Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e65 730d - nepravidelné klepání od přední nápravy

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
Gabrosh

#1 Příspěvek od Gabrosh »

Zdravím,

mám menší problém, občas prolítnu díru a něco mi bouchne na přední nápravě, ale není to pravidelné. Po klepnutí prolítnu 10 dalších děr a auto je tiché, pak najíždím na obrubník a opět klepne, a včera jsem hbitě cukal volantem ze strany na stranu a každý cuk se ozvalo malé klepnutí. Pak jsem to zkoušel znova a zase nic. Pak mě zarazilo, že když stojím a točím volantem na místě a vytočím ho na doraz do leva/prava, tak mi klesne přední náprava, jakoby předek si trošku lehne. Může takovou neplechu dělat pouze tyč řízení ? Vždy mě to vyděsí, následující den ujedu 200 km a opět narposto v pohodě. Na technické mi zkoušeli vůli ramena a čepů a řekli, že je vše v pořádku, pak jsem měl opět auto zvedlé a zdálo se mi, že je vše pevné a bez vůle .Jsem z toho matěj, díky moc za každou radu
Srandik32

#2 Příspěvek od Srandik32 »

Tyčka stabilizátoru?
OnDRAG
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od OnDRAG »

Ne stabilizátor to není. Mě to dělá od 20 000km. Vlastně co tu E65 mám. A projezdil jsem snad všechny STK, servisy, BMW servisy, Kamarády nekamarády a všichni řekli, že na nápravě je všechno OK nic nenašli. Dokonce jsem si nechal rozebrat i komplet uložení tlumiče a vše jako nové... Mám spadeno, že to klape dynamik drive. V Synotu mi jeden servisák řekl, klapotá přední náprava snad u všech E65 a at su rád, že nemám E60. Tam to bouchá mnohem více odnova ... Kdybys na něco přišel, čím to je, hned písni ... :-) Já už si nechal vyměnit i ramena a stabilizátory, na celé nápravě a vůbec nic se nezměnilo...
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Snejk »

protože to děla hřeben
OnDRAG
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od OnDRAG »

Jeje opravdu ? Já s tím klepáním zápasím 5 let ... Je ten hřeben nějak řešitelný ? Věděl bys jak to klepání, moc prosím, odstanit... ?
Moribundus

#6 Příspěvek od Moribundus »

Mě to dělá taky, i když jsem všechno vyměnil, klepe to pořád. Přijde mi, že to jde spíš z levý strany. Teď jsem koupil starší řízení, nevíte kluci nějakej typ kde ho nechat zrepasovat?
OnDRAG
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od OnDRAG »

Je to zvláštní. Mě poklapává zas pravá strana. Ale vždycky když jedu pomaličku po nerovnostech. Jinak neklapotá. A taky dost bouchne, když předu důlek třeba pravym kolem a hned na to levým. A tohle mi dělá opravdu od nového auta...(tedy od asi 20 000km, co to auto mám) Že to daly do prodoje, když jim klapotá řízení... Nepomohlo by koupit řízení z Facelifta ? Nemají to tam už vychytané ? Nebo faceliftové řízení nepasu do nefaceliftové verze E65.... ? Já měl pořád za to, že klapotá dynamik drive...
Moribundus

#8 Příspěvek od Moribundus »

Já osobně si teda myslím že to je řízení. Zkusím to vyměnit a uvidíme. Co jsem na něj koukal, tak utáhnout už nejde, ale když za něj vezmu tak ten zvuk tomu asi odpovídá. Tak je to prostě starý auto, se dá čekat že do toho člověk musí něco vrazit.
OnDRAG
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od OnDRAG »

Ale tohle klepání (snad hřebene) dělá od nova. Aspon u mé E65. Za to stáří nemože. Je to nejspíš výrobní chyba. Ale divím, se že to dali do prodeje, že si to třeba neprojeli a neposlechli že u nových E65 klape řízení... Jen ted přijít na to, co s tím...
Moribundus

#10 Příspěvek od Moribundus »

Jasně, je teda pravda že tohle jsem už slyšel taky. Myslím že i tady se o tom už psalo. Docela by mě zajímalo, jestli to dělá i u faceliftu. To by museli napsat kluci který ho mají...
Odpovědět