V úterý při testování hotových úprav po Praze jsem projel kolem policejní felicie a přidupnul pedál k podlaze. Houkačka, majáček a frrr za mnou. Po 500 m byly světla, takže jsem v klidu zastavil a čekal.
Felda mi dojela, zablokovala cestu a s rukou na pistoli vylezl policajt a policajtka. Vystupte si, žádné rychlé pohyby, atd...
Musím hned podotknout, že jsem byl nadšený a jako v transu z toho, jak teď mazlík jezdí. Takže vidina třeba 2000 Kč pokuty mi fakt byla jedno.
První co bylo, proč jsem jim chtěl ujet. Musel jsem se začít smát...

Poprvé v životě mi dali dýchnout, samozřejmě výsledek negativní. Pak důkladná kontrola auta, atd...
Vždycky jsem při podobných věcech slušný a ochotný, nicméně tentokrát mi to všechno bylo jedno.
Začali něco blekotat o rychlé jízdě, tak jsem jim řekl, že to je opravdu zbytečná debata, neb mi to nemají jakkoliv dokázat.
Pak jsem si neodpustil něco, co mi kamarád poradil a co mu zachránilo již několik pokut. Řekl jsem jim: jel jsem možná o něco rychleji, ale vy nemáte předpisové oblečení, chybí vám čepice a ty rozepnuté košile to snad nemyslíte vážně. Ještě k tomu se ke mně chováte arogantně.
Pokud tedy budeme řešit nějakou pokutu, chci to na složenku a k zápisu připíši všechny tyto věci a nedostatky.
Tím to skončilo!

Policisté jsou JENOM zaměstnanci a jakýkoliv takový zápis jim působí problémy a i oni mohou práci ztratit.
Takže, pokud někdy dostáváte složenku a máte podepsat zápis o přestupku (nebo jak se to jmenuje), připište tam veškeré nedostatky ze strany policie co nastanou. Plus samozřejmě jejich osobní číslo. Věřte tomu, že ten zápis a tím i povinnost zaplatit složenku raději zničí a vyhodí, než aby se to pak muselo řešit z jejich strany u nadřízeného.
Pro jednou je to třeba jedno, ale když pak takový policista bude na koberečku po několikáté za sebou, určitě ho nadřízený nebude mít v oblibě a odměny a spol. nejsou pravidlem.