tak diagnostika nehlásila žádnej problém nebo prokluz v převodovce. Nicméně co se začlo dít, čeho jsem si všiml jen náhodou.
Z ničeho nic při jízdě budíky začnou ukazovat nesmyslné hodnoty (rychlost 180km při cca 60ce k tomu otáčky 8tis, plná nádrž prázná nádrž atd...)
po tom se objeví hláška getriebennotprogramm...
takže nové budíky, enbo znáte někdo tuhle vadu, případně jak jí řešit ?
kdybyste někdo měl na tohel auto budíky (nevím za jdou z jiných modelů také 740 735... ?) Abych to aspoň zkusil jesli je to ono, tak se porsím klidně ozvěte.
Jo a ještě poslední věc, zkusil bych odpojit a připojit znovu budíky s ošetřením kontkatů, dostanu se k tomu se šroubovákem na parkovišti ?
pro vyndání budíku stačí povolit dva torxy nahoře a pak uvolnit volant(posuv) nebo s ním sjet dolu a dopředu, ve vhodnem potočení jdou pak budíky ven,
možna je studenák v budíkách, chce to zkusit z druhýho auta, budíky pasujou ze všem benzínu, jen si nemužu vybavit jeslti jdou budíky z předFL do poFL a naopak, ale na test je to asi jedno.
pro funkci v autě se musí nakodovat.
nicméně si myslím že ta hláška je po sběrnici, a ani porucha sběrnice samotné nemuže vyvolat tu hlášku, ale jistota tam není.
no já si myslim (samozřejmě je to úvaha), že je to tím, že auto má konstatní otáčky a na těch budíkách najednou vylítnou (pro ten systém jakoby dojde k falešnému prokluzu) a auto jede pořád stejně rychle. Ale to asi kecám už blbosti, co ?
jenže u tedle stare potvory by měla řešit otáčky čiste jen z jednotky automatu, ten si měří otáčku měniče, i výstupu, ale teoreticky asi bere i z budíků, uvidíme co na to řekne snejk. odkud jsi?
bud zajed ke snejkovi nebo ke mě a budeš to mit za chvilu vyřešený.