Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW 7 vs Audi A8

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Zpráva
Autor
Pavel_Franta

#1 Příspěvek od Pavel_Franta »

Dobrý den,

pro ty kteří mě ještě neznají, tak jsem tady široko daleko největší debil, chlapci z 5er řady to vědí a jednomu jsem zničil život :D

... povězte mi nezaujatě... proč bych si měl koupit BMW 740 místo A8 4.2 ...?

děkuji.

PS: osobně se mi i přes to že mám BMW 530dA, líbí momentálně Audi A8 víc.
Srandik32

#2 Příspěvek od Srandik32 »

Nechápu proč furt zakládate tyhle stupidní témata,je tu toho tři p.če,stačí trochu číst a hledat.Kup kruhy a máš po rozhodování. :?
shwaaraa

#3 Příspěvek od shwaaraa »

Na audi klubu je myslím téma A8 vs. Phaeton a 7er. Asi bych začal tam. Osobně tuhle volbu zrovna docela řeším, A8 vypadá fajn, hlavně je to 4x4, ale výbavu 7er tam prostě nenajdeš. Už najít A8, která by měla výbavu lepší než moje bývalá A6 je docela boj... Bavíme-li se o ojetinách. Nové modely nesleduju, neb na ně nemám. A mít dospělé auto bez masáže, zadní TV, soft close apod. by mě asi nebavilo.
Pavel_Franta

#4 Příspěvek od Pavel_Franta »

no, nikomu se nebudu omlouvat za to že jsem tohle tema založil, když to teda zajímalo předemnou už tolik lidí :D ...

víte... to že jsem si koupil BMW byla náhoda... ... náhon na záda...? pro mě to do té doby nic neznamenalo...

rozhodl o tom masivní palubovka a dělící panel u bmw e39 530d...

a to ted nové audiny mají lepší než bwm
Kail

#5 Příspěvek od Kail »

Nééééé bože NÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ :tutuk:
party_boy

#6 Příspěvek od party_boy »

Bavíme se tu o e38 vs d2? Samozřejemě pokud se ti líbí A8 tak těžko radit, páč jsi evidentně rozhodnutý. Já bych šel do e38 naproti audině už jen kvuli vzhledu, ale to je věc vkusu. Samozřejmě, že je logické pokud se snažíš sbírat pro a proti na různý auta a zvolit si potom něco co by bylo třeba méně průserovější nebo tak. Ale jsou to 10 a více let starý limuzíny a na paštiku můžeš narazit u čehokoliv a je jedno co to bude mít na kapotě.
dejvidek

#7 Příspěvek od dejvidek »

Kup si A8, je to nejlepší auto široko daleko, jede 300, žere 2l na sto a po každých 100km ti z otvoru na cd vyleze stokorunová bankovka, místo dešťového senzoru to má senzor chcaní, pozná to když se ti chce a automaticky to zastaví, další výhoda, nemusíš měnit rozvody, řemen je nesmrtelnej oproti debilnímu řetězu v bmw, prostě bych neváhal :D
náhradní díly rozdávají zdarma před každým tescem místo letáků, nechápal sem že sem měl jednou za stěračem vejfuck na audi, ale pak mi to došlo

*joke*

příště hledej
Frax

#8 Příspěvek od Frax »

dejvidek píše:Kup si A8, je to nejlepší auto široko daleko, jede 300, žere 2l na sto a po každých 100km ti z otvoru na cd vyleze stokorunová bankovka, místo dešťového senzoru to má senzor chcaní, pozná to když se ti chce a automaticky to zastaví, další výhoda, nemusíš měnit rozvody, řemen je nesmrtelnej oproti debilnímu řetězu v bmw, prostě bych neváhal :D
náhradní díly rozdávají zdarma před každým tescem místo letáků, nechápal sem že sem měl jednou za stěračem vejfuck na audi, ale pak mi to došlo

