Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Koupit/Nekoupit E65 - konkrétní případ

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Zpráva
Autor
Atila

#41 Příspěvek od Atila »

kabyr01 píše:Stale budu cekat na zkusenosti majitelu vsech tech poruchovych E65 o kterych tady padlo uz tolik slov :twisted:

Hlavne se prosim te, nerozhoduj na zaklade toho, ze ti nekdo rekne, ze ji mel rok dva, najel na ni tricet tisic nebo padesat tisic a nic se mu nevysypalo. To je samozrejme mozne, ale nic to nemeni na faktu, ze takove stesti proste mit nemusis. Poloz si jednoduchou otazku:

Kdyz se mi na te kare neco vysype za rekneme sto tisic, bude:

a) mi to jedno
b) budu pekne nastvany
c) proplacu celou noc
d) nebudu mit penize na opravu, aniz bych prodal pritelkyni do otroctvi

a na zaklade tohohle se pak rozhoduj jestli ji koupis nebo ne. Pokud jsi schopny dat stranou sto, stopadesat tisic na opravy a pak je zaplatit, aniz by te to polozilo, tak si ji kup a uzivej si jizdu. Pokud by jsi ji musel koupit za posledni penize, tak ani omylem.
Auta v tehle tride jsou proste servisne extremne narocna a je jedno jestli je to BMW 7, Audi A8 nebo treba Mercedes S (ten je jeste horsi, tam bych si dal stranou rovnou dveste tisic). Proste heslo: "kdo chce opici, musi mit na banany" plati a v tomhle pripade je tech "bananu" potreba asi tuna. Vem si treba ten fakt, ze podle britske statistiky servisnich nakladu je rozdil v koeficientu nakladu mezi Skodou Fabia a BMW 5 mensi nez mezi BMW 5 a BMW 7!
Tady ma E65 minimum lidi, takze statisticky vzorek vicemene zadny. Pokud umis nemecky a nebo jsi ochoten valcit s prekladacem, tak na http://www.7er.com mas asi nejvetsi forum vlastniku E65 a najdes tam hodne zkusenosti vcetne par "hororovych" pribehu.
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od Snejk »

mam 65ku. ma nalitano 300 a puvodni majitel ji koupil s cca 220 nalitano... ten motor zacal po chvili desne brat olej a vodu... tak se po tom slo a skoncilo to kompletni GO motoru a kdyz uz tak se rovnou udelal i automat... slo to vsechno najendou nikdo tam nechtel opravovat jen neco proste se udelalo vsechno a je od toho pokoj... ale stalo to cenu auta .... tak ja doufam ze ja uz budu jen jezdit jako bych mel auto s 50tkm.. ale proste ten motor se proste fakt muze vysrat na total i ve 250ti ale taky vubec nemusi a ujede 450 a nerekne si o dil... je to tezky... malej statistickej vzorek zatim... osobni zkusenosti mam s obema pripady...
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od JaraX »

bože to sou zas kecy,
to auto má 9let, většina lidi co znám jezdi se sedmou 50-150tkm ročně,
tzn 450tkm - něco lehce přes mega,
pokud počítám tak 2002ka, najeto 200 = 22 tkm ročně, to najede mladá compactem do práce 9km, jako neblbněte.

kamarad koupil 735i na plyn, najel hromadu km a po roce prodal, na motor ani převodovku nesáhl, další kamoš měl 745i, koupil 300tkm, prodal 420tkm, dělal toho dost, ale pičoviny, vyměna světel, celolak, nefunčkní zaklapěcí zrcátka apod, prostě motor a převodovka ok,
samozřejmě sestupná tendce kvality jde se složitostí, M60B40 byla nejlepší, M62 už je o chlup horší díly složitostí, né-li ta s vanosem. u motoru N62 se zase serou ty O kroužky,
klidně ji kup pokud je v super stavu, ale nech si vždycky aspon 30-40 rezervu, je pičovina koupit jakoukoliv E65 a pak mít leda na benzín.
při koupi ber sebou diagnostiku, tzn já nebo snejk, u E65 ti to o tom autě hodně řekne.

hlavně se nenech zastrašit o těch co maj na autě najeto pul mega a 150 na tachometru. ve spolehlivostních tabulkach Luxury class sedma vede, mergly, audiny apod sou za ní.
kabyr01

