Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Audio E36

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Citrus
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Citrus »

Zdravim vsechny bavoracky,
asi v patek budu kupovat novy audio set do sveho bava a nebot moje vybava je puvodni, chtel jsem se zeptat jestli nekdo nevi, jake jsou rozmery repro ve dverich a vzadu za zadnima sedackama, nebot ty papiraky pudjou take pryc.. Dikes Citrus
(mam E36 318i r93 sedan)
d.aemon

#2 Příspěvek od d.aemon »

Mno... tak do dveří nic nedostaneš, ledaže by ses vzdal otevíratelného okna.
Pod palubkou můžeš repráky vyměnit, mají myslím 13cm, ale o moc lepší tam nedostaneš. Respektive dostaneš, ale ten prostor, coby ozvučnice, stojí za vyliž... , takže nějaká investice do hodně kvalitních repráků je takříkajíc vyhození peněz.
Repráky za sedačkama jsou celkem kvalitní, ale pokud je budeš chtít vyměnit za jiné, větší, tak si dej majzla na to, že budeš muset řezat díry a máš tam navíjení bezp.pásů.

Suma sumárum jsem to řešil (ale ještě nedořešil) tak, že jsem koupil kvalitnější středobasy s výškama a výhybkou dopředu, vzadu jsem nechal původní, pouštět do toho budu jen výšky a středy a o basy se postará subwoofer se zesilovačem, nejspíš tuba.

V tomhle inženýrci z BMW moc nepřemýšleli :(
Citrus
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Citrus »

To je fakt. Nad timto se BMWing. vubec nezamyslel. Stve me to nebot auto bez poradne hudby nemuze bejt. A byt ziv jen z toho, ze ma tuba me uspokoji tlukotem ktery vyrazi okna, to take neni ono... Obcas to chce i nejaky vokal ci ambient.. :ucta:
d.aemon

#4 Příspěvek od d.aemon »

No na to by mohly lepší repráky stačit. Prostě je využiješ jen na středy a výšky, aby ti vosolený basy nezkreslovaly a basy vyženeš přes výstup na subwoofer.
Citrus
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Citrus »

A da se to nejak rozkuchat, myslim ta zadni plastova krabice ve ktere se reprak skryva? A vubec, kde presne se nachazi repraky pod palubkou?
d.aemon

#6 Příspěvek od d.aemon »

Mno rozkuchat se asi dá, ale co tím docílíš? Tam je 10cm reprák, který na svůj rozměr hraje víc než dobře. Jedině odmontovat celou tu bednu a vyřezat otvor na reprák. Kámoš doporučuje JEN ovály. Nemůže si vynachválit zvuk.
Přední repra jsou tam, kde máš nohy - úplně dole za předním podběhem. Uvidíš tam v plastu mřížku a pojistku, kterou šroubovákem otočíš o 90st. a ten plast odděláš - bacha, je zachycenej i v palubce. Vlevo je to celej kus i s "odkládačkou" na levou nohu.
DaF

#7 Příspěvek od DaF »

No, rekl bych, ze Kriznik ma v tomhle podnikani zkusenosti velike...
On Ti to popise, az se vrati z Moravy...
Ma to komplet prekopany, v predu neco kvalitniho, v zadu myslim X-plod... A hraje mu to ted fakt dobre!
Kriznik

#8 Příspěvek od Kriznik »

typy repraku mam popsany na strance nebudu to hledat nicmene : predek 13cm stredobas + vejskac pioneer s aktivni vyhybkou
zadek 16,5cm (myslim) sony xplode bas, stred, vejska

originaly jsou 13 predek, 8 dvere, 3 dvere (vejska) , 8 zadek, + zadni jsou aktivni (zesik je pod tapecirunkem v kufru na miste ridice (u my puvodni harman kardon audio to tak bylo)), ale pouzivaji spolecnou kostru, coz je pro novy repraky nepouzitelna vec = tahat novy kabely

zvetseni diry vzadu neni problem, navijeni pasu je ve stredu a prece tam nevyrezes 30cm diry na kazdy strane... ja to mam udelany tak, ze mam repraky zakryty original mrizkou, takze neni ani videt o co jde...
Citrus
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Citrus »

Je to ok.. Dal jsem nove radio (ALPINU) a vse hraje vyborne.. :) Zakladni repraky jsou ok, jen radio je potreba mit s kvalitnim zesilovacem..
Kriznik

#10 Příspěvek od Kriznik »

no tak to ani nahodou ... :)
hraje to lip nez s bavaria radiem to jiste, ale nikdy to nebude takovy jako kdyz vymenis repraky

daf muze potvrdit :)
d.aemon

#11 Příspěvek od d.aemon »

Teď je to změna k lepšímu a až vymění repráky, pak se z toho teprve pos... :D
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu

#12 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

Ahoj, chci si dát do auto subwoofer a tak přemýšlím, jak kněmu navést kabely. mám 318is takže baterka je v motorovém prostoru, neřešil tohle někdo? Kudy jste vedli kdyžtak kabely? Díky
Lucifer

#13 Příspěvek od Lucifer »

Za baterkou je průchodka tou protáhneš k jednotkám za kastlíkem pak pod kobercem podel prahu a na sedačkový stěně pod platem je další gumová průchodka.

Kostru si napojíš v kufru
TeskMaster

#14 Příspěvek od TeskMaster »

ja řešil dveře takto
http://teskmaster.rajce.idnes.cz/E36_328i/#DSC_0015.jpg

a zadek jsem prevaril plato a narval tam ovaly 6x9 ale foto nemam
wojtech

#15 Příspěvek od wojtech »

Ja mam vepredu jen o neco lepsi repra a vzadu ovaly pres zesik - akorat sem nic nerezal - daji se sehnat plastovy redukce z ovalu na ten system pridelani ty puvodni bedynky - to se mi nelibilo, tak jsem si jakousi redukci vyrobil z nejaky 25mm fosny - vyriznout do ovalu a shora pekne opilovat, aby to kopirovalo to krouceni plata - pod to tesneni a prisroubovat samorezama do original der - kazdej se me pta, co mam v kufru za woofer a niko nechce verit tomu, ze tam zadnej neni :D
Odpovědět