Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Audio E36
Mno... tak do dveří nic nedostaneš, ledaže by ses vzdal otevíratelného okna.
Pod palubkou můžeš repráky vyměnit, mají myslím 13cm, ale o moc lepší tam nedostaneš. Respektive dostaneš, ale ten prostor, coby ozvučnice, stojí za vyliž... , takže nějaká investice do hodně kvalitních repráků je takříkajíc vyhození peněz.
Repráky za sedačkama jsou celkem kvalitní, ale pokud je budeš chtít vyměnit za jiné, větší, tak si dej majzla na to, že budeš muset řezat díry a máš tam navíjení bezp.pásů.
Suma sumárum jsem to řešil (ale ještě nedořešil) tak, že jsem koupil kvalitnější středobasy s výškama a výhybkou dopředu, vzadu jsem nechal původní, pouštět do toho budu jen výšky a středy a o basy se postará subwoofer se zesilovačem, nejspíš tuba.
V tomhle inženýrci z BMW moc nepřemýšleli
Pod palubkou můžeš repráky vyměnit, mají myslím 13cm, ale o moc lepší tam nedostaneš. Respektive dostaneš, ale ten prostor, coby ozvučnice, stojí za vyliž... , takže nějaká investice do hodně kvalitních repráků je takříkajíc vyhození peněz.
Repráky za sedačkama jsou celkem kvalitní, ale pokud je budeš chtít vyměnit za jiné, větší, tak si dej majzla na to, že budeš muset řezat díry a máš tam navíjení bezp.pásů.
Suma sumárum jsem to řešil (ale ještě nedořešil) tak, že jsem koupil kvalitnější středobasy s výškama a výhybkou dopředu, vzadu jsem nechal původní, pouštět do toho budu jen výšky a středy a o basy se postará subwoofer se zesilovačem, nejspíš tuba.
V tomhle inženýrci z BMW moc nepřemýšleli

Mno rozkuchat se asi dá, ale co tím docílíš? Tam je 10cm reprák, který na svůj rozměr hraje víc než dobře. Jedině odmontovat celou tu bednu a vyřezat otvor na reprák. Kámoš doporučuje JEN ovály. Nemůže si vynachválit zvuk.
Přední repra jsou tam, kde máš nohy - úplně dole za předním podběhem. Uvidíš tam v plastu mřížku a pojistku, kterou šroubovákem otočíš o 90st. a ten plast odděláš - bacha, je zachycenej i v palubce. Vlevo je to celej kus i s "odkládačkou" na levou nohu.
Přední repra jsou tam, kde máš nohy - úplně dole za předním podběhem. Uvidíš tam v plastu mřížku a pojistku, kterou šroubovákem otočíš o 90st. a ten plast odděláš - bacha, je zachycenej i v palubce. Vlevo je to celej kus i s "odkládačkou" na levou nohu.
typy repraku mam popsany na strance nebudu to hledat nicmene : predek 13cm stredobas + vejskac pioneer s aktivni vyhybkou
zadek 16,5cm (myslim) sony xplode bas, stred, vejska
originaly jsou 13 predek, 8 dvere, 3 dvere (vejska) , 8 zadek, + zadni jsou aktivni (zesik je pod tapecirunkem v kufru na miste ridice (u my puvodni harman kardon audio to tak bylo)), ale pouzivaji spolecnou kostru, coz je pro novy repraky nepouzitelna vec = tahat novy kabely
zvetseni diry vzadu neni problem, navijeni pasu je ve stredu a prece tam nevyrezes 30cm diry na kazdy strane... ja to mam udelany tak, ze mam repraky zakryty original mrizkou, takze neni ani videt o co jde...
zadek 16,5cm (myslim) sony xplode bas, stred, vejska
originaly jsou 13 predek, 8 dvere, 3 dvere (vejska) , 8 zadek, + zadni jsou aktivni (zesik je pod tapecirunkem v kufru na miste ridice (u my puvodni harman kardon audio to tak bylo)), ale pouzivaji spolecnou kostru, coz je pro novy repraky nepouzitelna vec = tahat novy kabely
zvetseni diry vzadu neni problem, navijeni pasu je ve stredu a prece tam nevyrezes 30cm diry na kazdy strane... ja to mam udelany tak, ze mam repraky zakryty original mrizkou, takze neni ani videt o co jde...
-
fabledwarrior
- Člen Klubu
-
ja řešil dveře takto
http://teskmaster.rajce.idnes.cz/E36_328i/#DSC_0015.jpg
a zadek jsem prevaril plato a narval tam ovaly 6x9 ale foto nemam
http://teskmaster.rajce.idnes.cz/E36_328i/#DSC_0015.jpg
a zadek jsem prevaril plato a narval tam ovaly 6x9 ale foto nemam
Ja mam vepredu jen o neco lepsi repra a vzadu ovaly pres zesik - akorat sem nic nerezal - daji se sehnat plastovy redukce z ovalu na ten system pridelani ty puvodni bedynky - to se mi nelibilo, tak jsem si jakousi redukci vyrobil z nejaky 25mm fosny - vyriznout do ovalu a shora pekne opilovat, aby to kopirovalo to krouceni plata - pod to tesneni a prisroubovat samorezama do original der - kazdej se me pta, co mam v kufru za woofer a niko nechce verit tomu, ze tam zadnej neni