Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Bezpečnostní šrouby!_?_!

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Fil
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Fil »

Kluci, nevíte jaky bych si měl pořídit bezpečáky na moje elektrony? Mylím že nemusí být extra dlouhý, protože je budu montovat do 30mm podložky. Ale te? jaky jsou nejlepší? A cena? Vím že takovy ty s těma direčkama nechci, takže zbívájí X-hran, nebo ne? Za Váš nazor Dopředné DÍKY :angel:
Prox

#2 Příspěvek od Prox »

Originál zaslal Fil
[B]Kluci, nevíte jaky bych si měl pořídit bezpečáky na moje elektrony? Mylím že nemusí být extra dlouhý, protože je budu montovat do 30mm podložky. Ale te? jaky jsou nejlepší? A cena? Vím že takovy ty s těma direčkama nechci, takže zbívájí X-hran, nebo ne? Za Váš nazor Dopředné DÍKY :angel:

Mno nevim, ja mam taky 30mm podlozky a kolo mam prisroubovany az do nich, jinak ty srouby budou muset bejt dost dlouhy anevim no, nezda se mi to moc dobry... :dunno:
TT
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od TT »

no vyvaroval bych se tvarům který se po několikerém povolení a znovu utažení ožvejkaj, taky bych je nekupoval v tržnici no a další je důležité zkosení hlavy šroubů aby ti dobře dosedaly na kolo
BMW E63 LCI - 650i Manuál + E84 - X1 20dX + E87 - 120i
Fil
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Fil »

Ohledně těch podložek (mluvíme asi určitě o podložce přišroubované ke kolu a kolo na podložku, že?V tom nevidim problém,.....ale čert nikdy nespí..... :bigdevil:

Jo, to je fakt, ani sem si neuvědomil, že to skosení může bejt různý........a nějaky osvědčeny? to asi nejsou, že zloději svedou mnoho..., ale víš jak.......
Prox

#5 Příspěvek od Prox »

Originál zaslal TT
[B]no vyvaroval bych se tvarům který se po několikerém povolení a znovu utažení ožvejkaj, taky bych je nekupoval v tržnici no a další je důležité zkosení hlavy šroubů aby ti dobře dosedaly na kolo

Jezis ja sem ale hovado, to mam z toho ze ctu kazdy 3. slovo :D
Prox

#6 Příspěvek od Prox »

A navic klikam porad tam kam nechci :)
Fil
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Fil »

Nic si z toho nedělej, já občas taky ...................šup sem šup tam.................................:2kiss:
RostaO

#8 Příspěvek od RostaO »

...no nejsem si jistej jestli to nejak moc pomaha proti zlodejum. Myslim si, ze kdyz chce ty kola nekdo ukradnout, tak je stejne ukradne...ale snad ty srouby k necemu sou, opravdu nevim...
Jakesh
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Jakesh »

Mám je z D&M

http://www.wdt.cz/www/autodoplnky.cz/

sou z Německa a sou cool :)
bpytlik
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od bpytlik »

Jo,mozna tak k tomu ze se ti ojedou a pak to nepovolis....nastoupil deda se svareckou a hral si s tim cely den....uz nechcu bezpecnostni srouby ani videt...
Georgis
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Georgis »

Nesmíte ty šrouby tak dorvávat. A pokud klíč na hlavici šroubu nasadíš přesně kolmo, tak ten šroub nestrhneš. Stalo se mi že při povolování se ulomil jeden z povolovacích šteftů na klíči, ale to byl nekvalitní materiál. Myslím že sada z tržnice jak píše TT. Takže kupte kvalitu.
TT
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od TT »

Ano, ano nekupovat u vietkongu ani u arabáčů, koupit kvalitní zboží, pěkně máznout vazelínkou, nasadit na závit a dotáhnout, ne moc jen tak se s tím šroubkem pomazlit
BMW E63 LCI - 650i Manuál + E84 - X1 20dX + E87 - 120i
fornax

#13 Příspěvek od fornax »

V některých pneuservisech to dorvou utahovačkou ale nevíš s jakým utahovacím momentem. Mnozí ani neví, že i pneu utah. má nastavitelný moment.:eek: :eek: Rozhodně bezpečnostní šroub nesmí dotahovat do bezvědomí. Správně by měl vytáhnout ruční momen?ák a pěkně je s citem dotahovat. :yep: To jsem zažil pouze jednou (v Plzni) ostatní na to kašlou z vysoka. Povol si to jak umíš. To je pak síla někde na dálnici povolovat levé kolo.... :bang2: :bang2: :naholou: :naholou:
Fil
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Fil »

No jasně, že zloděje čék asi neodradí, ale minimálně pro lepší pocit je tam napáchám (jemně samozřejmě, ale účině). A nezbyde než doufat, že ty 17" nandu tam kde sem je nechal..........:P
Odpovědět