Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e65 730d - nepravidelné klepání od přední nápravy
Zdravím,
mám menší problém, občas prolítnu díru a něco mi bouchne na přední nápravě, ale není to pravidelné. Po klepnutí prolítnu 10 dalších děr a auto je tiché, pak najíždím na obrubník a opět klepne, a včera jsem hbitě cukal volantem ze strany na stranu a každý cuk se ozvalo malé klepnutí. Pak jsem to zkoušel znova a zase nic. Pak mě zarazilo, že když stojím a točím volantem na místě a vytočím ho na doraz do leva/prava, tak mi klesne přední náprava, jakoby předek si trošku lehne. Může takovou neplechu dělat pouze tyč řízení ? Vždy mě to vyděsí, následující den ujedu 200 km a opět narposto v pohodě. Na technické mi zkoušeli vůli ramena a čepů a řekli, že je vše v pořádku, pak jsem měl opět auto zvedlé a zdálo se mi, že je vše pevné a bez vůle .Jsem z toho matěj, díky moc za každou radu
mám menší problém, občas prolítnu díru a něco mi bouchne na přední nápravě, ale není to pravidelné. Po klepnutí prolítnu 10 dalších děr a auto je tiché, pak najíždím na obrubník a opět klepne, a včera jsem hbitě cukal volantem ze strany na stranu a každý cuk se ozvalo malé klepnutí. Pak jsem to zkoušel znova a zase nic. Pak mě zarazilo, že když stojím a točím volantem na místě a vytočím ho na doraz do leva/prava, tak mi klesne přední náprava, jakoby předek si trošku lehne. Může takovou neplechu dělat pouze tyč řízení ? Vždy mě to vyděsí, následující den ujedu 200 km a opět narposto v pohodě. Na technické mi zkoušeli vůli ramena a čepů a řekli, že je vše v pořádku, pak jsem měl opět auto zvedlé a zdálo se mi, že je vše pevné a bez vůle .Jsem z toho matěj, díky moc za každou radu
-
- Kontaktovat uživatele:
Ne stabilizátor to není. Mě to dělá od 20 000km. Vlastně co tu E65 mám. A projezdil jsem snad všechny STK, servisy, BMW servisy, Kamarády nekamarády a všichni řekli, že na nápravě je všechno OK nic nenašli. Dokonce jsem si nechal rozebrat i komplet uložení tlumiče a vše jako nové... Mám spadeno, že to klape dynamik drive. V Synotu mi jeden servisák řekl, klapotá přední náprava snad u všech E65 a at su rád, že nemám E60. Tam to bouchá mnohem více odnova ... Kdybys na něco přišel, čím to je, hned písni ...
Já už si nechal vyměnit i ramena a stabilizátory, na celé nápravě a vůbec nic se nezměnilo...

-
-
- Kontaktovat uživatele:
Je to zvláštní. Mě poklapává zas pravá strana. Ale vždycky když jedu pomaličku po nerovnostech. Jinak neklapotá. A taky dost bouchne, když předu důlek třeba pravym kolem a hned na to levým. A tohle mi dělá opravdu od nového auta...(tedy od asi 20 000km, co to auto mám) Že to daly do prodoje, když jim klapotá řízení... Nepomohlo by koupit řízení z Facelifta ? Nemají to tam už vychytané ? Nebo faceliftové řízení nepasu do nefaceliftové verze E65.... ? Já měl pořád za to, že klapotá dynamik drive...
-
-