Dokazal by si z E36 vytahnout na zaklade svejch elektro znalosti nejakej pouzitelnej signal vohledne votacek? Premejslel sem vo jednoduchym jednocipovym pocitaci s displayem, kerej by mi umoznil nastavit si treba dve hodnoty otacek a v momente jejich dosazeni by to vydalo zvuk nebo rozsvitilo patricnou kontrolku. Rekneme, ze bych si chtel nastavit treba 1500 pro podrazeni a 4200 na prerazeni. Co ty na to? Vo skutecny hodnote a prinosu tohodle zarizeni snad ani nepremejslej .. me by se to ale libilo.
Tak to už by jsi chtěl po mě moc . Ale čistě teoreticky podle toho co jsem zatím dělal na jiných (starších) autech by to teda mělo měnit tu hodnotu napětí, tzn. analogový výstup. Digitální výstupy by měly být až u aut, které mají ty "cambusy", nebo jak se nadává těm zběrnicím.
V tomhle autě jsem zatím nepoci?oval potřebu hrabat se v elektrice , takže to není na 100% .
Až tak konkrétně jsem to nestudoval (jenom jsem to shlédl), takže drát už asi si budeš muset najít sám . Na to zjištění potřebné výše napětí toho taky moc nepotřebuješ .
Tak jsem si to ještě teď vytáhl a jak tak na to "tlemím" tak ten otáčkoměr je napojený z nějakého "švába", takže asi bude třeba rozdělat palubku a nabodout to přímo před budíkem. A tam už to bude pokus omyl, protože tam jsou čtyří dráty a nejsou nijak označené.
Ještě by se to možná dalo vystopovat přímo od smínače otáček. Ale do toho bych asi nešel .
Kdyby bylo liniové schéma, tak by to problém nebyl.
I když, kdyby ses na ten snímač napojil ještě v motoru (ale kde je u E36 nevím, u E30 je v předu na motoru - u klíňáku) a dotáhl drát do kabiny, tak by to možná bylo nejjednodušší řešení. To by jsi měl přímo impulsy.
Primo na vasich strankach mate jakasi schemata a v schematu c6 sem nasel popis : "Engine RPM sensor" + cisla spicek + barva dratu (celkem dva),z toho se da celkem vyjit,ale osobne bych takove blbosti s upravou nedelal a ten cas venoval lepsim upravam na aute.
Prahy, listy, spoilery, kola, vyfuk, sani... Ale Ty ses uchylnej na ten interier... Ja vim! Tak zkus sedacky, kuzi - polstrovani, digi klima, origo elektriku na vsechny ctyri okna... atd! :rolleyes: