Kluci, nevíte jaky bych si měl pořídit bezpečáky na moje elektrony? Mylím že nemusí být extra dlouhý, protože je budu montovat do 30mm podložky. Ale te? jaky jsou nejlepší? A cena? Vím že takovy ty s těma direčkama nechci, takže zbívájí X-hran, nebo ne?Za Váš nazor Dopředné DÍKY :angel:
Originál zaslal Fil [B]Kluci, nevíte jaky bych si měl pořídit bezpečáky na moje elektrony? Mylím že nemusí být extra dlouhý, protože je budu montovat do 30mm podložky. Ale te? jaky jsou nejlepší? A cena? Vím že takovy ty s těma direčkama nechci, takže zbívájí X-hran, nebo ne?Za Váš nazor Dopředné DÍKY :angel:
Mno nevim, ja mam taky 30mm podlozky a kolo mam prisroubovany az do nich, jinak ty srouby budou muset bejt dost dlouhy anevim no, nezda se mi to moc dobry... :dunno:
no vyvaroval bych se tvarům který se po několikerém povolení a znovu utažení ožvejkaj, taky bych je nekupoval v tržnici no a další je důležité zkosení hlavy šroubů aby ti dobře dosedaly na kolo
Ohledně těch podložek (mluvíme asi určitě o podložce přišroubované ke kolu a kolo na podložku, že?V tom nevidim problém,.....ale čert nikdy nespí..... :bigdevil:
Jo, to je fakt, ani sem si neuvědomil, že to skosení může bejt různý........a nějaky osvědčeny? to asi nejsou, že zloději svedou mnoho..., ale víš jak.......
Originál zaslal TT [B]no vyvaroval bych se tvarům který se po několikerém povolení a znovu utažení ožvejkaj, taky bych je nekupoval v tržnici no a další je důležité zkosení hlavy šroubů aby ti dobře dosedaly na kolo
Jezis ja sem ale hovado, to mam z toho ze ctu kazdy 3. slovo
...no nejsem si jistej jestli to nejak moc pomaha proti zlodejum. Myslim si, ze kdyz chce ty kola nekdo ukradnout, tak je stejne ukradne...ale snad ty srouby k necemu sou, opravdu nevim...
Jo,mozna tak k tomu ze se ti ojedou a pak to nepovolis....nastoupil deda se svareckou a hral si s tim cely den....uz nechcu bezpecnostni srouby ani videt...
Nesmíte ty šrouby tak dorvávat. A pokud klíč na hlavici šroubu nasadíš přesně kolmo, tak ten šroub nestrhneš. Stalo se mi že při povolování se ulomil jeden z povolovacích šteftů na klíči, ale to byl nekvalitní materiál. Myslím že sada z tržnice jak píše TT. Takže kupte kvalitu.
Ano, ano nekupovat u vietkongu ani u arabáčů, koupit kvalitní zboží, pěkně máznout vazelínkou, nasadit na závit a dotáhnout, ne moc jen tak se s tím šroubkem pomazlit
V některých pneuservisech to dorvou utahovačkou ale nevíš s jakým utahovacím momentem. Mnozí ani neví, že i pneu utah. má nastavitelný moment. Rozhodně bezpečnostní šroub nesmí dotahovat do bezvědomí. Správně by měl vytáhnout ruční momen?ák a pěkně je s citem dotahovat. :yep: To jsem zažil pouze jednou (v Plzni) ostatní na to kašlou z vysoka. Povol si to jak umíš. To je pak síla někde na dálnici povolovat levé kolo.... :bang2: :bang2: :naholou: :naholou:
No jasně, že zloděje čék asi neodradí, ale minimálně pro lepší pocit je tam napáchám (jemně samozřejmě, ale účině). A nezbyde než doufat, že ty 17" nandu tam kde sem je nechal..........