*joke*

příště hledej
:potlesk: :potlesk: :potlesk:
Pavel_Franta

#9 Příspěvek od Pavel_Franta »

no... i přes to musim uznat že seš docela vtipnej :) ... smál jsem se i přes to, žes mi spíš sral na hlavu :D

... udělal jsem to špatně... mám starý bmw... koupil jsem si první který jsem viděl... to protože jelo milionkrát lépe než favorit mi plně stačilo :D ... ach ta ironie... měl jsem radost tejden, než mi došlo třeba, že naftu vlastně už moc nechci... po dupnutí na plyn mi ta prodleva nedělá dobře a je jedno že mám nový vstřiky, turbo, čerpadla...

jak je to starý, tak je to prostě starý...

a koketuju s klasickou myšlenku... chtěl jsem auto za cash, mám ho za cash... vyšlo na 160... a svět by se nezbořil kdybych tohle prodal a koupil si na lízačku něco za 500...

ty starý bavoráky jsou prostě vyhnaný... plus to jak tomu prd rozumim, tak jsem nahranej tak i tak...
dejvidek

#10 Příspěvek od dejvidek »

nešlo to jinak :D hele je tu sposta kluků co auta tahá, neni těžký jim napsat, pomůžou, poradí, dovezou, teda pokud chceš bmw, pokud koupíš ojetinu, vždy je možnost že se něco posere,,, ale to i u nového auta, ale tam máš záruku,,,, asi tak, základ je diagnostika a trocha štěstí
shwaaraa

#11 Příspěvek od shwaaraa »

Trochu OT: Když vezmeš auto za 500 na lízačku, kolik za ně ve výsledku celkem zaplatíš? 700? 800?
Pavel_Franta

#12 Příspěvek od Pavel_Franta »

shwara: přemýšlíš správně, ale já to beru tak, že cash na to nemám... když to budu chtít mít ve velmi krátké době cash, tak to pro mě bude velké zatížení... když budu mít šanci dávat to na delší dobu, tak nikde není psáno, že to nemohu doplatit dříve...

... co je však psáno všude je: Tady mi to podepiš, támhle visí klíče :D

... a co se týče dejva: ... dík za to žes byl forovej, líbí se mi to :), to že se auta dají tahat samozřejmě taky vím a pár, alespon průměšných, kontaktů také mám...

ale všechno jsou to kšeftaři, s nikým nemám roky pěstovanou vazbu na které se dá postavit důvěra...

s BMW je to opravdu temperament, ale co mám brambor, tak jediné co jsou se naučil tak jsou slova: vstřik, koupit nový, čerpadla, to bude chtít nový, turbo, to bude chtít nový, chčije ti olej, přetěsnit, teče ti pořád, přetěsnit znovu, kotouče jsou sjetý, destičky taky, nový, píská to i po 3000 km, destičky zbrousit, píská to pořád, nevim, nevim, pane Franto teď nemám čas, zase to nejede ? převodovka na hovno, olej dolejt, teče pořád, vyměnit zadní nápravu, komplet, vepředu něco bouchá, vyměnit kost, radši všechny, no nekoujte vždycky se dělaj všechny, kope mi to do pedálu, asi kroužky, ne, asi kostka ABS, novou kupovat nebudu, takže olej chčije, kope to do pedálu, motor starej, hlučnej, 310.000 km, reálně tak 500.000 kč...

všechno jsem vyměnil a ted teprve je čas si přiznat... že jsem si holt koupil střep co je jen o 4 roky mladší než muj rozehnilej favorit...

nemluvě o tom že u nás v jižních čechách to máme se servisama asi takhle:

troufne si každej
nic se nespravuje, mechanik se za vaše peníze učí BMW
pár dobrých se najde, ale našlo si je před váma dalších 30 mladejch lepáků, který si tam nechávaj vyvařovat děravý vejfuky, takže měsíc čekačka...

neslyšej dokonce ani na to že chváváte a nejste lakomí...

vedle toho koncern umí každej, vejfuky vám strkaj za stěrače a nový agregáty dostanete k BIG menu.

sere mě že to je nižší střední až střední třída, ale ty starý baga jsou prostě sráče, stejně jako všechny starý auta... bud vás to sere jenom trochu protože si 3/4 umíte udělat samy... a nebo je to jen, hej mladá beru si tvoje auto dík, vzpomínáš jak jsem vysypal kapsy a nechtěl jsem ani slyšet že to je manýr mladýho debila...?

no tak mi to holt zase nejede jako 2 měsíce ze tří...
danbrown

#13 Příspěvek od danbrown »

Když tobě asi fakt není pomoci, chlape.