#44 Příspěvek od kabyr01 »

Samozrejme si plne uvedomuju narocnost tohoto auta a nehodlam ho koupit a vydat se do posledni koruny, to by byla hola sebevrazda.
Vcera jsem se byl na to auto kouknout a mam par poznatku - z venku na to ze je černá bych řekl, že lak paráda, samozřejmě nějaké kamínky atd.
Převodovka taky řadila překvapivě hladce až mě to překvapilo.Zkoušel jsem každý režim a OK. Ale problém asi bude motor - při volnoběhu bylo slyšet lehké klepání - zdálo se mi to jako zdvihátka, ale nedokážu to přesně určit. Při vyšších otáčkách se to klepání ztratilo. Také jsem si všiml kouření z výfuku - ale taky asi na volnoběh, při jízdě pod větší zátěží jsem nic neviděl. Takže to asi vypadá na generálku motoru že?
Jinak interiér byl na ty km docela pěkný, na dveřích a sedačce řidiče byla kůže už trochu tmavší, prostě opoužívaná. Ale vše fungovalo - výhřevy, odvětrávání polohování, klima, sklápění zrcátek...Trvalo to docela dlouho vše zkusit ale byl jsem mile překvapen :)
Otázkou je, má to tedy smysl? A hlavně asi za jakou cenu...
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od JaraX »

jet tam s diagnostikou a uvidíš, kde to stojí?
Moribundus

#46 Příspěvek od Moribundus »

Ty jo kluci mám z vás normálně nervy.. :) Já už to radši nebudu číst..Mám E65 745 r. 02 dva roky, najeto 217 tis. Zatím se mi kromě tuneru rádia nerozbilo nic. Hlavně mi nepište že mě to teprve čeká nebo to normálně prodám.. :o Je to moje první BMW a jsem s ním strašně spokojenej. Je koupený u nás a teď se chystám měnit olej v převodovce a diferáku. Ale v jednom máte pravdu, kvalita aut podle mě skončila někdy v roce 2000...Pro mě byla E65 taky splnění snu..
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od JaraX »

jo tunery na radiu (ASK) odchází jak na běžícím pásu
kabyr01

#48 Příspěvek od kabyr01 »

Jsou to severní čechy - skoro u Teplic. Dokáže tady někdo odhadnout kolik by ta oprava vyšla? Že by 100tis ?
kabyr01

#49 Příspěvek od kabyr01 »

Ale jako musim říct, že jsem čekal hodně, ale to co jsem zažil při řízení toho auta se nedá vůbec s ničím srovnat. I po těch km naprostý klid, žádné cvakání, křupání, to mě fakt překvapilo...A ta majestátnost toho auta..Vsichni se otaci a koukaji, co to jede za mafiana :D
A o motoru nemá cenu mluvit, to je známá věc. Jenom si tam točí okolo 1500 otáček a dělá, že tam vůbec není. Ale po přidání úplně čaruje, prostě fantazie doplněná neuvěřitelným zvukem!!!!!
Nowic
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od Nowic »

Tenhle topic jsem asi nemel vubec cist ... zacinam se hodne bat :( :cry:
E65DRIVER

#51 Příspěvek od E65DRIVER »

mrkni na 7er.com a prodáš to hned :lol:
Moribundus

#52 Příspěvek od Moribundus »

Tak to se bojíme dva.. 8O :? Já když to čet tak jsem vypil dvě kafe.. :lol: Už se těším jak jedu do Chorvatska a nejlépe něde ve Slovinsku mi to podá ruku..je mi špatně.. :roll:
Gordon

#53 Příspěvek od Gordon »

Moribundus píše:Ty jo kluci mám z vás normálně nervy.. :) Já už to radši nebudu číst..Mám E65 745 r. 02 dva roky, najeto 217 tis. Zatím se mi kromě tuneru rádia nerozbilo nic. Hlavně mi nepište že mě to teprve čeká nebo to normálně prodám.. :o Je to moje první BMW a jsem s ním strašně spokojenej. Je koupený u nás a teď se chystám měnit olej v převodovce a diferáku. Ale v jednom máte pravdu, kvalita aut podle mě skončila někdy v roce 2000...Pro mě byla E65 taky splnění snu..

