je problém. Dík za každou radu.
kralik

#135 Příspěvek od kralik »

Nenapada mne nic slozitejsiho nez vycistit a zkontrolovat draty mezi Navi jednotkou, Videomodulem a svazkem dopredu. Proste vsechno co mas v kufru vlevo za tepecem. Mne se kuprikladu vypnul monitor - byl bily kdyz jsem resil blbosti v kufru a blbe zamac konektor ;) Deje se ti to po tom co projedes nejakou dirou?
PRAHAV8

#136 Příspěvek od PRAHAV8 »

No me se ten monitor kousne a pak zbledne a resetuje se. Ale je divne ze se zadne data nevymazou ani z navi. Jinak mam obě zadni svetla praskla o obcas se mi tam dostane hoodne vody hlavne do praveho svetla. Dával jsem to zavinu tem svetlum. Tak to stou dirou jesem si nevsimnul stal jsem v Praze v kolone a pak us byla jen dalnice. Myslim ze diry na vozovce na to vliv nemaj.
kralik

#137 Příspěvek od kralik »

Tak z logiky veci co popisujes bych si tipnul fakt jen na nejake blbe konektory - kable mezi videomodulem a monitorem co na nej koukas. nebo max chyba v jednom z nich. Kdyz se podivas tady na foru o par radku vejs na topic Snejka, tak tam najdes i fotky a reseni podobneho problemu.
PRAHAV8

#138 Příspěvek od PRAHAV8 »

Diky skusim pohledat.
PRAHAV8

#139 Příspěvek od PRAHAV8 »

Snejk
Kontaktovat uživatele:

#140 Příspěvek od Snejk »

s tim kufrem je to složitější, on občas zapomene jestli je "otevřený" a nebo "zavřený" a pak ten motorek nefunguje, stači ale par pokusu, nebo otevřit a zavřitt kufr kličem nebo připojit a odpojit baterku...

to že zateka do praveho světla asi nebude mit vliv na elektroniku NAVI ktera je na straně levé, i když mě se ty jednotky koupaly v pěknem jezirku. Na prave straně má navi maximalně pojistku,. tak tam nehledej

sundej si levy tapec a hned uvidiš tu obrovskou černou krabici, vedou do něj dvě anteny, jeden koax dat. a bílý a modrý konektor. bílý je obraz dopředu do monitoru. ten řeš. odpoj. vyčisti, prostřikni kontaktolem, a zase zapoj. pak mě problem dělal ten koax, zkus ho odpojit a jezdit bez něj, sice ti nepojede GPS ale aspon zjistiš jestli neblbne monitor. měl sem ten koax poškozeny že nestinil a chytal nějaky bordel a ta jednotka to nezkousla a měl sem pruhy a bordel na BC. je divné že se ti restartuje, pokud by to chytalo bordel tak se maximalně zkazi obraz... to že se restartuje bude možna zkrat, studený spoj, nebo už nějaka chyba v jednotce. ta jednotka vzadu by měla docela nahlas vrčet, je v ní ventilátor, ten se rád zasekne, a možna se ti prostě jen přehřívá a restartuje.... tolik tipy odemně.
Odpovědět