Na jednom topicu si nenecháš poradit jak zacházet s automatem, na druhym zase s klubákama (na bmwforu) řešíš, jestli je lepší audina. Co čekáš, že se tu dozvíš? :sly:

Když si koupíš ojetinu, tak je to tvůj boj, můžeš narazit na dobrej, ale taky na špatnej kus. To fakt není o značce. Vždycky to je risk hlavně o dvou parametrech: 1. KDO s tim před tebou jak jezdil a 2. KDE a jak kvalitně to servisoval.

Jestli řešíš, co tě stojí servis, přestaň bazírovat na sedmě nebo A8, kup si oktávku. Ten slovník, co ses naučil u bawora určitě použiješ i u koncernu, pokud se bavíme o oturbených dieselech obecně.

Jestli nemůžeš najít rozumnej servis, pak ti doporučím nahoře tlačítko "hledat". Určitě pak i narazíš na seriózní dovozce z fóra, kteří mají za sebou nějaké reference. Napsáno tu toho bylo fakt už dost.
Obrázek
Pavel_Franta

#14 Příspěvek od Pavel_Franta »

je pravda, že tenhle příspěvek byl pro mě spíš terapeutivní :D, težko si s pochopením pobrečím ve své partě plné pežotistů 206 CC :D

víte, mám akorát pocit že to prostě nemá konce... dodržel jsem všechno co se tu psalo ohledně nákupu ojetin...

věděl jsem od koho to kupuju, věděl jsem kolik do toho vrazil za poslední rok, přiznal mi všechno co bude třeba vyměnit...

koupil jsem to za 109.000 Kč a 60.000 Kč jsem si nechal na opravy...

.... samozřejmě mi to vůbec nestačilo... poslední bonbonek jsem zažil dnes ráno, když vidím jak mi zkrz střechu, potažmu zmrz zadní světlo interieru (to mězi zadníma reprákama) jak mi proudem chčije voda do kufru...

problém není ta voda, problém je ten pocit co jsem z toho měl...

... byl jsem naprosto bez emocí... ten mozek prostě ví že jsem si koupil jako řada lidí tady, starej sráč a říkám tomu auto...
shwaaraa

#15 Příspěvek od shwaaraa »

Je to tak, Pavel nebo Franta nebo kdo to je, se potřebuje hlavně vykecat a myslím, že i ve skrytu duše touží po někom, kdo by mu vlídně naslouchal.. :) Tolik psychologické okénko.

Jinak:
1) Kdo chce opici, bla bla bla..
2) Pokud máš na to, abys daroval během pár let čtvrt mega bance a řešíš pár desítek tisíc za servis a PHM, tak máš nějaký zvrácený priority.
3) 7er, A8 servisově imho stejný, u ojetin je to o kusu, což snad netřeba zdůrazňovat.
4) neznám Tě, četl jsem od Tebe 4 příspěvky, ale něco mi říká, že si nekoupíš ani jedno a pokud náhodou jo, tak (i) z toho bude zase problém a (ii) my o tom budem mít novej topic.
hurvajs77

#16 Příspěvek od hurvajs77 »

boze... :savle:

Jsi na BMW foru, tak co si myslis, ze Ti tu rekneme. Kup si radeji kruhy a neres jestli BMW nebo kruhy. Jestli nemas k BMW vztah, nepotrebujes ho. Stejne jsi rikal, ze sis to co mas koupil jen nahodou. Mozna bych poradil levnejsi variantu, kup si nejakou pochcavku nebo jinou skodovku. Kvalitou je to stejna sracka jako kruhy a levnejsi... Budes spokojeny.