Souhlasím, taky mě ty komentáře nějak odrazují od koupi 745i. Hodně jsem e65 chtěl, ale teď nevím, zda do toho jít. Chlapi nevíte jak je na tom se spolehlivostí w221? Má cenu kupovat 5-6let starou ojetinu za 600 - 700t?
Nowic
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od Nowic »

Moribundus píše:Tak to se bojíme dva.. 8O :? Já když to čet tak jsem vypil dvě kafe.. :lol: Už se těším jak jedu do Chorvatska a nejlépe něde ve Slovinsku mi to podá ruku..je mi špatně.. :roll:

A to jsem si myslel, jak je to spolehlivy auto resp. tenhle motor :?
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od Snejk »

no hele ty problemy vetsinou nikdy neodstavi auto... jen si cdestou z chorvatska koupis jeste 5l oleje. vic se nestane no...
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od JaraX »

Gordon píše:
Moribundus píše:Ty jo kluci mám z vás normálně nervy.. :) Já už to radši nebudu číst..Mám E65 745 r. 02 dva roky, najeto 217 tis. Zatím se mi kromě tuneru rádia nerozbilo nic. Hlavně mi nepište že mě to teprve čeká nebo to normálně prodám.. :o Je to moje první BMW a jsem s ním strašně spokojenej. Je koupený u nás a teď se chystám měnit olej v převodovce a diferáku. Ale v jednom máte pravdu, kvalita aut podle mě skončila někdy v roce 2000...Pro mě byla E65 taky splnění snu..

Souhlasím, taky mě ty komentáře nějak odrazují od koupi 745i. Hodně jsem e65 chtěl, ale teď nevím, zda do toho jít. Chlapi nevíte jak je na tom se spolehlivostí w221? Má cenu kupovat 5-6let starou ojetinu za 600 - 700t?

ha ha ha ha, mergl je na tom o dost huř, airmatic apod, pěkně děkuju
kabyr01

#57 Příspěvek od kabyr01 »

Tenhle topic měl za úkol počet majitelů E65 rozšířit, ale zatím to působí obráceně:-) Myslím, že nějakej rozumnej peníz za to svezení určitě stojí.Musíme se tady jenom poradit a pomoct si.Takže všem díky moc a když se objeví něco pěkného, tak oslovím dva největší znalce o radu a pomoc - asi víte, které myslím:-)Ale určitě chci poděkovat všem!
brb
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od brb »

JaraX píše:kamarad koupil 735i na plyn, najel hromadu km a po roce prodal

myslim ze tu sedmu koupil muj tatik :) zatim je spokojeny ale ma ji jen chvilku... ale doufam ze bude i nadale. Dokonce puvodni majtel rikal z enam tam nechal od tebe CDcko (tusim ze MOBY:))
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od JaraX »

ja ti dam mobyho, je to muj mix, kterej strkam do každe E65 s logicem 7, mělo by to byt v měniči na pozici 6, def leppard apod.
to auto je dobrý a celkem bezproblémový, sice ten motor je trošku zklamani, 745i je trošku někde jinde výkonově a spotřeba stejna.
Moribundus

#60 Příspěvek od Moribundus »

JaraX píše:
Gordon píše:

ha ha ha ha, mergl je na tom o dost huř, airmatic apod, pěkně děkuju

No já bych poslední model Ska takhle neodsuzoval. Můj známý ho má a to nekecám, v 350 benzínu a je moc spokojenej. Předchozí model měl pravda problémy s airmatikem ale teď se to už nesere. Já samozřejmě nemám šestikilo na takovou káru,ale mě se to auto moc líbí. Říká se že po W140 už nikdy neudělali pořádnýho mamuta. Vždyť se podívejte že některý tyhle auta mají najeto klidně i půl mega. Pro mě je sedma nádhera. Ale Sko neodsuzuju. Myslím že mají chlapi stejný problémy jako my. Já si nechám E65 ještě tak dva roky, a pak jdu do faceliftu. Teď jsem si koupil 19 kola, a mám tam podložky 3cm vzadu a 2cm ve předu. Nevíte chlapi kde seženu delší bezpečnostní šrouby? :o Jo jsou to ty samý co má Nowic na obrázku.. :lol:
Odpovědět