Asi jsi pri nakupu nedodrzel vse co se tu pise. Ale to je jedno. Podobne veci te mohou potkat i u jinych znacek.
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
Obrázek
E65 730d
E61 530xd - stolen :-(
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Pavel_Franta

#17 Příspěvek od Pavel_Franta »

:D ...

za psychologické okénko ti děkuji, mám ale pocit, že uplně to samé jsem napsal hned v první větě příspěvku na který jsi reagoval... takže nechápu proč si to vůbec vypisoval :D

Co se týče priorit a servisu, tak taky nevím proč to vypisuješ... sypu do toho auta od tý doby co jsem ho koupil... to že budu pokračovat ještě měsíc a budu mít v týhle motorizaci nejdražší e39 v evropě, TO JE PROBLEM, který mě začíná žrát.

a co se týče nákupu a tvého tipu jak to dopadne, tak samozřejmě můžeš mít pravdu, možná mě někdo zítra sveze v eSkovým mercedesu a řeknu si že už je čas dospět.

pokud vznikne problem, tak ano, možná napíšu na forum, ale vždy v mém případě s vědomím, že já autům nerozumím, takže to stejně opraví někdo komu bude ve výsledku jedno mi někdo poradil na foru :D
Pavel_Franta

#18 Příspěvek od Pavel_Franta »

hurvajs jak to rozjel :D

samozřejmě jsou to všechno sračky ty koncerny... potřebujou jednou za 300.000 km všechno vyměnit...

což narozdíl od mého BMW, které to už potřebovalo vyměnit všechno 2x by pro mě byla opravdu velká změna :D
Deathbox

#19 Příspěvek od Deathbox »

Za příznivce značky BMW se považuji, pár už jsem jich měl, ale musím říc že raději bych volil A8 než e65, to je jediná situace kdy podle mě je na tom Audi lépe, u e38 a A8 starší je to jasná volba, stejně tak i u teď nových modelů. Jezdím teď v e65 a předtím jsem měl A8 a musím říct že pokud budu chtít zůstat u limuzíny tohoto roku, půjdu do A8

Ale to je jen můj osobní náhled na věc a když jsem měl možnost auta obě mít a porovnat :wink:
hurvajs77

#20 Příspěvek od hurvajs77 »

jestli dospejes to mercedesu, tak te lituji. Pokud nerozumis autum, tak je tu hodne threadu, ve kterych se pise o tom co chces vedet. K BMW musis mit vztah, idealne srdecni zalezitost. Pokud nemas ani jedno, je to uplne jedno. Neni pro Tebe :-). Pak je ti jedno v cem budes jezdit. Rozhodni se podle toho, co se ti libi vice. Prachy muzes cpat stejne tak to E39, tak do E65, tak do kruhu.

Ano, jsou to sracky. Zeptej se treba Snejka na nazor o pochcavce nebo jejich uzasnem Superbu. Ted jsem o vikendu jsme se Snejkem vratli v me E65 a kdyz jsem videl, jak je to auto udelane, co se tak pouziva, tak se proste nedivim cene. Drtiva vetsina lidi rekne, ze jsou zbytecnosti a malickosti, ale ty prave delaji auto. Vezmi si jen treba blbe audio, BMW pouzivalo Harman Kardon, ted misto L7 dava do 7er Bang & Olufsen. Proste zadne fujtajbly. Skoda se zmuze na jakesi "Symphony" made in China... A tohle jsou proste detaily, ktere proste delaj BMW tim co je. To same je dilenske zpracovani. Ale to je jedno. Az na vybrane jedince, kteri maji BMW tohle nastesti neoceni a dal si budou kupovat shity znacek Skoda, Dacia a jim podobne. Ale to je jedine dobre.
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
Obrázek
E65 730d
E61 530xd - stolen :-(
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Odpovědět